Under Ground
Aktif Üye
Ellerine sağlık aslan parçasının. Adalet böyle olur . Hızlı ve net .
İnsanları bir zindana tıkmak ya da daha sonraki bir tarihte yargılanmak üzere salıvermek adalet falan değildir bence . Adalet ve asayiş sağlama dediğin bu gencin yaptığı gibi olur . Ama tabi ki bunu icra merci tabi ki vatandaş olmamalı. Devletin kolluk kuvvetleri yapmalı gerekeni. Mesela pandemi zamanında hindistanda sokağa çıkma yasağına uymayanları motorsiklet üzerinde sopa ile kovalayan polisleri de çok beğenmiştimOlay bittikten sonra gelen bekçilerin görevini vatandaş yapıyor bu mu adalet?
Ülkemizin malesef çoğu bireyi bu şekilde düşünüyor bu düşünce ancak eğitimsizlikden doğar.İnsanları bir zindana tıkmak ya da daha sonraki bir tarihte yargılanmak üzere salıvermek adalet falan değildir bence . Adalet ve asayiş sağlama dediğin bu gencin yaptığı gibi olur . Ama tabi ki bunu icra merci tabi ki vatandaş olmamalı. Devletin kolluk kuvvetleri yapmalı gerekeni.
Eğitimli !! insanların yaptığı kanunlar sayesinde huzura kavuşamayan ve kolluk kuvvetleri tarafından korunamayan ve katledilen bir sürü kadını nasıl açıklayacağız peki o zaman . Hergun aynı haberler . Sorunun büyüğü ve zurnanın zırt dediği nokta şu ki insan eliyle yapılmış kanunlarla ve kurallarla huzur ve asayiş ancak bu kadar olur . Daha çılgını da en son amerikadaki gibi bireiysel silahlanmanın serbest bırakılması olur . Huzur nerde bulunur asayiş nasil makbul olur dersek konu çok uzar . O kadar dalmayalım bence.Ülkemizin malesef çoğu bireyi bu şekilde düşünüyor bu düşünce ancak eğitimsizlikden doğar.
Birisi sizi rahatsız ediyor, zarar veriyor veya sevmediğiniz bir şeyi yapıyorsa onu döverek ona zarar vererek buna karşılık verme düşüncesi ancak eğitimsizlikden doğar! Bu adalet değildir. Her zaman bu davranışlar kanun altında ceza görmelidir.
O zaman birbirimizi mi vuralım? Sonuçta yüzümüze bakınca anlaşılmıyor hangimiz hırsız? hangimiz iyi insan? hangimiz katil?.Eğitimli !! insanların yaptığı kanunlar sayesinde huzura kavuşamayan ve kolluk kuvvetleri tarafından korunamayan ve katledilen bir sürü kadını nasıl açıklayacağız peki o zaman . Hergun aynı haberler . Sorunun büyüğü ve zurnanın zırt dediği nokta şu ki insan eliyle yapılmış kanunlarla ve kurallarla huzur ve asayiş ancak bu kadar olur . Daha çılgını da en son amerikadaki gibi bireiysel silahlanmanın serbest bırakılması olur . Huzur nerde bulunur asayiş nasil makbul olur dersek konu çok uzar . O kadar dalmayalım bence.
Görüşünüze saygı duyarım. Ben dediğim gibi beşer şaşar insanın yaptığı kanunlarla huzurun da adaletinde sağlanabileceğine inanmıyorum.O zaman birbirimizi mi vuralım? Sonuçta yüzümüze bakınca anlaşılmıyor hangimiz hırsız? hangimiz iyi insan? hangimiz katil?.
Herkes temelden iyi insan olarak yetişirse ne cinayet kalır ne hırsızlık.
Size insanlar tarafından oluşturulmuş ve orada eğitim alan insanı gayet toplum ve çevresini sever bir birey olarak yetiştiren Finlandiyanın eğitim sistemine göz atmanızı öneririm.
O eğitimleri alan çocuklar'da alkol kullanıyor, terk ediliyor, hakkı yeniyor fakat cinayet, hırsızlık gibi olaylar çok çok az.
Bir ülkeyi ayakta tutan benim görüşümde tek unsur eğitimdir.
Birilerine altın nesil yetiştiriyorlar diye 40 yıl yatırım yapıldı. Ama gördük ki yetişenin altın değil teneke kadar bile kıymeti yokmuş. Toplumda ilk kavuşmamız gereken denge helal ve haram dengesi-hassasiyeti . Kursagindan sabah akşam haram lokma giren insanlara sabah akşam bilgi yüklesen ve eğitim versen ancak kitap yüklü eşek olur . Eskiden cok fazla aklı ve nakli eğitim almamış insanların bile edebi ve adab-ı vardı. Çünkü bünyesinde helal lokmanın huzuru ve nuru vardı. Helal deme haram deme ver allahım senin kulun yer allahım noktasına gelinen günümüz dünyasında herkes çok şey biliyor ama esas lazım olan ve ihtiyaç duyulan şeyler kimsede yok . Toplumun büyük kesimi asabi sinir kübü saygısız ve utanmaz malesef .Bilecikte türbesi bulunan Şeyh Edebalinin sözüdür o " Hadsize haddini bildirmek 40 yetime kaftan giydirmekten evladır." der.
Eğitim ve öğretim bu sorunun ilacıdır. Anne, Baba ve çevre faktörü büyük önem arz ediyor. Eskiden camilerde Din ve ahlak dersi verilirdi sonra da kuran öğretilirdi bu gelenek görenek yerini sonradan sadece kuran öğrenmeye bıraktı sonra da yavaş yavaş ortadan kalktı. Neslin bozulmasını dejenerasyonunu ben buna bağlıyorum. Toplumumuz maalesef çok bozuldu bırakın müslümanlığı, insanlık sorgulanır hale geldi maalesef.