Devrenin kopyalanmasini zorlastirmak?

Endorfin35+

Kayıtsız Üye
Katılım
1 Mayıs 2020
Mesajlar
4,166
Ticari bir kartim var ve acik kaynak degil. Muadil kartlara gore ayni isi daha basit bir yapi ile yapamayi basardim. Simdi rakip bunu gorunce, aa boylde oluyormus bende boyle yapayim diyecek :D

Bende bu durumu nispeten zorlastirmak istiyorum. Dpak mosfetli bir yapi var ve bunu gizlemek istiyorum. Mosfetin uzerini kazimak bir yontem ancak bu durumda yapi belli sadece mosfet modeli belirsiz olacak. Devrenin uzerine birsey dokmek geliyor aklima. Siyah epoksi veya silikon olabilirmi diye dusunuyorum. Yapiyi ortaya cikarmak icin kazimak zorunda kalsinlar ve bu sirada birseylere zarar versinler gibi...

Epoksi ile kaplama isinde de isinma sorunu kafami kurcaliyor. Moslarda sogutucu yok. Burn in test yaptigimda en fazla 80 derece isi olustu. Bu durumda kaplama yapacagim malzeme havaya isi transferini ne kadar kotulestirecek... Bu noktada cekincelerim var.

Tasarimi kopyalamak isyeyen herturlu bunu basarir ancak tepsi ile sunmaz isem bunu yapan kisi sayisi azalir. Bu nedenle napabilirim diye dusunuyorum.

Aklima su an encok yatan epoksi ile kaplamak ve tekrar isinma durumunu gozlemlemek.

Onerilere acigim.
 
Devreyi bardak gibi bir soğutucunun dibine monte edip üzerine epoksi dökebilirsin. Özel epoksiler var, kuruduğu zaman sert plastik gibi oluyor. Devreye zarar vermeden çıkarmak neredeyse imkansız. Bunu otomobillerde kullanılan gömülü devrelerde görmüştüm. Oradaki amaç tabi hermetik anlamda kapatmak.
 
Aluminyum guzel fikir ancak bu proje icin bana uygun degil. Hem maliyet hemde yer sikintisi var. Degistiremeyecegim Sabit montaj delikleri var.

Sanim en basit yapabilecegim sey siyah epoksiyi kartin uzerine kenarlardan dokulmeyecek sekilde dokmek. İsiyi vialar ile kartin altinada attigim icin belki sorunsuz olabilir.

Aklimada sonraki isler icin bir hinlik geldi. Saklamak istedigin komponenetleri silkscreende daire icine alip uzerine epoksi dokeceksin. Goren damla entegre sanacak ve boylece kimse altinda ne var diye ugrasmayacak. :D
 
Bozulursa nasıl tamir edeceksin epoksi döktükten sonra?
 
Aynen degistiriyorsun veya bu islemi uzakta baskasi yapiyor. Al kardesim onu sok bunu tak diyorsun.
 

Forum istatistikleri

Konular
5,659
Mesajlar
97,351
Üyeler
2,438
Son üye
İbrahimSönmez

Son kaynaklar

Son profil mesajları

cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Kesici/Spindle hızı hesaplamak için SpreadSheet UDF'leri kullanın, hesap makinesi çok eski kalan bir yöntem :)
Dr. Bülent Başaran,
Elektrik ve Elektronik Mühendisi
Yonga Tasarım Özdevinimcisi
Üç güzel "çocuk" babası
Ortahisar/Ürgüp/Konya/Ankara/Pittsburgh/San Francisco/Atlanta/Alaçatı/Taşucu...

Back
Top