Kaba uslubunuz bu forumda benzersiz. Daha önceden aranızda bir husumet mi var?
Benim kimse ile husumetim yok. Olmaz da...
Bizler kendini bilen saygılı insanlarız. Karşımızdaki insanlardan da aynı saygıyı görmek isterim.
1-Laptop stand by konusunda @scorpion konu açmış,
Standby entegresini çıkartınca laptopa 19 Vdc voltaj veriyor, bu voltaj da standby entegreden ilerideki çiplere zarar veriyor.
Bende yazdım. Standby entegresini çıkartıca 3V3 - 5V bobinlerin birer ayağını kaldırın ilerideki çiplere voltaj gidip zarar görmesin.
Çünkü standby entegresi, laptopun çalışması için ileri giden voltajları dağıtır.
Sorunu çözmek için yardım etmek istedim.
SCORPİON dedi ki:
Biz ne soruyoruz sen ne diyorsun? Sen ben sorumu anladin mi?
Yazmış...
Laptoptaki sorunun cevabı yukarıda yazdığım.
@scorpion anlamadıysanız "sizin eksiğiniz"
Böyle davranmakla, Laptoptaki arızayı da çözemezsiniz. Anlamıyor, bilmiyor bir de saygısızca yanıt veriyor.
Konuyu bıraktım bir daha yazmadım.
2-@scorpion başlık açmış;
Elektronikte Neden Tek Bir Büyük Kondansatör Yerine Birden Fazla Paralel Kondansatör Kullanılır?
Bu sorunun yanıtı
Paralel olarak fazla kondansatör bağlanması, gürültünün azaltılması, efektif ESR direncinin filtre edilmesidir.
Yukarıda 2 resimde de preamplileri örnek verdim.
Benim anladığımı
@taydin üstad ta aynı şekilde anlamış.
Ancak @scorpion regüle devresinin çıkışındaki filtre kondansatörünün yanına takılan 100 nf kondansatörü anlatmak istemiş,
Halbuki konu başlığından bu anlaşılmıyor.
@scorpion yazmış;
@posta senin anlamanla ve benim anlatimim arasinda bir fark var. Bunu diger actigim konuda da gordum.
Konuyu okuyunca eski konu aklıma geldi baktım.@scorpion saygısızca davranıyor.
Bende yazdım., beğendiğim bir söz vardır. "Anlatmak istediğiniz, karşınızdakinin anladığı kadardır."
Zaten sonrası da geldi abuk/sabuk cümleler...
periler/huriler, senli benli yazmalar. Böyle ukalalığa, saygısızlığa gerek var mı?
Konuyu daha fazla uzatmadan...
Bilgiyi paylaşmak için bu foruma yeni geldim.
Saygısızlıkla karşılaşınca biraz sabrettim. Tekrarı olunca bana yol göründü.
@Sercan,
@taydin, @endorfin,
@Omega belki ismini şimdi hatırlayamadığım bir kaç forum katılımcısı ile bilgi paylaştık.
Hepsine teşekkür ederim.
Elektronik güzeldir. Bilgiyi paylaştık.
Herkese hakkım varsa helal olsun.
Kalın sağlıcakla....
Forum yöneticileri üyeliğimi kapatabilir.