EHT Ölçümü İçin Prob veya Cihaz Tavsiyesi

DrFreeman

Aktif Üye
Katılım
26 Kasım 2019
Mesajlar
313
Elimde bir kaç tane eht kısmı bozuk olan osiloskop var bunları tamir etmek istiyorum.
Yaklaşık 1500-1700 V arasında bir voltajda çalışıyorlar ama buna uygun düşük voltajlı prob bulamadım.En düşüğü 25Kv AC ama bu probu başka yerde de kullanmam zor zaten.

 
Son düzenleme:
Uygun fiyata ben de birşey göremedim. Durum böyle olunca, almışken Pintek DP-100 6.5 kV luk bir diferansiyel prob daha mantıklı. Sadece voltaj ölçmekle kalmayıp dalga şeklini görür ve arıza hakkında daha net bir fikir sahibi olursun.
 
Veya aşağıdaki konuya bakabilirsin. Çoklu dirençlerden oluşan bir gerilim bölücü ile gerlimini multimetrenin ölçebileceği seviyeye indirebilirsin. Ama dikkat etmen lazım ve multimetrenin 10 MΩ giriş empedansını da hesaba katman lazım.

 
Sanırım 10 tane 1M SMD dirençle yapmıştı yabancı biri, dirençleri dizmek ve rahat lehimlemek için silikon kalıp yapmıştı, ne yazık ki üst sınırı hatırlamıyorum fakat prensip gerilim bölücü Timur Hocamın dediği gibi. Yalnız unutulmamalı ki yalıtkan da önemli ve etli malzeme kullanın kablo da o gerilime uygun olsun. Gerçi dandik dmm kabloları üzerinde 1000v geçiyor ya ...
 

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
5,828
Mesajlar
99,447
Üyeler
2,476
Son üye
mrmandos

Son kaynaklar

Son profil mesajları

gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Back
Top