Çalışma masamı yeniliyorum.

Sercan

--
Katılım
17 Mart 2019
Mesajlar
4,934
Mevcut çalışma masamı tek kişilik yatağın altından çıkan iki parça ve daha önce kapı olarak Bauhaus'ta kestirdiğim suntalardan kurmuştum. Bunları gene Bauhaus'ta satılan Element System isimli duvar askı sistemi kullanmıştım. Duvardaki metal plakalar ve raflar da bu markanın ürünü. Başlangıçta Element System'i kullanmamın en önemli sebebi benim çalışma ortamı üst katta olduğu için tavan eğimine uydurabildiğim modüler bir sistem olmasından kaynaklanıyordu.

IMG_20210814_122934.jpg


Ev halkı olarak bugün bir masa daha kurmaya karar verdik. Hal böyle olunca hemen atladım. Mevcut masamı yenilemek için harika bir zaman! Benim masayı yeni masa olarak kuracağım ve kendime de daha derin bir masa kuracağım.
 
Bauhaus'a gidip hemen ince çubuklardan ve masayı tutacak apartlardan bir set daha aldım ve duvara montajını yaptım.

IMG_20210814_133013.jpg


Benim masanın suntalarını da taşıdım ve işlem tamam.

IMG_20210814_175300.jpg
 
Bauhaus'a gittiğimde sunta kestirmedim çünkü metrekare fiyatı 131 TL idi. Ben hem raf yapmak hem de masa kestirmek istiyorum. Bütün bunlar için 180x366 cm ebatlarında 18 mm derinliğinde bir sunta plaka işimi görecek. Böyle bir suntanın fiyatı da yaklaşık 180-200 TL civarında.

Bir heves gittim sunta almaya ama gözden kaçırdığım bir konu var bugün Cumartesi ve modoko civarındaki hesaplı plaka şekilinde sunta satan yerlerin tamamı yarım gün çalışıyor... Yani eli boş döndüm. :mad:

Şimdi ortalık aşağıdaki gibi darma dağın ve pazartesiden önce mümkün değil ortalığı toparlayamayacağım.

IMG_20210814_175239.jpg
IMG_20210814_175247.jpg
IMG_20210814_175337.jpg
IMG_20210814_175315.jpg
 
Aslında yapmak istediğim şeyin planı ihtiyaçlarıma göre belli ama ben de bu arada tekrar bir çizim yapacağım. Yeni masamda 45 cm derinliğinde bir raf olacak. Bu sayede eski tip osiloskop ya da elektronik yük gibi erin alan isteyen cihazları da bu rafa yerleştirebileceğim.
 
Bugün planlamak için biraz çizim yaptım.

1629035500740.png


Sağ tarafta boş görünen alan lehimleme bölümü ve mikroskopun durduğu yer olacak. Sıcak hava, lehim istasyonu, lehim emme, lehim potası ve hava temizleyici duracak. Zaten önceden de burada duruyordu. Boş görünse de orası tamamen dolu. Aynı şekilde fakat daha derin ve osiloskopun olmadığı bir alan olacağı için çok daha ferah olacaktır diye tahmin ediyorum.

1629036478667.png


Cihazların üzerinde bulunduğu rafın derinliği 45 cm olacak. Bu sayede elimdeki eski tip osiloskopu da diğer cihazlarla birlikte göz hizama yerleştireceğim. Bu osiloskop en sağ tarafta daracık bir yerde durduğu için atıl kalıp hiç kullanamıyordum.

Cihazların altında yer alan 30 cm derinliğindeki diğer rafta ise daha önce olduğu gibi multimetre gibi küçük cihazları saklayacağım. Tek farkı 160 cm genişliğe çıkacak.

1629036646775.png


Bu noktada ufak bir sorunum var. Bütün el aletlerim daha önceden duvara astığım delikli metal üzerinde duruyordu. Bunlar için güzelce 3D yazıcıdan tutucular çıkarttım filan. Şimdi bunları nereye yerleştireceğimi bilemiyorum.

Alt tarafa delikli metali yerleştirdim gibi görünse de o parça buraya sığmıyor. Sığsa da parçalar o metalin alanı dışına çıkabiliyor yani üzerine eskisi gibi yerleştirmem mümkün değil. Çözüm olarak aklıma alt rafı 160 cm yerine mevcut ölçülerinde (80 cm) tutmak geliyor.


Son olarak.

Cihazların üzerine cihazların rafı ile aynı ebatta bir raf eklemeli miyim emin olamıyorum. Üste bir rafa daha çok olacak gibi durmuyor ama cihazları korumak ve üzerlerindeki alanı ileride değerlendirebilmek adına faydalı olabilir.

