DC motor kömürü nereden alınır?

Motor temassızlık yapıyordu kömür bitmiş. Acaba tek kömür satılır mı?
Kare kesitli. 0.5 cm uzunluk olsa yetecek

Ekler

• IMG_20221116_135943_edit_27314197425519.jpg
    IMG_20221116_135943_edit_27314197425519.jpg
    341 KB · Görüntüleme: 182
Kömür çift satılır.
Çift değiştirmeniz uygun olur. Kısa süre sonra eksilen diğer kömürü de değiştirmek zorunda kalmazsınız.
Kömürün etrafını ölçün.
İnternette kömür satışları var.
Sipariş verirsiniz.

Kömür lazım olunca buradan alırım.
Perşembe pazarı/Karaköy/İSTANBUL

Son düzenleme:
Az önce bobinajcıdan hurdalar arasından seçtim törpüleyip yerine takmaya çalışacağım

Olabilir.
Hurdadan çıkma törpülenip kullanılabilir.

Son düzenleme:
Yuvarlak eğe veya zımpara ile hafif konkav, hilal şekli vermeye çalışın aksi taktirde ilk çalışmada aşırı ark yapıp kömürü kırabilir. Geçenlerde hurda ütü motorunun kömürünü zımparalayıp blendera taktım gayet güzel çalıştı. Aslında Kömürün hangi cihazdan çıktığı da önemli yapısı sertliği v.s.

Birde o fırçaya nasıl adapte edeceksin kömürü ? tutucu fırçayla bütün görünüyor fotoda
Ayrıca kollektör lamelleri güzelce sıfır zımpara ile temizle lameller arası kısadevre var mı ölç lameller arasını bıçakla aç.

Fırça teneke gibi bir yapıda ortası delik. Rotor tarafında uygun şekilli kömür takılıyor geriye kaçmıyor. Ortaya bakan kısmı kalın oluyor. Şekli benzettim, kolayca yonttum. Fakat kapağı kapatırken düzgün olmadı. deliklerden tel gibi aparat ile fırçayı gerdirmek gerekiyor. Motor haşat oldu efendim.

Zaten bobinajcı, motoru komple değiştirmelisin demişti. Kapak zaten açılıp kapanır şekilde değil. Tırnakları eğerek sabitlenmiş.

Taş gibi motor, kömürü yüzünden çöp oldu. Notebookların macun kuruma işine benziyor. Kıytırık bir sebepten ürün bozuluyor

Son düzenleme:
Fırça teneke gibi bir yapıda ortası delik. Rotor tarafında uygun şekilli kömür takılıyor geriye kaçmıyor. Ortaya bakan kısmı kalın oluyor. Şekli benzettim, kolayca yonttum. Fakat kapağı kapatırken düzgün olmadı. deliklerden tel gibi aparat ile fırçayı gerdirmek gerekiyor. Motor haşat oldu efendim.

Zaten bobinajcı, motoru komple değiştirmelisin demişti. Kapak zaten açılıp kapanır şekilde değil. Tırnakları eğerek sabitlenmiş.

Taş gibi motor, kömürü yüzünden çöp oldu. Notebookların macun kuruma işine benziyor. Kıytırık bir sebepten ürün bozuluyor
Bu tür motorlarda kömür değiştirmek çin işkencesi bende hiç başaramadım o yüzden uyardım.

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
6,955
Üyeler
2,824
Son üye
selocan32

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back