Elektronik bölümünü kazandım. Şu anda kendimi geliştirmek için yapabileceğim en iyi şey nedir?

taydin

Timur Aydın
Staff member
Katılım
24 Şubat 2018
Mesajlar
21,778
Demek elektronik bölümünü kazandınız (bu meslek lisesi veya üniversite olabilir). Şu anda kendiniz için yapabileceğiniz değil, mutlaka yapmanız gereken şey, iyi derecede ingilizce öğrenmektir. Burada iyi dereceden kasıt, ingilizce bir kitabı veya web sayfasını okurken, orada bahsedilen konuyu, sözlük kullanmadan neredeyse tamamen anlamak, youtube'da seyrettiğiniz bir video'yu, gene sözlük kullanmadan (ve altyazısız :) ) neredeyse tamamen anlamaktır. Televizyonda seyrettiğiniz CNN veya BBC gibi kanalları da neredeyse tamamen anlamaktır.

İngilizceyi akıcı bir şekilde konuşmak, muntazam ve doğru gramer ile cümle kurabilmek, ilk aşamada o kadar önemli değildir. Bu konuda kendinizi yavaş yavaş geliştirebilirsiniz. Ama okuduğunu ve dinlediğini muntazam anlamak, acil bir gerekliliktir.

İYİ DERECEDE İNGİLİZCE BİLMEDEN İYİ BİR ELEKTRONİK MÜHENDİSİ OLAMAZSINIZ!

O halde iyi derecede ingilizce öğrenmek için ne gerekiyorsa yapın. Yabancı eğiticilerin olduğu bir kursa mı gideceksiniz, yurtdışındaki bir kursa mı gideceksiniz, artık imkanlarınız neyi el veriyorsa, sonuna kadar kullanmalısınız. Gerekiyorsa okulu uzatın, ingilizce kursuna katılabilmek için dersleri asın ve tekrara kalın!

Elektronik ile ilgili en iyi kitaplar, en iyi web siteleri, en iyi videolar hep ingilizcedir. İngilizce bilmeyen bir mühendis, dış dünyaya bir anahtar deliğinden bakar. İyi derecede ingilizce bilen bir mühendis ise dünyaya mount everest'in zirvesinden bakar.
 
"İyi İngilizce bilmeden iyi elektronik mühendisi olamazsınız" demişsiniz, ama forum dilini de İngilizce'den Türkçe'ye değiştirmişsiniz. İngilizce kalması daha uygun olmaz mıydı?
 
Bu konu üzerinde epey düşündüm ve şu sonuca vardım. Eğer Türkiye'de ulaşmaya çalıştığımız kişilerin ingilizce düzeyi yeterince iyi olsa idi, çok başarılı olan yabancı forumlara yönlendirmek ve o forumlara üye olmalarını teşvik etmek daha uygun olurdu. Ama örneğin EEVBlog gibi yabancı forumlara baktığımızda, çok çok az sayıda Türk'ün üye olduğunu görüyoruz. Demekki, ingilizce seviyesi olması gereken seviyenin çok altında. Bu şartlar altında da, Türkçe bir forum ile başlamak daha uygun olur.
 

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
5,828
Mesajlar
99,421
Üyeler
2,476
Son üye
mrmandos

Son kaynaklar

Son profil mesajları

gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Back
Top