Nasıl yapsam varsa fikirlerinizi duymak isterim.
 
Bence üstte güzel boş bir alan var kullanılabilir duruyor raf kullanışlı olabilir. Yani ben olsam osiloskopların üstüne bir raf daha koyardım herhangi bir hava akışı ve ısı problemleri yoksa eğer.
 
Hava akışı ile ilgili sorun yok zaten cihazların çoğu kısa.

Şu an sorun çıkartan eski tip Tektronix osiloskop. Ben sırf bu sebepten bu osiloskopu masadan kaldırırdım ama yeni nesil bazı cihazlar için de bu derinlik olması gerekiyor. O nedenle bütün düzeneği buna göre kurguluyorum.

Üst tarafa da aynı derinlikte bir raf koyma fikrine bende sıcak bakıyorum. Orayı kullanmak için aynı derinlikte olması gerekmiyor ama aradaki cihazları korumak için çok faydalı olabilir. Üstten bir malzeme küt diye osiloskopun üzerine düşse üzer... :cheeky5:
 
Hem yer sıkıntısı hem de masanın 1 metre derinlikte olması sebebi ile yukarıdaki fotoğrafta görünen metal ızgaraları artık bu masada kullanamayacağım gibi duruyor.

Böyle olunca el aletlerini koyabilmek için ok ile gösterdiğim yere ahşaptan çekmece yapmayı planlıyorum. 6 cm iç 8 cm dış derinliği olan bu iki çekmece sayesinde bütün el aletlerimi buraya koyabilirim.

Böylece hem cihazlarım hem de el aletlerim son derece pratik şekilde erişilebilir olacak.

Alt taraftaki boşluğa ise plastik çekmeceler yerleştireceğim.

Cihazların üzerinde görünen sağ taraftaki üst bölüme ise mevcut raflarımı koyup, kimyasallarımı ya da her zaman kullanmadığım ultrasonik temizleyici, manyetik karışıtırcı gibi cihazlarımı filan koymayı planlıyorum.

1629072187814.png
 
Amin inşallah. Burası ev sahibinin 50 evinden biri ve adam olaya ticari bakıyor. Ben de bu evde 7 yıldır oturuyorum. Benden sonra duvarı komple yıkıp yeniden yapsa üzülmez. :D Zaten evde bu deliklerden başka da benim eklediğim bir şey yok. Üst katın ofis olarak ayrıca kira sözleşmesi var.

Bugün kapak suntası (en ucuz ham sunta) siparişlerini verdim. Bir plaka sunta ve kesme hizmeti 300 TL tuttu. 450 TL'ye yakışıklı kaplama plakalar filan vardı ama üzeri kaplamalı aldığımda vida delmeyi gözüm almaz diye ben özellikle ham sunta istedim. Zaten her türlü masa üstü mat kullanıyorum, estetik kaygım da yok.

Yoğun bir yerden sipariş verdiğim için hazırlanması çarşamba- perşembeyi bulurmuş. Bende ayak filan sipariş edeceğim ancak gelir diye onayladım.
 
Amin inşallah. Burası ev sahibinin 50 evinden biri ve adam olaya ticari bakıyor. Ben de bu evde 7 yıldır oturuyorum. Benden sonra duvarı komple yıkıp yeniden yapsa üzülmez. :D Zaten evde bu deliklerden başka da benim eklediğim bir şey yok. Üst katın ofis olarak ayrıca kira sözleşmesi var.
Nasıl ya örneğin (4+1) + 1 diye ilan mı veriyor adam kiralarken? :katil2: Çatı opsiyonel mi çok ilginç.
 
Opsiyonluk bir durum yok, normal dubleks daire.

Şirket home ofis ise ayrı bir kontrat olması gerekiyor. Düz daire ise evin bir odası gibi ayrıca kontrat düzenleniyor. Benim kontratlara göre üst katı ofis, alt katı mesken olarak kiraladım.

Şöyle düşün; icralık oldun ama home ofis bir şirketin var. Salondaki eşyaların şirket adına kayıtlı olmadığı için resmi kayıtlarda geçen neyse oraya gelir ya da şahsi bir borç için evine icra geldiğinde şirketin bundan etiklenmemesi gerekir. Bunun gibi bir çok senaryo için ayrı bir kontrat yapılır.
 
Bugün kapak suntası (en ucuz ham sunta) siparişlerini verdim. Bir plaka sunta ve kesme hizmeti 300 TL tuttu. 450 TL'ye yakışıklı kaplama plakalar filan vardı

Bende maliyetlerimi paylaşayım. Yapmayı düşünenlere fikir olsun.

