Demonte Güç Kaynağı Kademeli Trafo KiCad Çizimi

Ticari değilse arada bir resimde olsa paylaş projelerini. Bize de örnek olsun. Bede de bir tane nodeMcu var boşta. Bir ara onunla da birşeyler yapmak istiyorum.
abi ticari projeleri de paylaşabilirim ben.
her yaptığım projenin üstünü siyah sprey boya ile boyuyorum daha önce kopyalanma olayları yaşadım.
O günden beri baskı devre yapmam delikli plakete yaparım.
usbasp ile kodumu kilitleyip yüklerim
mutlaka boşta bıraktığım kart üstünde duran bozuk bir entegre takarım.

Türkiye de orijinal entegre bulmak çok zor artık sizin de entegre ojinal büyük ihtimalle ben bir proje de 12v dan 5v a düşürünce alev alıyordu
devamlı 24 volt girişte kullanıyorum 12'ye de düşürüyorum 5'e de sorun yaşamadım genelde ama benim çektiğim akımlar 100ma bile olmuyor genelde ısıyı daha önce ölçmüştüm 24 giriş 5 çıkışta 65 ma çekerken 55 dereceyi görmüş durumdaydı ama hep bu değerlerde kullanıyorum sorun yok

abi ticari projeleri de paylaşabilirim ben.
her yaptığım projenin üstünü siyah sprey boya ile boyuyorum daha önce kopyalanma olayları yaşadım.
O günden beri baskı devre yapmam delikli plakete yaparım.
usbasp ile kodumu kilitleyip yüklerim
mutlaka boşta bıraktığım kart üstünde duran bozuk bir entegre takarım.
Bozuk entegre güzel fikir :)

devamlı 24 volt girişte kullanıyorum 12'ye de düşürüyorum 5'e de sorun yaşamadım genelde ama benim çektiğim akımlar 100ma bile olmuyor genelde ısıyı daha önce ölçmüştüm 24 giriş 5 çıkışta 65 ma çekerken 55 dereceyi görmüş durumdaydı ama hep bu değerlerde kullanıyorum sorun yok
Benim akımlar wifi olduğu için yüksek oluyor hehehe

Bozuk entegre güzel fikir :)
kopyalamak isteyen her türlü kopyalar ben olabildiğince engel olmak istiyorum.
mesela 1khz pwm ihtiyacım mı var boşta pwm pinim olsa bile oraya hemen 555 koyarım 555i 1khz'e ayarlarım ve 555in resetini işlemci ile kontrol ederim ve bunların yollarını delikli plakete ince teller ile yapar üstünü boyarım birisi bu ne diye alır eline falçatayı vs. kazarsa yollar kopsun uğraşsın dursun diye

Ticari değilse arada bir resimde olsa paylaş projelerini. Bize de örnek olsun. Bede de bir tane nodeMcu var boşta. Bir ara onunla da birşeyler yapmak istiyorum.
Yazmayı unutmuşum. Esp8266,st7735 1.44' display ile hava durumu göstergesi yapmıştım. Hazır projeydi ama(1.8' için yapılmıştı) epey özelleştirmeler yapmıştım.

Blnyk'den 2x16ya mesaj gönderme projem vardı.

esp8266+328p ile akım trafosu okuyup evin aylık tüketimini çıkaran bir pojem vardı elektrik kesilse dahi 1 dakikada 1 eeproma yazdığım için kwH ölçümünü elektrik gelince devam ediyordu kaldığı yerden yazmaya

Yada istersen 2x16(ı2c)+ attiny85+6n137 somun makinesine bağlı somun sayıcı var onu da atabilirim.

Yada istersen 2x16(ı2c)+ attiny85+6n137 somun makinesine bağlı somun sayıcı var onu da atabilirim.
Canın neyi atmak isterse onu at. Buradaki amaç senin neler yaptığını görmek, örnek almak, başkaları için fikir kaynağı oluşturmak.

Benim masamda yarım yamalak 4 tane proje var.
Aklımda ise onlarca. Güç kaynağını bitirsem diğerleri çorap söküğü gibi gelecek.

"Yaptıklarımdan pişman değilim, aklım hala yapamadıklarımda. " :katil2:

Canın neyi atmak isterse onu at. Buradaki amaç senin neler yaptığını görmek, örnek almak, başkaları için fikir kaynağı oluşturmak.

Benim masamda yarım yamalak 4 tane proje var.
Aklıma ise onlarca. Güç kaynağını bitirsem diğerleri çorap söküğü gibi gelecek.

"Yaptıklarımdan pişman değilim, aklım hala yapamadıklarımda. " :katil2:
moc3021-bta40
bunlarla yaptığım dimmer projesi var güncel olarak final halini paylaşırım

Bu güç kaynağının çıkışını buton ile on-off yapacağız ya. Onun için nasıl bir anahtarlama yapmak lazım?
Yine triyak-moc3081 ikilisini mi kullanmak gerek? Yoksa daha basit bir yolu var mı?

Bu güç kaynağının çıkışını buton ile on-off yapacağız ya. Onun için nasıl bir anahtarlama yapmak lazım?
Yine triyak-moc3081 ikilisini mi kullanmak gerek? Yoksa daha basit bir yolu var mı
Triyak falan karıştırma bence çıkışa. Ya yazılımla dijital pot üzerinden 0 a çek, ya da röle ile yapılmalı diye düşünüyorum.

Yine triyak-moc3081 ikilisini mi kullanmak gerek? Yoksa daha basit bir yolu var mı?

TRIAC olmaz, çünkü bir kere ON oldu bu voltaj gitmedikçe OFF olmaz. MOSFET veya röle olması lazım. En basiti röle.

Triyak falan karıştırma bence çıkışa. Ya yazılımla dijital pot üzerinden 0 a çek, ya da röle ile yapılmalı diye düşünüyorum.
Röleye güvenmiyorum. Arkdan kaynaklı kontak yapışması olsun istemiyorum. Gerçi hem sesini seviyorum hemde çok yüksek akım kullanmayacağım için sorun olacağını sanmıyorum ama madem 5A dedik bunu sıkıntısız vermeli.

finder marka bir röle takarsak olur abi diğer o mavi röle kartında bulunanlar dayanamaz pek

Elimdeki röleler cacık ama arızalı elektrikli ocağım vardı. Onun üzerindeki röleler kalitelidir.
Yada özdisandan bir bakayım 16A'lik sağlam birşey.

Şu nasıl? 5v 16A Panasonic

panasonic_relay.png

panasonic_specs.png

bunu alalım abi bobin 12 bunun ama önemli değil zaten fan için 12 voltun var o direkt gelir bir bc237 transistör ile de eksisinin açar kaparsın

bunu alalım abi bobin 12 bunun ama önemli değil zaten fan için 12 voltun var o direkt gelir bir bc237 transistör ile de eksisinin açar kaparsın
Hem çok pahalı hemde 12v bunu koyacağım yere uzak. Hatta belki fan için harici besleme kullanabilirim. Trafonun sargısı 1A sadece.

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
6,955
Üyeler
2,824
Son üye
selocan32

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back