Demonte Güç Kaynağı Kademeli Trafo KiCad Çizimi

O değil de beni kim gaza getirdi yav? Çabuk çıksın ortaya.
Onuda yapayım bunuda yapayım derken mesai yapmaya başladım kartın başında.
Ne güzel iki pot takıp çıkacaktım kenara :katil2:
Bence her şey dijital potla başladı. Yani kontrolü arduinoya yaptırma fikriyle. Öteki türlü ekran sadece panelmetre olacaktı ve çoktan bitmişti. Bizde madem kontrolü arduino yapacak o da olsun, bu olsun dedik. Bu dijital pot fikrini ilk ortaya atan kimse bulunup kolluk kuvvetlerine teslim edilmeli::D

Şakası bi yana bence ortaya çıkacak ürünün güzelliği bir yana Hepimiz için faydalı, öğretici bir proje oldu/oluyor.

Fan göstergesini de hallettim.

C++:
 if(sicaklik >= 21){
    u8g2.drawRFrame(68, 1, 17, 11, 3);
    //u8g2.drawRFrame(67, 53, 17, 9, 3);
    u8g2.setCursor(71, 9);
    u8g2.print("FAN");
    }

Sonra kendim trafo vs masraflı olur diye korad aldım hahaha
IMG_20220327_152000.jpg

Şaka bir yana yapmak istiyordum hala istiyorum ama acil güç kaynağı gerekli olduğu için aldım gayet de memnunum tamir ederim sorun olursa, edemezsem tamir edebilecek tanıdıklarım mevcut
Koca forum var burada. Sen bana bakma, ne zaman ihtiyaç duysan aç konunu. Bilgimiz dahilinde her türlü yardımcı oluruz. Bu sayede kendin yapmasan bile kullandığın cihaz hakkında bilgi sahibi olursun.

Koca forum var burada. Sen bana bakma, ne zaman ihtiyaç duysan aç konunu. Bilgimiz dahilinde her türlü yardımcı oluruz. Bu sayede kendin yapmasan bile kullandığın cihaz hakkında bilgi sahibi olursun.
Çeşitli devreler ve modüller ile güç kaynakları yaptım ama sıkıldım artık hazır ürün alıp konuyu kapattım

bu güne kadar yüzlerce proje yaptım hiç bu kadar gelişmiş kaynaklara ihtiyaç duymadım.
lm317k(metal kılıf) 24 volt adaptör her işimi gördü.

bu güne kadar yüzlerce proje yaptım hiç bu kadar gelişmiş kaynaklara ihtiyaç duymadım.
lm317k(metal kılıf) 24 volt adaptör her işimi gördü.
Aynı modül benimde şuan işimi görüyor. Hatta bu yaptığım güç kaynağının ekranını onunla besliyorum şuan :katil2:
Ama kaşıntı tuttu. Neden benimde bir akıllı cihazım olmasın?
Asıl bu projeye geçmemdeki en büyük sebep voltajın oynak olması. 5v ayarlıyorsun, 10dk sonra bir bakıyorsun 5.20v olmuş. Birde o 5v'u tutturana kadar çile çekiyorum. Opamp'lı devrelerde böyle sorun yok.

Aynı modül benimde şuan işimi görüyor. Hatta bu yaptığım güç kaynağının ekranını onunla besliyorum şuan :katil2:
Ama kaşıntı tuttu. Neden benimde bir akıllı cihazım olmasın?
Asıl bu projeye geçmemdeki en büyük sebep voltajın oynak olması. 5v ayarlıyorsun, 10dk sonra bir bakıyorsun 5.20v olmuş. Birde o 5v'u tutturana kadar çile çekiyorum. Opamp'lı devrelerde böyle sorun yok.
abi benim lm317 bir amfiden çıkma üstünde STelektroniğin logosu var saatlerce 5 voltta kulanıyorum arduino besliyorum o 5volta 1117 3.3 takıp esp01 besliyorum voltajda değişim olmuyor

abi benim lm317 bir amfiden çıkma üstünde STelektroniğin logosu var saatlerce 5 voltta kulanıyorum arduino besliyorum o 5volta 1117 3.3 takıp esp01 besliyorum voltajda değişim olmuyor
Ticari değilse arada bir resimde olsa paylaş projelerini. Bize de örnek olsun. Bede de bir tane nodeMcu var boşta. Bir ara onunla da birşeyler yapmak istiyorum.

Türkiye de orijinal entegre bulmak çok zor artık sizin de entegre ojinal büyük ihtimalle ben bir proje de 12v dan 5v a düşürünce alev alıyordu

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
6,955
Üyeler
2,824
Son üye
selocan32

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back