188x366 mdf lam tabakası 560TL
Kesim ücreti 25TL (kaç parçaya kesildiği önemli değil)
Kesilen kenarların PVC ile kaplanması Metre başına 3TL
75cm masa ayağı 65TL/adet
2mt duvar dikmesi 35TL/adet
Raf desteği 7TL/adet


Yoğun bir yerden sipariş verdiğim için hazırlanması çarşamba- perşembeyi bulurmuş. Bende ayak filan sipariş edeceğim ancak gelir diye onayladım.

Ben bu işlerin yapıldığı semti biliyordum ama kime yaptırım hiç bilmeden gittim. Herkes çok yoğun 3-4gün sonraya atıyor. Ben sadece hafta sonları müsait olduğumdan aynı gün işi bitirmek niyetinde olduğumdan oraya sor buraya sor baya gezdim. En son sağolsun bir esnaf yardımcı oldu. Birkaç saat bekledim ama aynı gün işi halletmiş oldum...
 
Opsiyonluk bir durum yok, normal dubleks daire.

Şirket home ofis ise ayrı bir kontrat olması gerekiyor. Düz daire ise evin bir odası gibi ayrıca kontrat düzenleniyor. Benim kontratlara göre üst katı ofis, alt katı mesken olarak kiraladım.

Şöyle düşün; icralık oldun ama home ofis bir şirketin var. Salondaki eşyaların şirket adına kayıtlı olmadığı için resmi kayıtlarda geçen neyse oraya gelir ya da şahsi bir borç için evine icra geldiğinde şirketin bundan etiklenmemesi gerekir. Bunun gibi bir çok senaryo için ayrı bir kontrat yapılır.
Öğrenmiş oldum teşekkür ederim. Baya mantıklıymış.
 
Özellikle ham sunta tercih ettim. Neticede üzerinde mat olacak ve istediğim gibi kesip delebilir ya da bir sorun çıksa yenilemesi kolay olur. Bunun 0.7 kalınlığındaki birinci sınıf kaplamaı olanları da kesim dahil 450 TL idi. Az ödemeyi hepimiz isteriz ama diğer taraftan günümüz koşullarına göre bakınca fiyat normal.

Dışbudak ağaç olsa ne fark olacaktı, şimdi internetten fiyatlara baktım benim aldığımın yarısı kadar olan plakaya bile 1071 TL istiyorlar.

1629200868428.png
 
Masa tahtasında bir kusur olduğu için tekrar kesilecek. Fakat beklememek adına rafları getirdim. Oda yavaştan şekil almaya başladı.

IMG_20210819_172159.jpg


Bütün cihazlar göz hizasında oldu.

IMG_20210819_172210.jpg
 
Nihayet masa tahtasını da aldım. Tek başına yapılacak iş olmadığından arkadaşımdan yardım aldım. Masa sanki halı saha gibi oldu! duvara elim uzanmıyor. :D


IMG_20210819_184306.jpg
 
Aydınlatma sistemini de revize ettim. Mevcut 120 cm led aydınlatmayı cihazların altına yerleştirdim. Eskiden masayı 90 cm olan bir tane aydınlatıyordu ve masanın bir bölümünde çalışmama sebep oluyordu. Böyle bütün masayı kulanabiliyorum. Belki bir tane de sağ taraftaki lehimleme bölümü için aytınlatma kullanacağım.

IMG_20210819_184622.jpg

IMG_20210819_184616.jpg
 
  • Beğen
Reactions: nt
Raflar sağa - sola hareketli oluyor bu şekilde değil mi? Yani taş gibi yerinde durmuyor. Kolun filan değse sağa sola yalpalıyor olması lazım.
Modüler olarak güzel olsa da ben sallanmasından hoşlanmıyorum rafların.
 
Masa ölçüler tam olsa da bazı ufak değişiklikler gerekiyordu. Bu şekilde acımadan kesip biçebilmek için sunta almıştım, şimdi gereğini yapıyorum. Masanın duvar tarafına kabloları sarkıtmak için delikler açtım. Bir köşe peteklere denk geldiği için peteğe zarar vermesin diye uygun bir delik açtım, böyle olunca petek ile hiç bir teması yok.

IMG_20210819_201347.jpg
IMG_20210819_201356.jpg
 

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
5,825
Mesajlar
99,388
Üyeler
2,476
Son üye
mrmandos

Son kaynaklar

Son profil mesajları

gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Back
Top