İyi bir iş çıkarmak için profesyonel aletler gereklidir

taydin

Timur Aydın
Staff member
Katılım
24 Şubat 2018
Mesajlar
21,557
Bu da çok yaygın bir yanlış bilgidir. Profesyonel alet kullanımı, ortaya çıkarılacak işin kalitesi ile ilgili değildir. Şu sebeplerden dolayı profesyonel alet tercih edilir:

1) İş hızı: Profesyonel aletlerin kullanımındaki en önemli avantaj, bu aletler ile yapılan işin daha kısa sürede bitirilebilmesi. Amacı para kazanmak olan ticari işletmeler, sırf bu yüzden bazan 5 kat daha fazla para verip bir aletin profesyonel versiyonunu alırlar. Çünkü o alet, kazandırdığı zaman ile o 5 kat fiyatı kısa sürede amorti edecek ve ondan sonra da işletmeye daha fazla para kazandıracak.

2) İş kapasitesi: Bazı işlerin yapılabilmesi için gerekli olan güç veya boyut, ancak profesyonel aletlerde bulunur. Örneğin 400 mm çapında kesici diski olan daire testere gerektiren bir kesim işi varsa, bu çapta kesici disk takılabilen amatör makina piyasada yok. Mecbur profesyonel makina tedarik etmek gerekir.

Şimdi elektronik ile ilgili bir örnek verelim. Diyelim bir kullanıcının elinde 400 TL lik Quick lehimleme istasyonu var, diğerinin elinde de 20 bin TL lik üst düzey bir lehimleme istasyonu var. Lehimleme konusunda bilgili olan bir kullanıcı, her iki istasyon ile kaliteli ve sağlam lehim yapabilir. Ama 20 bin TL lik istasyonun faydası ne olur? sağladığı ilave özellikler nedeniyle kullanıcıya zaman kazandırır.
 

Forum istatistikleri

Konular
5,659
Mesajlar
97,354
Üyeler
2,438
Son üye
İbrahimSönmez

Son kaynaklar

Son profil mesajları

cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Kesici/Spindle hızı hesaplamak için SpreadSheet UDF'leri kullanın, hesap makinesi çok eski kalan bir yöntem :)
Dr. Bülent Başaran,
Elektrik ve Elektronik Mühendisi
Yonga Tasarım Özdevinimcisi
Üç güzel "çocuk" babası
Ortahisar/Ürgüp/Konya/Ankara/Pittsburgh/San Francisco/Atlanta/Alaçatı/Taşucu...

Back
Top