Ahmet
S38>S85
Abi o zaman şöyle demeliyiz.Yok yahu ne kusuru. Siyaset konuşunca söyleyecek çok söz var elbet. Ve geleceğini bu ülkede kurmaya çalışan bir genç olarak, bizler (yaşlılar ) gibi mevcut ümit kırıcı duruma bir şekilde sebep olmuşlardan olmayan bir genç olarak, gelecek kaygısını yaşayan milyonları temsil eden bir genç olarak, eğitim sisteminin geldiği yeri daha yeni tecrübe etmiş bir genç olarak buralarda en çok da senin söz söylemeye ve bağırmaya hakkın var.
Ancak bu TOGG konusu hala benim için bu önemli konuları konuşurken odağa koymak için fazla sığ ve ilgisiz geliyor.
İktidardakiler seçim propagandası olsun diye abarttı da abarttı. Muhalefet de bu etkiye benzer aşırı bir tepki verdi.
TOGG gereksiz yere siyaset malzemesi yapılmış bir ticari girişimdir. Nokta. Bunu toplumu etkilemek için psikololojik bir unsur olarak kullanmak yanlıştır, ayıptır. Bence şu durumdan da en rahatsız olan da TOGG ortaklarıdır. Aldıkları ticari risk (devlet ne sağlıyor bilmiyorum) yetmezmiş gibi, gereksiz yere bir sürü topun ve yükün altında kaldılar. Adamlar sizce halk için ucuz araba yapmak için mi kurdu TOGG'u? Öyle bir dertleri var mıydı?
Geçenlerde gümrük vergisi konusunda biraz konuştuk. Şu ülkede ar-ge yapanların, araştırma yapanların, hatta hobi olarak maker olanların hayatlarını kolaylaştıracak herhangi bir buluş, düzenleme ya da teşvik bana sorarsanız ülkeye katkı açısından TOGG'dan çok çok daha faydalı. Bu yüzden havyaya referansla "boşver bu konuyu, o daha anlamlı" demek istedim.
TOGG firmasının yürüttüğü politika ile hükümetin bu araba ile lanse etitği politika farklı.
Üretici tamamen diğer markalar ile rekabet içine girip fiyatı en dipten tutma gibi düşüncesi yokken, hükümet halkın otomobili diyip bizi bir nebze olsun heyecanlandırmışken tekrar üretici politikasına bakınca(kafamıza odunla vurulunca) hiçbir beklentimiz kalmıyor.
Normalde nedir bizim halkın otomobili('s)
Clio 0.9TCE,
Corolla 2014,
Corolla efsane kasa,
Micra,
Fiesta,
BMW E90,
Honda civic.
Bunlar dışında bir TEKNOLOJİK araca binme ihtimaline karşı heyecanı vardı bu milletin 2027'yi bekleyecekler artık.
Yanlış anlaşıldıysam, kırıcı olduysam özür dilerim.
Havyayı geliştiriyoruz daha abi ama yakındır nihai'ye tasarım ortaya koymam.
Rakibim UniSolder değil JBC
Ahh şu 17-25 yaş aralığını bir can kulağıyla dinleyen yetkili olsa.
İstediklerimiz ahım şahım şeyler değil.
Ekonomik olanlardan da vazgeçtik politik olanları halletsinler yeter.