Simdi dedim RJ11 bu bu olmaz diyecek dedim
Yav biz işte bir nalı bulduk geriye kaldı 3 nalla bir at
Bundan 10 sene sonra aynı yorumu ben yazacağım. Bu günler için "hey gidi günler hey" diyeceğim. Çünkü şuanda o pinleri ben hala karga burun ile sıkıp iğne ile geri açıyorumHey gidi günler...
Vaktiyle Lise yıllarında bir makina yapmak nasip olmuştu. Amatörün amatörü bir çocuğum tabi.
Bi şekilde PIC16f877 ile iyi kötü stabil çalışan ufak bir makina yapmayı başarmıştım.
Türkiye'de binbir zahmetle pcb bastırmıştım 100 tane kadar.(Şimdi olsa arayıp bulup anlaşıp beceremem)
Profosyonel olsun diye jst soketler almıştım.(O zamanda adını bilmiyordum) Ama pensesini almamıştım. Satan adamda bunu almak gerekir dememişti
Yani öyle bir pensenin varlığından haberimiz bile yok. O kadar cahiliz.
O zamanlar böyle sınırsız internette yok tabi baksak öğrensek. Günde 1 saat zar zor giriyoruz.
Tek tek oturduk ailecek o metalleri karga burun ile eşit sıkmaya çalışıyorduk.
Yanlış taktıklarımızı sökmek için iğne kullanıyorduk.
...
Ben biraz daha şanslıydım o kunuda. Aliexpresten 10 lu pertinaks aldım ilk başladığımda. 2 sini kullandıktan sonra pcb yi keşfettim. Diğer 8 i hala duruyor kutuda. Ama bende satma olayı yok işte. Beceremiyorum. Yaptıklarımı hep biriktiriyorum bir kutudaBenim en cok almak istegim sey transistor karsilik kitabi idi almak nasip olmadi... Vay be ilk yaptigim devre tda2003. Tabiki calismadi flip flop yamamis adam tda2003 mu yapar... Delikli pertinaks vs hicbirsey bilmiyordum. Elimde sadece sema vardi. Semayi A4 boyutunda bir suntanin uzerine cizdim. İletkenlerin baglanti noktalarina civi caktim. Sonra elemanlari zil teli ile civilere bagladim. Tda2003 un bacaklarini yanlis baglamisim sogutucu falanda bildigimiz yok. Calisti ancak cok berbat bir ses cikti. Sonra entegre isindimi acaba diye bas parmak ile bir dokundum ki dokunmaz olaydim. Bildigin parmak ile sıktım entegreyi... Acisi hala icimde... Sonrasinda ufak ufak cozdum isi okuldaki arkadaslarin coguna tda2003 anfi yapip satmistim...