Frezeyi torna gibi kullanmak

taydin

Timur Aydın
Staff member
Katılım
24 Şubat 2018
Mesajlar
21,699
Hanımdan sürekli dırdır işitiyorum "atölyede bir sürü alet var bir işe yaramıyor, sat onları" diye. Geçenlerde mutfak evyesinin altındaki S bozulunca tam bana göre bir iş çıktı diye üstüne atladım. Standart S uymuyor oraya, değişik tuhaf bir sistem var. Yapmam gereken, iki parça PVC borusu hazırlamak, boruların uçlarını tornada 40 mm ye getirmek, sonra da boruları birbirine 45 derece açı ile yapıştırmak.

Ama işte aksilik çıkacak ya, sıralamayı karıştırdım. Boru uçlarını 40 mm ye indirmeden birbirine yapıştırdım. Başka da PVC yok elde, bu haliyle de artık torna edilemiyordu :kizgin1:

Ben de ne yaptım? Frezeyi torna olarak kullandım :katil2:

scaled_img_2490.jpg


scaled_img_2491.jpg
 
  • Beğen
Reactions: umk
Babam tornacı idi. 70 li yıllarda Almanya'ya gidip orada Bohrwerk operatörlüğü yaptı emekli olana kadar. Fabrikanın yarısını kaplayan devasa bir makina (10 m lik kızakları vardı). Hastalık oradan geldi :)
 
Zaten 2 tonluk makina, ne merdiven kalır ne korkuluk :D Makinayı 2 parmak boruların üzerinde yuvarlayarak 4 kişi içeri soktuk. Kafasını da yan yatırdık kapının üstünden geçmesi için. Ama bir süre sonra makina taşıma aparatı yaptım ben ve ondan sonra frezeyi atölyenin içinde köpek gezdirir gibi gezdirdim. Bir yere götürdüm, hmm yok beğenmedim, başka bir yere götürdüm :)

 

Forum istatistikleri

Konular
5,778
Mesajlar
98,823
Üyeler
2,460
Son üye
ByMalicious

Son kaynaklar

Son profil mesajları

cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Kesici/Spindle hızı hesaplamak için SpreadSheet UDF'leri kullanın, hesap makinesi çok eski kalan bir yöntem :)
Dr. Bülent Başaran,
Elektrik ve Elektronik Mühendisi
Yonga Tasarım Özdevinimcisi
Üç güzel "çocuk" babası
Ortahisar/Ürgüp/Konya/Ankara/Pittsburgh/San Francisco/Atlanta/Alaçatı/Taşucu...

Back
Top