c++ dili öğrenmek istiyorum

Katılım
19 Haziran 2019
Mesajlar
12
selamün aleyküm arkadaşlar ben c++ dili öğrenmek istiyorum windows yapmak için kodlarını bilmiyorum yardımcı olurmusunuz
 
Aleykümselam Engin. Benim server'i kuran Engin'sin herhalde :) Foruma hoşgeldin.
 
hoşbulduk abi nasılsın iyimisin c++ dili öğrenmek istiyorum windows yapmak için teamdan yyardımcı olurmusun rica etsem
 
"Windows yapmak" derken ne demek istediğini anlamadım. Kullanıcı arayüzü programlaması yapmayı kastediyorsun herhalde.

Öncelikle C++ dilini temelden sağlam bir şekilde öğrenmen lazım. Bunun için de iyi bir ingilizcenin olması ön şart. Eğer ingilizcen zayıf ise, hiçbirşeye başlamadan önce bu eksikliğini gidermen lazım. Ondan sonrası için sana önerebileceğim bu işin en iyi kitapları var.

C++ öğrenmek için C ile başlama hatasına düşme. Direkt olarak C++ ile başlaman daha uygun olur. Linux'ta zaten tecrübelisin. Bir linux makinası kur, ve sadece metin editörü (Emacs, vim, veya neyse), make, G++ kullanarak program yazmaya başla. Bu işin temeli budur. Sana öğretici örnek projeler de söyleyebilirim.

Bu seviyede C++ diline hakim olduktan sonra kullanıcı arayüzü kütüphanelerine bakabilirsin. Linux'ta örneğin QT çok yaygındır. QT bilen kişi, ekrana sahip birçok gömülü sistem için firmware geliştirebilir.
 
"teamdan windows yapmakla" neyi kastettiğini anlamadım Engin. Team dediğin teamviewer midir?
 
Valla bilmece gibi konuşuyorsun :) Teamviewer'da windows yapmak diye birşeyi hiç duymadım Engin, herhalde benim bilmediğim bir konu bu.
 
o zaman abi boşver c++ yi çok zor galiba timur abi ben hazır iso indirsem ona explorer eski sürüm net framework wifi kartı gibi eklemek istiyorum nasıl yapabiliriz güncellemede eklemek istiyorum
 
C++ öğreneceksen Windows'u boşver Engin. Çok pahalıya gelir. Windows lisansı hem pahalı, hem de MSVC denen şey öyle her makinada çalışmaz, performanslı makina ister. Linux ile başlarsan daha iyi olur.
 
ben lisans anahtarı satın almıştımda abi sadece windowsu entegre yapmasını bilmiyorum driverları nasıl yapabiliriz
 
Bu videoda anlatılan konunun C++ programlama ile hiç ilgisi yok Engin. Burada anlatılan, hızlıca bir sisteme windows kurabilmek için, gereken uygulama ve güncellemeleri içeren iso dosyaları hazırlamak. Bu konu üzerinde bir çalışmam olmadı, bilgim yok malesef.
 
c++ konusunda bana öğretirmisin abi nasıl yapıldığını ben dev c++ proğramı kurdumda yavaşdan başlamak istiyorumda
 
cevdet ben 31 yaşındayım üniversite mezunuym doğma büyüme düzceliyim abi evet türkçe konuşuyorum
 
Keşke C++ öyle birkaç saat sana vaktimi ayırıp da öğretilecek birşey olsa Engin. Öyle olsa mutlaka o zamanı ayırırdım. Ama C++ öğrenmek çok uzun soluklu iştir. 1 yıl sonunda ancak kafanda ampuller yanmaya başlar, gerçekten faydalı bir iş yapan program yazabilmen daha uzun sürer.

Yukarıda da belirttim, eğer C++ öğrenme konusunda ciddi isen, öncelikle iyi seviyede ingilizce öğrenmen lazım. Sonra da yıllarca konu üzerinde emek vermeye hazır olman lazım.

Ben neredeyse 30 yıldır uğraşıyorum C/C++ ile ve zaman zaman hala bana saç baş yolduruyor! Standartlar da yerinde durmuyor, dil de gelişiyor, karmaşıklaşıyor, yeni özellikler eklenip duruyor.
 
tmur abi mesela bende hazır iso var ona net framework wifi güncelleme eklemek istiyorum nasıl yapabiliriz dism++ proğramını biliyormusun
 
dism hiç kullanmadım Engin. Yukarıda verdiğin video'dan sadece ne işe yaradığını öğrenmiş oldum.
 

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
5,653
Mesajlar
97,265
Üyeler
2,438
Son üye
İbrahimSönmez

Son kaynaklar

Son profil mesajları

cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Kesici/Spindle hızı hesaplamak için SpreadSheet UDF'leri kullanın, hesap makinesi çok eski kalan bir yöntem :)
Dr. Bülent Başaran,
Elektrik ve Elektronik Mühendisi
Yonga Tasarım Özdevinimcisi
Üç güzel "çocuk" babası
Ortahisar/Ürgüp/Konya/Ankara/Pittsburgh/San Francisco/Atlanta/Alaçatı/Taşucu...

Back
Top