1v bile olsa eliniz değdirmeyin. Dikkat edin.TAMAM HOCAM PEKİ TRAFO KAÇ VOLT GÜÇ VERİYOR 60 VOLT MU? ÇARPILMAYIM SONRA
1v bile olsa eliniz değdirmeyin. Dikkat edin.TAMAM HOCAM PEKİ TRAFO KAÇ VOLT GÜÇ VERİYOR 60 VOLT MU? ÇARPILMAYIM SONRA
Muhtemelen aletin kendi trafosunu soruyor abi.Bunun trafosu da mı bozuldu yav? O trafoyu niye kullanmıyorsun?
TRAFOSU VAR HOCAM GÜÇ ÜNİTESİ AYRIBunun trafosu da mı bozuldu yav? O trafoyu niye kullanmıyorsun?
hocam aynen roleyi söküp kutupları kablo ile birleştirdim ses geldi bu şekilde kullansam sorun olurmu yüksek seslerde baya iyi bass veriyorMadem uğraşmak istiyorsun, bütün transistörleri, diyotları ve köprü diyotları söküp sağlamlık kontrolü yap. Önce arkadaki 4 tane güç transistöründen başla.
Bir ihtimal de şu olabilir. Çıkışta bir röle görüyorum sanki. O röle muhtemelen hoparlörleri amfiden ayırıyordur ve o röleyi de sistemdeki ana işlemci kontrol ediyordur. O röleyi iptal et ve kontaktlarını kısa devre et. O zaman hoparlörler doğrudan devrede olacak.
hocam aynen roleyi söküp kutupları kablo ile birleştirdim ses geldi bu şekilde kullansam sorun olurmu yüksek seslerde baya iyi bass veriyor
teşekkür ederim sayenizde yapabildim. emin olun elektornikçi baktı bişey anlamadı çıkışı yanmış tır dedi işi çok vs…Sorun olmaz. Rölenin oradaki amacı, cihaza güç verildiğinde veya güç kesildiğinde hoparlörden rahatsız edici bir zırtlama sesini engellemek.
ayrıca bu setin 3200 rms güç hissi var videoda anlaşılıyor tabak çanak o biçim baya güçlü transistör var normalde 300 wat ama sony teknolojisi takdire şayan
sesi çözdüm şimdide tuşlara basınca sadece grovee işlevini uyguluyor acaba o tuş takılımı kaldı 2 ci sorum. mp3ve bluetoot modülü var bağlantılarını nasıl yaparım ses girişi direk component lerin artı ve eksisinemi lehmleyim gücüde + 12 den mi alayım bunu denerkende o role bozulmuş olabilr
Bunu zamanı geldiğinde hatırlarım umarım. Benim hoparlörlerden de, her güç verdiğim de ve güç kestiğimde "çat" diye sağlam bir ses geliyor.Sorun olmaz. Rölenin oradaki amacı, cihaza güç verildiğinde veya güç kesildiğinde hoparlörden rahatsız edici bir zırtlama sesini engellemek.
hocam anakart takılı zaten o olmadan ses girişide olmaz ses girişi anakart taki component sokette ben tuş takımını sökmüştüm geri taktım muhtemelen bir tuş sıkışık kaldı yada flex kabloları çok çıkar tak yaptım yıprandı mp3 bluetoth modülünü hangi uca lehimleyeceğim ses ve güç mesela orta +12 var a gnd var ordan alırsam kaldırırmı yoksa harici mi yapayımTuş takımı, üzerinde işlemci olan anakart tarafından kontrol ediliyor. Sen anarktı gözden çıkardığın için artık tuşlar, bluetooth falan devre dışı.
Rölenin bobin pinlerini de kısa devre yapmışsın. Onlar boş kalacaktı. Sadece kontak uçlarını direkleyecektin. Dirençlerin yanma sebebi bu. O yanan dirençlerden ziyede öncelikle bobin uçlarındaki kısa devreyi ayır. Sonra röleyi kontrol eden transistorü bulup sök. Muhtemelen o da gidiktir.merhaba sorun ne olabilir roleyi çıkartıp kısa devte yaptım diyemi yoksa çok yüklendim ondamı arabanın hoparlör çıkışından ses aldım amfi çıkışı yok