Gömülü Sistemlerde Sıfırdan Başlamak ve Bu Alanda Çok İyi Olmak

eersoy93

Üye
Katılım
22 Haziran 2021
Mesajlar
21
Merhabalar,

Bu forumda benzer konular var ama benim demek istediğim biraz farklı.

Ben, gömülü sistemler alanında sıfırdan başlayıp biraz bu alanda çok iyi olmak ve bu alanı işletim sistemleri alanıyla birleştirmek istiyorum.

Görüntü işleme ve bilgisayar grafikleri alanları da bu alanların yanında olabilir.

Gömülü sistemler ve işletim sistemleri alanlarını seçmemdeki sebep, yerli ve milli bir mikrokernel işletim sistemi oluşturma hayalimdir. Bu işletim sisteminin en önemli özelliklerinden biri, tamamen ülkemiz ihtiyaçlarına göre eski sistemlerde bile çalışabilmesi olacaktır.

Ayrıca orta seviye elektronik de öğrenmek istiyorum. Daha sonra devre analizi de yapabilmeliyim.

Öncelikle teorik konulardan başlayacağım, ondan sonra pratik yapacağım, ondan sonra teorik->pratik->teorik->pratik döngüsü şeklinde ilerleyeceğim. Elektronik pratiğe geçince elektronik laboratuvarı konusundaki tavsiyelerinizi isteyeceğim. O da başka bir konuda olacak.

İngilizcem iyidir. Matematikte biraz daha ilerlemeliyim (kısmi türevler, çok katlı integraller vs. öğrenmeliyim).

Bu konudaki tavsiyelerinizi bekliyorum.

Yanıtınız, ilginiz ve anlayışınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
 
İngilizcenin iyi olması çok büyük bir avantaj. Dil bilmeyenler kaplumbağa hızıyla ilerlerken sen koşarak ilerleyebileceksin.

Bana göre bir alanı iyi öğrenmenin en iyi yolu, o alanda bir proje yapmak. Gömülü sistemlerle ilgili bir proje fikri geliştir ve o projeyi istediğin seviyeye getirene kadar üzerinde uğraş. Proje sonunda ortaya çıkan ürünün senin zevkle kullanacağın ve gururla başkalarına gösterebileceğin birşey olması lazım, bu da proje üzerinde uğraşmaya devam etmen için motivasyon olacak.

Gömülü sistemlerdeki yazılımları ben iki ana kategori olarak değerlendiriyorum. İşletim sistemi olan ve olmayan. İşletim sistem olanlarda sen sadece bir program yazıyorsun ve bu program işletim sisteminin altında çalışıyor. İşletim sisteminin sunduğu bütün imkanlardan yararlanıyorsun. İşletim sistem olmayanlarda (bunlara bare metal de deniyor) gereken bütün özellikleri ya senin yazman gerekiyor yada bu konuda kütüphaneler varsan onları kullanman gerekiyor. İkisinin de kendine göre zorlukları var, ama genel anlamda bare metal firmware yazmak daha zordur, daha maliyetlidir ve daha uzun sürer.
 

Forum istatistikleri

Konular
5,791
Mesajlar
99,036
Üyeler
2,464
Son üye
s4met

Son kaynaklar

Son profil mesajları

cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Kesici/Spindle hızı hesaplamak için SpreadSheet UDF'leri kullanın, hesap makinesi çok eski kalan bir yöntem :)
Dr. Bülent Başaran,
Elektrik ve Elektronik Mühendisi
Yonga Tasarım Özdevinimcisi
Üç güzel "çocuk" babası
Ortahisar/Ürgüp/Konya/Ankara/Pittsburgh/San Francisco/Atlanta/Alaçatı/Taşucu...

Back
Top