FORUM HALKI NE DÜŞÜNÜYOR(TOGG)

Status
Yeni mesajlara kapalıdır.
Screenshot_20230318-214247_Chrome.jpg
 
Beyler konu teknik bağlamdan çıkıyor ve anlamsız, kısır tartışmaya dönüşüyor. Sizler birbirinize ne derseniz deyin, herkesin kime oy vereceği belli :katil2: O yüzden boşuna vakit kaybetmeyelim ve konunun teknik kısmına dönelim lütfen.
 
Bordan pil üretiliyor Türkiye uçacak!!
haberlerini çok görüyorduk şimdi gram bor kalmayacak şekilde satıyoruz pil olarak geri alıyoruz.
uçan kaçan bir şey görmüyorum, ülkede pil üretilebiliyor bor'da var ama hala arabanın pillerini oradan buradan alıyoruz(nerden biliyorsun demeyin eğer arabanın pilinin etiketi bile türkiyede yapılıyor olsa araba reklamında kesinlikle oynardı)

ucuz işcilik olduk ülkede 3 vardiya çalışmak normal hale geldi(insanın yaşama hevesini damla damla alan sistemdir 3 vardiya)

normalden 5 lira ucuz et,süt,yumurta görsün insanlar 5 kilometre kuyruk oluyor.
emekli maaşını ek gelir olur bende çalışırım diye görüyörlar, bu ülke olarak acziyetten öte değil.

ülke gençlerinin hepsine istisnasız hepsine deyin yarın yurt dışında çalışmaya başlıyorsun hiçbirisi hayır demez hepimizin bu ülkeye dair kurduğu tek bir hayal kalmadı avrupada 500-1000 euro olan tabiri caizsse hurda arabalara 300-400 bin tl istiyorlar 4 tekerli tenekeye bile binemiyorsa neden çalışıyor çırpınıyor bu gençler.

hadi gençlerde iş yok;
ülkenin mesleğinde yetkin insanları yurt dışına gidiyor emek verdiği mesleğinin hakkını almacağını düşünerek.
doktorlar, mühendisler, öğretmenler.
Doktor yoksa sağlıkta yok,
Mühendis yoksa üretimde yok,
Öğretmen yoksa aydın insanda yok.

Bir gürcistan olamadık.
 
400 yıl önce biz açık ve net din ile yönetiliyorduk. Gayet güçlü, büyük, fen ve bilimde ilerideydik. 3 kıtada vardık. En iyi menzilli toplar bizdeydi. En iyi kaleler bizdeydi. En iyi inşa teknikleri bizdeydi(M.Sinan). Kadırga/Donanma işleri bizdeydi. En iyi taktik ve planlar bizdeydi.
Tüm bunlar böyle ile özgürlük yoktu(size göre), ahiret işleri ayrı değildi. Ama yinede süper güçtük. Dolayısıyla yukarıdaki önermelerin geçerliliği yok.

Yani rönesans, özgürlük, krallık, reform vs. bunların büyük güç olma ile paralel veya zıt bir yönü yok. Bunlar kazanan tarafın, diğer tarafa dikte edip öğrettiği şeyler.

Tarih derslerini MEB müfredatından değil bağımsız araştırma yapan profesörlerden öğrensen iyi olur.

Osmanlıda uyuşturucu yaygındı (Afyon şurubu).
Saray yemek listelerine bakarsan şaraplar vs. görürsün içki sarayda içiliyordu.
haremlerde oğlanlar vardı yani eşcinsellik vardı.
Genel evler vardı onları da gerçi gayri müslümler yönetiyordu.
Bu liste uzar gider yazmaya kalkarsam kısaca osmanlıda tam anlamıyla şeriat (islamiyet) uygulanıyordu demek akıl almaz. Şeriatın tek işlediği yer adam akıllı çivi bile çakmadıkları Anadolunun garip türkleriydi.

Bilimden fenden bahsetmişssin osmanlının yıkılması 1923 değil taa kanuni zamanlarına kadar gider. İlk Rasathane yani uzay gözlem evini meleklerin eteklerinin altında bakıyorlar diye yıktıkları zamana gitmen lazım.
Osmanlıda ilim anlayışı vardı bunu bilim ile karıştırma, ilimde bir şey eğer kuran veya din ile çelişiyorsa o bilgi yanlıştır ve yalandır aslında ilk rasathanenin yıkılmasının da sebebi de buydu çünkü o zamanlar göğün üzerinde aşılmaz bir duvar olduğu, oranında üzerinde meleklerin falan olduğuna inanılıyordu, sen şimdi uzayı izlemek istiyorum dersen bunlarda meleklerin altında niye bakıyorsun diyerek rasathaneyi yıkarlar. Dinin olduğu bir yerde bilimin gelişmesinin çokda sağlıklı olmadığını anladığını umuyorum çünkü dini baz alan birisi herşeyin tanrı tarafından yapıldığı öne sürerek bunu araştırmaya bilir. Dediğim gibi mesela evrenin genişlediği kuranda yazıldığı ifade edilir ama o çeviri falan 1920' lerden sonra yapılmıştır o tarihe kadar yazılı metinlerde vs. o ayette kullanılan kelime de el ile direk (stün) dikmek anlamında kullanılmıştır. o yüzden göğün üzerinde aşılamayan bir alan ve direkle desteklentiği düşünülüyordu sen şimdi böyle bir ortamda uzay çalışmaları ne kadar sağlıklı yapabileceksin ?
Kısaca din bilime engel olur. Bilim esas olandır ve bilim inançsızdır.

