osman mert
Üye
- Katılım
- 13 Mayıs 2020
- Mesajlar
- 62
Tamam hocamAma sen gene de bak, belki elektronik devre sembolü olarak sigorta vardır.
Tamam hocamAma sen gene de bak, belki elektronik devre sembolü olarak sigorta vardır.
Simulatör bağlamam konusunda uyardı o yüzden çalışması için bağladım hocam.Yalnız burada çok önemli bir uyarı da yapayım: 220 V şebeke tarafını şaseye bağlamışsın. Umarım bunu sadece simulatörde grafiklerin ortak bir referansı olması için yapmışsındır. SAKIN devreyi o şekilde kurma! Yoksa güç kaynağının çıkışlarından birisinde FAZ VOLTAJI olur ve birileri ölebilir!
Microcapta mcu simulasyonu mümkün mü?
Tekrar Herkese Merhaba Timur hocam yaptığım devrenin ödevini yolladım şimdi sırada devreyi fiziksel olarak ayağa kaldırmakta;Ama sen gene de bak, belki elektronik devre sembolü olarak sigorta vardır.
Tekrar Herkese Merhaba Timur hocam yaptığım devrenin ödevini yolladım şimdi sırada devreyi fiziksel olarak ayağa kaldırmakta;
1)Devremin microcapte baskı devresini nasıl çıkartabilirim?
2)Devrem için alacağım malzemeler için önerileriniz nedir?
3967 eklentisine bak
Haklısınız HocamMerhaba Osman. Öncelikle soru sorarken genel olarak foruma sor. Belki sorduğun sorunun cevabını ben bilmiyorum, diğerlerini de muhatap almadığın için cevap vermek istemeyecekler.
MicroCap sadece simulatör. Baskı devre için başka bir program kullanman lazım. Kullandığın transistörleri belki bulamayabilirsin. Bu durumda uygun yeni transistör belirlemen lazım. Ona göre de simulasyonu tekrar yapmakta fayda var.
Merhabalar herkese. Aynı ödevden bende sorumluyum @osman mert arkadaşım ile büyük ihtimalle aynı sınıftayız fakat tanışmıyoruz. Konuyu 1 haftadır takip ediyorum. Ödevi tarihinde teslim edemedim ama fiziksel olarak kurmaya çalışıyorum bende. Ben devreyi tasarlarken internetten malzeme araştırması yaparak tasarladım sonrasında bulmakta sıkıntı çekmemek adına. Sizlere bir sorum olacaktı doğrultucu çıkışında ki gerilimim 22,9V max değeri görüp 20,9V değerine düşüp tekrardan 22,9V'a çıkıyor. Aynı şekilde doğrultucu çıkışındaki akım değerim ise 2-3-4-5A gibi değerler görüyor. Sürekli bir dalgalanma mevcut. LM317 çıkışında akımım ve gerilimim gayet stabil fakat girişinde ki dalgalanma beni düşündürdü? Bir zararı olur mu? Zararı olursa bu dalgalanmayı minimuma indirmek adına ne yapabilirim? şimdiden teşekkürler..
Anladım hocam öyleyse lm317'den alabileceğim maxiumum akımı (1.5A) almam verimi mi arttırır yani doğru anladım dimi? Peki benden istenen doğrultucu çıkışındaki %5 den küçük bir dalgalanma. Şuan ki dalgalanmamın yüzdelik durumunu nasıl hesaplayabilirim?
Bu programın en güncel versiyonu kaç?Bende uzun zamandır Sprint Layout kullanıyorum. Sanırım programa %100 hakimim kullanmadığım özelliği kalmadı.