Musade ederseniz, ben hayatimin yarisini islamdan uzak son yarisini islam a yakin yasayan biri olarak sunlari belirtmek isterim.
islam a gore, yanlis olan bir sey goruldugunde Musluman olan kisinin gorevi karsi tarafi uyarmaktir. Uyarmaz ise kisi gunah a girer. Ali imran suresi 3/104
Eskiden olsa kesinlikle boyle tartismalara dahil olmazdim. Hayata soyle bakardim. "Esegin kuyrugunu orta yerde kesersen kimi uzun kesti der, kimi kisa kesti der"
Dolayisiyla ben de bu konulari okuyunca uyarida bulunmak gerekliligini tasiyorum.
Islam a yakin yasadigim son yari da, onceki yari da dusundugum ve sordugum butun sorulara mantikli cevaplar bulabildim. Bunu kendi basima yapmadim. Hayatini 7 yasindan beri islam a adamis o kadar kitaplar okumus bir insana sorarak, ( ki bu sorular arasinda ekstrem sorularda vardi) cok mantikli cevaplar alarak yapabildim. sonucta acik gibi gozuken, sacma gibi gozuken her yerin kapandigini, mantikla bulustugunu gordugumde yanlis yolda olduguma emin oldum.
Sonrasinda farkettim ki dogru bilgi eksikligimiz, yanlis bilgi kirligi bir sekilde bizleri islamiyetten uzaklastirdi. Hayatimin ilk yarisinda arkadaslarimin cogu ataist ti. Evet cok kibar insanlardi , simdi bile kizmiyorum onlara. Ogrendiklerimden sonra sadece onlar icin uzuluyorum. Ve hala aklima inanilmaz sorular geliyor, inanilmaz cevaplar aliyorum. Bu uzun soluklu bir yol.
Butun sorularimizin cevabinin bir iki kelime ile cevaplanmasini beklemek ne kadar mantikli olabilir?
Yaptiginiz islerden bilirsiniz ki bir iste uzmanlasmaya basladikca isin derinlik boyutlari giderek artar. hepimiz belli sure sonra ayni olay a farkli gozle bakmaya baslariz. Belki hayret ederek belki sasirarak. Isin ustunde de altinda da sinir olmadigini fark ettigimiz de ne kadar aciz oldugumuzu goruruz.
Insanlarin goruslerine ve dusuncelerine tamamen saygili olmak gerektigine inanirim. Ozellikle topluma mal olmus kisi kim olursa olsun onlar hakkinda fikir beyan ederken kelimelerin cok dikkatli secilmesi gerekir. aksi taktirde
karsi tarafin susmasini beklemek cok insafsizca. Benim saygi duydugum kisiye hakaret edeceksin, ben de sessizce izleyecem. boyle bir dunya yok.
Enam suresi 108. Onlarin Allah tan baska taptiklari hakkinda hakaret etmeyin ki, onlar da haddi asarak bilgisizce Allah hakkinda kotu sozler soylemeye kalkismasinlar.
Basinda belirtigim uzere yaptigim bu sey herhangi birinize karsi sahsi bir soylem degildir, Islam in emrettigi bir vazifedir.