Son olarak osmanlının zamanında güçlü olmasının en büyük nedenlerinden biri de çevresinde güçlü sayılabilecek devletlerin fazla olmamasıydı. Avrupa ülkeleri de dindaların ve soyluların organize olup halkı köleleştirmesi yüzünden gelişmemişti. Dahi insanlar ise kilise tarafından dinsiz oldukları gerekçesiyle öldürülüyordu bunu osmanlıda yapmıştır aslında. Eğer o insanları zamanında öldürmeselerde şuan dünya nüfusunun %3' ü yerine %15' i dahi insanlardan oluşacaktı. Fazla sapmadan osmanlının güçlü olmasının nedenlerinden dönelim osmanlının güçlü olmasının nedenleri o zamana kadar yagın ekonomi anlayışının savaş olduğuydu yani savaşlar sayesinde ülke güçleniyordu ekonomi modeli bilim, üretim falan üzerine değil savaşıp başkalarının mallarını almak ve vergiye bağlamak üzerine kuruluydu yani savaş olmadan osmanlının ekonomisi ayakta duramazdı. art arda gelen yenilgiler falan bu düzenin çarklarına zarar verdi. Avrupa matbaa sanayi gibi şeylerle ekonomisini güçlendirirken bizimkiler batı icadı şeytan icadı bunlar diyerek gelişmeyi reddettiler halkı bir avuç molla ve ağalar tarafından cahil bıraktılar çünkü avrupada ki gibi din adamları ve ağalık muadili kişilerin ortadan kaldırılmasını istemediler. Kısaca yine din adamları dolaylı yoldan osmanlının çöküşüne neden olmuştur. Elbette bazı savaşlarda ihanet eden paşalar falan da oldu ama halkın bu kadar cahilleştirilmesi idi osmanlının gelişmemesinindeki neden.
Mimar sinan gibi adamlara da bakarsan aslında müslüman değil devşirerek müslüman yaptırılmış birisidir, yine bir çok osmanlıda toplar olsun yapılar vs. olsun bir çoğunu yapanlar yine türkler yada müslümanlar değil ermeni, rum, arap asıllı adamlar çünkü dediğim gibi osmanlı bilerek türkleri cahil bırakıyordu. Türk çalışır ekin eker verir osmanlıya, savaş olur türk gider çocuğunu verir osmanlıya. Bahsettiğim şeylerin yalan olduğunu düşünüyorsan osmanlı zamanındaki anadolu isyanlarına bakabilirsin niye isyan etmiş bu adamlar zamanında.
Bunda da kısaca diyerek devam edecem osmanlının bu kadar güçlü olmasının en büyük nedeni türkleri sömürmesiydi. batmasının da sebebi gayri müslim ve arap sevmeleriydi.
 
gürcistanda asgari ücret 700 lari:
araç 2730 lari yani bir gürcü vatandaşı 6 ay çalışıp bu arabayı gürcistanda rahatlıkla alabiliyor.

türkiyede asgari ücret 8500 türk lirası:
araç 150bin tl türk vatandaşı ancak 2 yıl çalışarak rahatlıkla alabilir bu arabayı tabii o zamana bu arabanın fiyatı 200 olmazssa.

bire bir aynı araba.
toz konduramadığınız ülkemiz ve çöplük sefalet içinde denilen gürcistan.
 

Ekler

  • tr.png
    tr.png
    738 KB · Görüntüleme: 55
  • gürcü.png
    gürcü.png
    1.3 MB · Görüntüleme: 57
Status
Yeni mesajlara kapalıdır.

Forum istatistikleri

Konular
5,663
Mesajlar
97,409
Üyeler
2,439
Son üye
Efekan

Son kaynaklar

Son profil mesajları

cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Kesici/Spindle hızı hesaplamak için SpreadSheet UDF'leri kullanın, hesap makinesi çok eski kalan bir yöntem :)
Dr. Bülent Başaran,
Elektrik ve Elektronik Mühendisi
Yonga Tasarım Özdevinimcisi
Üç güzel "çocuk" babası
Ortahisar/Ürgüp/Konya/Ankara/Pittsburgh/San Francisco/Atlanta/Alaçatı/Taşucu...

Back
Top