Eagle ın öğrenciler veya eğitimciler için avantajları Nedir?

Omega

Kıdemli Üye
Katılım
24 Kasım 2018
Mesajlar
2,063
Biraz önce Eagle ın yeni versiyonu ile pcb çizimini gördüm hoşuma gitti arayüz çok değişmiş.Kullanmak isterim
Burada ki sürümü sanırım eğitimciler için kısıtlı sürümü.Öğrenciler için olan sürümünde daha fazla özellikler varmı?
Öğrenciler elektronik ,bilgisayar gibi bölümlerde okumasada bu programı indirebiliyormu? Kısıtlamaları nedir?
(Eğitimciler için 2 layer 80 cm gibi birşey anladım) Özetle öğrenciler pcb alan ve layer kısıtlaması olmadan (Bazı fonkisyonaları kullanmasada olur )
öyle bir seçenek varmıdır?
Ekleme:
Linktekini indirdim 64 bit windows için bana 32 bit olanı lazım


Sana kullandığı windows u bile seçtirmeden 64 bitliği yükletiyor ,yok abone olacan yok fusion kuracaksın.Aynı sayfalarda dolaştırıp duruyor.
Yok ya gözünü seveyim Sprint Layout un
 
Eagle artık abonelik sistemi ile çalışıyor. Yani abone olduğun sürece program çalışıyor, aboneliğini sona erdirdiğin anda çalışmayı bırakıyor. O yüzden bence kesinlikle uzak durulması gereken bir program.

Yıllarını verip tam herşeyini öğrenirsin, Autodesk oturaklı bir zam yapar ve artık ödeyemeyeceğin için onca emek boşa gider. Aynı şekilde memlekette dolar fırlar, gene ödeyemeyeceğin için emeklerin boşa gider.

Veya ABD Türkiye'ye ambargo uygulamaya başlar ve Autodesk de ambargonun gereğini yerine getirmek için fişi çeker ve artık parasını verdiğin aboneliğin bile geri kalan süresini kullanamadan ortada kalırsın. "Olmaz" deme, çünkü oldu :D ABD, Venezuela'ya ambargo uygulamaya başladı ve Adobe firmasının BÜTÜN YAZILIM ÜRÜNLERİ Venezuela'da çalışmaz oldu. Venezuela'daki müşteriler paralarını da geri alamadılar :mad:

Bir eğitim kurumunun kullanabileceği en iyi program bence KiCad. Bir kere özgür yazılım kültürünü teşvik ediyor. Belki bazı öğrenciler merak edecek ve kaynak kodunu inceleyip KiCad'i geliştirecek. Böylece işi öğrenenler belki de ileride yerli bir PCB tasarım yazılımı geliştirecek. Onun dışında KiCad'in fiyatı da uygun (bedava). Her öğrenci alabilir.
 
Ama tabi Türkiye'deki öğrencilerde (aslında profesyonellerde de var) şöyle bir kötü alışkanlık var: Bir programa fiyatından dolayı erişemiyorlarsa hemen gidip korsanını kullanıyorlar. Mesela çok pahalı olan bir katı modelleme yazılımı olmasına rağmen, SolidWorks Türkiye'de en yaygın kullanılan program. Aynı şekilde çok pahalı olmasına rağmen Altium designer'in korsanı da yaygın olarak kullanılıyor. Öğrenciler arasında da Proteus'un crack'i son derece yaygın durumda. Neredeyse her Türk öğrenci ARES, ISIS kullanmayı biliyor :D

Burada işin etik yönünü bir yana bırakırsak bile (yani korsan kullanarak emek hırsızlığı yapıldığı ve hak yendiği, dolayısıyla bu şekilde kullanılan programdan hayır gelmeyeceğini), korsan kullanımın birçok sakıncası var.

1) O yazılımların crack'lerini yapanlar, bunu babalarının hayrı için mi yapıyor? :katil2: Crack yazılımlarının neredeyse tamamının yapılış amacı, senin bilgisayara bir çeşit zararlı yazılım yüklemektir. Bu bir virüs olabilir, casus yazılım olabilir, veya senin bilgisayarın kaynaklarını sömüren başka bir yazılım olabilir.

2) Crack yazılımlar genelde oldukça eski versiyon oluyor, o yüzden güncel olanı değil, eski teknolojiyi öğrenmiş oluyorsun. İlave bir özelliğe ihtiyacın olursa, yapabileceğin hiçbirşey yok. Kimse senin crack'ine yeni özellik eklemez. Şimdi onca yıldır da bu crack ile çalıştın, başka paket program da öğrenmedin, ne yapacaksın? Mecbur gidip ticari lisans bedelini bayılıp yazılımın "gerçeğini" alacaksın. Doların yoksa da, hadi geçmiş olsun :D
 
Çok doğru .Ama bir yazılımında bu kadar fahiş fiyatlara satılması nedir?
Sonuçta yazılımda maliyet bir noktadan sonra sonra çok düşük.Bir kirbitte bile malzemeler kullanılmışken yazılımda kullanılan bir malzeme yok"Emek yoğun bir iş" ama kardeşim 100 bin sattığın programdan sonrada biraz indirim yap değilmi yani :)
 
Çok doğru .Ama bir yazılımında bu kadar fahiş fiyatlara satılması nedir?
Sonuçta yazılımda maliyet bir noktadan sonra sonra çok düşük.Bir kirbitte bile malzemeler kullanılmışken yazılımda kullanılan bir malzeme yok"Emek yoğun bir iş" ama kardeşim 100 bin sattığın programdan sonrada biraz indirim yap değilmi yani :)

Batı kapitalizminde fiyatı belirleyen tek kriter "müşteri bu yazılıma bu parayı verir mi vermez mi?" sorusu. Yani etik anlamda elde edilecek kar ile ilgili bir üst limit yok. Yapılan ARGE maliyeti sadece bir alt limit olmuş oluyor :D Ondan ucuza satamazsın, ama maliyetin 100 katına satabilirsin (tabi müşteri bunu vermeye razı ise).

Mesela Microsoft Office'in zamanında 500 dolara satılabilmesinin sebebi, Ofis'in yarattığı tekelleşme nedeniyle herkesin Office'i almak zorunda oluşu. Birçok ülkede bu tekelleşme artık kırıldı (Libre Office sağolsun), o yüzden Office artık çok daha düşük fiyata alınabiliyor. Ama Türkiye'de hala kırılamadı. LibreOffice'den de çok az kişinin haberi olduğu için iş dünyası kendisini Office kullanmaya mahkum hissediyor.

Aynı şekilde otomotiv üreticilerinin kullandığı Catia diye bir katı modelleme yazılımı var. Yılda milyonlarca dolar vererek sahip olunabiliyor. Geliştirme maliyetinin yüzlerce kat fazlasına adamlar satıyor, çünkü müşteri alıyor :D
 

Forum istatistikleri

Konular
5,656
Mesajlar
97,293
Üyeler
2,438
Son üye
İbrahimSönmez

Son kaynaklar

Son profil mesajları

cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Kesici/Spindle hızı hesaplamak için SpreadSheet UDF'leri kullanın, hesap makinesi çok eski kalan bir yöntem :)
Dr. Bülent Başaran,
Elektrik ve Elektronik Mühendisi
Yonga Tasarım Özdevinimcisi
Üç güzel "çocuk" babası
Ortahisar/Ürgüp/Konya/Ankara/Pittsburgh/San Francisco/Atlanta/Alaçatı/Taşucu...

Back
Top