Güç kaynağı tasarım değişikliği

Kazasker

Aktif Üye
Katılım
13 Ocak 2019
Mesajlar
192
slm değerli arkadaşlar.
elimde bu şekilde bir pcb var. yapan kişi bizden biri (Türkiye den). yabancı bir facebook grubunda paylaşmış. oradan aldım. biraz araştırınca piyasadaki bir çok güç kaynağında kullanılan bir devre olduğunu gördüm. bu devreyi test etmek istiyorum ama elimde ki trafolar bu devre için uygun değil. ben de devreyi trafoya uyarlamak istiyorum. elektronik bilgim yetersiz olduğundan yardım almaya karar verdim.
şema bu biraz çorba gibi :)
235003tzr3jep5b8erp6jp.jpg


paylaşışan orjinal devre pcb si bu
123652958_10224945503082265_8795979764342858611_n.jpg


benim yapmak istediğim bu. biraz takip ile yuvarlak içindeki yerlerin kaldırılmasıyla sorunu halledebileceğimi düşünüyorum. devrede ortadaki swich akımı sabitlemek için kullanılıyor. güzel bir devreye benziyor. yapıp deneyip başarılı olursa atölyemde kullanmak istiyorum. elimde 0-22 volt 7 amper ve 2x15 volt 6 amper trafo mevcut.
 

Ekler

  • test.jpg
    test.jpg
    815.9 KB · Görüntüleme: 130
İşaretlediğiniz kısımlar doğru, o şekilde çalışır fakat 22v trafo kullanıp düşük voltajlı çıkışta yüksek akım çekerseniz ki bu illaki olur, çok iyi bir soğutma yapamazsanız pass transistörleri yanar.

Bence devreyi trafoya uydurmak yerine elinizdeki trafoyu devreye uydurun. Belki biraz daha zahmetli olur fakat daha verimli ve sağlıklı bir güç kaynağı olur.

Ayrıca Bu devrenin testini şu arkadaş yapmış.

 
Paylaşılan şema tam olarak devreyi yansıtmıyor. En azından filtre kondansatörleri yok. Başka birşeyler de eksik olabilir.
 
@mehmetaliözdemir , devre yukarıdaki paylaşılan videodaki arkadaşa ait. kendisinden bilgi alamadım maalesef. şema çince - Türkçe karışık. bu devre piyasada satılan 305d kodlu çin menşeli ürünlerde var. @serkan_48 hocamın dediği devreyi yaptım kullandım. @taydin abi ve diğer arkadaşların ortak çalışmasını da yapacağım. yukarıdaki devreyi merak ettim. akım sabitlemesi hoşuma gitti.

@serkan_48 hocam bendeki bu eski versiyon.
Adsız.jpg
 

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
5,828
Mesajlar
99,427
Üyeler
2,476
Son üye
mrmandos

Son kaynaklar

Son profil mesajları

gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Back
Top