Instrustar ISDS205 kontrol yazılımı ile ilgili sorunlar

ISDS205X serisi cihazlar, birçok özelliğin bir arada bulunması ve uygun fiyatlı olmaları nedeniyle elektroniğe yeni başlayanlar için oldukça cazip bir seçenek. Bugün hazır ISDS205X i kurmuşken biraz oynadım. Yazılımı da son sürüme getirdim. Ama hem kurulum sırasında hem de kullanım sırasında bazı sorunlar gördüm. Sorunları burada paylaşayım da başka kullanıcılara yararı olsun.

Testlerin hepsi, yazılımın Profesyonel sürümü ile yapıldı.


KURULUM (INSTALLER) PROBLEMLERİ

1) (ÇÖZÜLDÜ) Kurulum sırasında "Microsoft Visual Studio Redistributable" denen ve Microsoft tarafından yayınlanan ayrı bir paketi kurmaya çalışıyor. Ama bu paket daha önceden kurulmuş ise installer hata veriyor. Kullanıcı da kurulumun tamamı hata ile sonuçlandı zannediyor. Halbuki MSVC Redistributable zaten sistemde kurulu, tekrar kurulmasına gerek yok. Hatta installer ilerideki bir aşamada da MSVC Redistributable'ın kurulamadığını hatırlıyor ve tekrar hata veriyor. Başarılı bir kurulum için kullanıcının ilgili hataları umursanmaması ve "kuruluma devam et" demesi lazım.

2) (ÇÖZÜLDÜ) Kurulum tamamlandıktan sonra programın kaldırılması için "Remove" butonuna basılırsa hiçbir şey olmuyor. Kurulu olan program kaldırılamıyor. Ancak "Revo Uninstaller" gibi bir programla, zorla kaldırılması gerekiyor. Yalnız burada sağlanan çözüm, programın "denetim masasından" kaldırılabilmesi. Yoksa "Remove" butonu hala çalışmıyor.


OSİLOSKOP YAZILIMI PROBLEMLERİ

1) (ÇÖZÜLDÜ) Eğer "Auto İnterpolation" checkbox kaldırılırsa, osiloskop yazılımı çakılıyor ve çekip gidiyor.

2) (ÇÖZÜLDÜ) Eğer trigger modu "normal" yapılırsa ve ondan sonra da dikey kademe değiştirilirse (soldaki skala üzerine gidip fare tekerleği çevrilerek) normal trigger çalışmaz hale geliyor. Trigger noktası bariz bir şekilde sinyalin içinde, ama cihaz trigger etmiyor. Toparlamak için trigger modunun "auto" yapılması sonra tekrar "normal" yapılması lazım.

3) (ÇÖZÜLDÜ) 3.13.1.0 sürümünde yeni problem: Ölçülen frekans değeri gerçek frekans değerinin iki katı.

4) 3.13.12.0: Otomatik ölçüm için Auto tuşuna basmak sadece birinci kanalda işe yarıyor. İkinci kanalda hiç işe yaramıyor.


KAYNAĞI BELİRSİZ DİĞER PROBLEMLER

1) Osiloskop girişine stabil bir sinyal verilince, sinyalin pozitif genliği stabil bir şekilde ölçülüyorken, sinyalin negatif genliğide sürekli olarak 50 mV oynama gözlemleniyor. Bu sorun hem en son sürümde (3.13.1.0) hem de bir önceki sürümde (3.12.6.0) mevcut. En son sürümde (3.13.2.0) bu problem ile ilgili bir iyileştirme yapılmış. negatif genlik değişimleri artık 27 mV gibi.
 
Son düzenleme:
Yazılımın 3.13.1.0 sürümünün yayınlandığına dair bilgi geldi bugün. Bu sürümün kurulumunu yaptım ve normal trigger sorunu dahil tüm sorunlar giderilmiş durumda.
 
Çok güzel adamlar dikkatte almış demek

Aynen. Şu anda fiyat/performans olarak rahatlıkla önerilebilecek bir cihaz artık bu. Az bir fiyat farkını daha verip lojik analizör özelliği olan modeli satın almak lazım.
 
Giriş modeli var şimdilik yetiyor ilerde bir tane 2. El rigol veya Üni-t bir ürün alırım
 
Evet şimdi teyid ettim eski sürüm de ölçüm normal ama yeni sürümde frekansı sürekli 2 katı olarak ölçüyor
 
Hmm evet şimdi ben de test ettim. Bir şeyi düzeltip başka bir şeyi bozmuşlar :) Bilgi verelim.
 
Bir yeri yaparken başka bir yeri bozmuşlar yani.
Kaynak kodunu istedim demiştin. Vermediler mi abi?
 
Makaleyi güncelledim. Bir de genlik ile ilgili de bir sorun görüyorum sanki. Daha önceki sürümde var mıydı emin değilim. Negatif peak ölçümünde değer 50 mV oynama yapıyor.
 
Şimdi kaydını aldım. 1 kHz, 1 Vrms sinyal uyguluyorum. Dikkat ederseniz, pozitif pik hiç değişmiyor, ama negatif pik 50 mV ileri geri gidiyor sürekli olarak. Bunu da rapor edeyim adamlara.

 
Ben de kuruyorum şimdi 3.12.6.0 sürümünü.
 
Tamam 3.12.6.0 sürümü ile denedim. Onda da bu negatif voltajda 50 mV atlama var. bunu da rapor edeyim.
 

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
5,789
Mesajlar
99,024
Üyeler
2,464
Son üye
s4met

Son kaynaklar

Son profil mesajları

cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Kesici/Spindle hızı hesaplamak için SpreadSheet UDF'leri kullanın, hesap makinesi çok eski kalan bir yöntem :)
Dr. Bülent Başaran,
Elektrik ve Elektronik Mühendisi
Yonga Tasarım Özdevinimcisi
Üç güzel "çocuk" babası
Ortahisar/Ürgüp/Konya/Ankara/Pittsburgh/San Francisco/Atlanta/Alaçatı/Taşucu...

Back
Top