HEDİYE Çok çıkışlı SMPS güç kaynağı (Verildi)

Sercan

--
Katılım
17 Mart 2019
Mesajlar
4,872
Arkadaşlar hurda kartlardan malzeme sökerken aşağıdaki karta denk geldim. DAV5001 PSU diye etiketlemişler ama kart hakkında bilgi bulamadım.

Kartı sökmeye de kıyamadım. Kartın 3.3, 5, 8, 12 ve 22 V çıkışları bulunuyor. Bu çıkışların güçlerini bilmiyorum. Kart sağlam gibi duruyor ama emin değilim, test etmedim.

Eğitim amaçlı değerlendirmek isteyen olursa kargo (alıcı ödemeli) masrafını karşılamak kaydı ile ücretsiz gönderebilirim. Çıkışları bir alt resimde detaylı görlümektedir.

IMG_20210612_194119.jpg
IMG_20210612_194126.jpg
 
Hurdalıkta uzunca zaman DVD oynatıcı ve uydu alıcılar gibi cihazlar görüyordum, onları parçalamış olabilirler. Çok yüksek ihtimalle çalışıyordur.
 
Evet; Çalışıyor olabilir. Kartı çalıştırıp test edebilirsiniz
 
Uğraşmak istemediğim için ilan açtım.

Çalışırsa bu hali ile değerlendirmek, çalışmaz ise tamir ederken SMPS işini daha iyi öğrenmek adına kurcalamak isteyen olursa göndereceğim.

Kimse ilgilenmez ise üzerindeki 3-4 parçayı söküp hiç denemeden hurdacıya geri vereceğim. :D
 
Uğraşmanız kendinizi geliştirmek için çok yararlı olur. Deneyim kazanırsınız,

Ayrıca bu tip devreler elektronikle uğraşanlar için her zaman lazım olur. 3-5 parça için devreyi hurdaya çıkartmayın.

Bir çok voltaj çıkışı var. 3-5 A de güç alınırsa;
Protatip devreler de, testler de, her zaman kullanılabilir.

Tercih sizin , kolay gelsin..
 
Kesinlikle haklısın.

Ben zaten vakit buldukça uğraşıyorum. Elimde çok fazla olduğu için paylaşıyorum. Bu fotoğrafta 20 lt kutuda görünmeyen, elimde bundan daha fazla SMPS var.

Benim amacım öğrenci ya da meraklı kardeşlerimizin kendilerini geliştirmeleri için bulamıyorlarsa bunlara erişebilmelerini sağlamak.

IMG_20210612_232702.jpg
 
Bence bulunmaz bir nimet. Kimse istemezse ben talip olurum. Bir kutu ayarlayıp labaratuar güç kaynağı olarak kullanırım :)
 
Birinci tercihim bir öğrenciye eğitim maksadı ile gitmesi yönünde olur. Bunun için bir hafta bekleyelim derdim ama bu tarz kartlar elime çok düşüyor.

Eğitim için isteyen olursa ona da başka bir tane gönderirim.

Projeni burada paylaşmak koşulu ile senindir. Kargo bilgilerini özelden gönderirsen pazartesi-salı gibi kargoya veririm.
 
Verildi.
 
Serverlardan çıkma nispeten çıkışı temiz SMPS ler nerden bulunur İstanbul'da bilen var mı? Bir de 24 volt da olabiliyor mu bu tip olanlar?
 
Serverlardan çıkma nispeten çıkışı temiz SMPS ler nerden bulunur İstanbul'da bilen var mı? Bir de 24 volt da olabiliyor mu bu tip olanlar?
Facebook da Polonya Elektronik var. Onda çok fazla var server smpsleri. Bu aralar pek birşey paylaşmıyor ama arayıp sorabilirsin.
 
Bu tarz yerlerde genelde pahalı oluyor ama Sahibinden.com ya da Letgo da arama da yapabilirsin. En güzeli hurdacıdan filan bulmak olur. Polonya Elektronik de aslen hurdacıdır.
 
Şimdi gördüm daha önce takip isteği atmışım hala kabul etmemişler. Telefonla öğrenmek lazım en iyisi.
 

Forum istatistikleri

Konular
5,663
Mesajlar
97,412
Üyeler
2,439
Son üye
Efekan

Son kaynaklar

Son profil mesajları

cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Kesici/Spindle hızı hesaplamak için SpreadSheet UDF'leri kullanın, hesap makinesi çok eski kalan bir yöntem :)
Dr. Bülent Başaran,
Elektrik ve Elektronik Mühendisi
Yonga Tasarım Özdevinimcisi
Üç güzel "çocuk" babası
Ortahisar/Ürgüp/Konya/Ankara/Pittsburgh/San Francisco/Atlanta/Alaçatı/Taşucu...

Back
Top