JST konnektör nasıl sıkılır

Varmış yav
https://www.thingiverse.com/thing:3772100

crimper.png

Simdi dedim RJ11 bu bu olmaz diyecek dedim :katil1:
Yav biz işte bir nalı bulduk geriye kaldı 3 nalla bir at :)

Simdi dedim RJ11 bu bu olmaz diyecek dedim :katil1:
Yav biz işte bir nalı bulduk geriye kaldı 3 nalla bir at :)

RJ45 konnektörü sıkmak hakkaten çok zor. 8 tane birbirine çok yakın, ve çok sert bıçak var. Bunlar aynı anda 8 tane terminale bastırıyor. Profesyonel aleti ile bile bu işi yapmak çok ustalık istiyor, kendi yaptığın penseden bence hiç hayır gelmez :)

Yok ben dupont konnektörünün tekli dış plastiğinin headerler gibi yanyana 40 tane gibi basılması ve bunun çakılması için yazmıştım bunları (Konuyu karıştırmışım pardon)

Son düzenleme:
Hey gidi günler...
Vaktiyle Lise yıllarında bir makina yapmak nasip olmuştu. Amatörün amatörü bir çocuğum tabi.
Bi şekilde PIC16f877 ile iyi kötü stabil çalışan ufak bir makina yapmayı başarmıştım.
Türkiye'de binbir zahmetle pcb bastırmıştım 100 tane kadar.(Şimdi olsa arayıp bulup anlaşıp beceremem)
Profosyonel olsun diye jst soketler almıştım.(O zamanda adını bilmiyordum) Ama pensesini almamıştım. Satan adamda bunu almak gerekir dememişti :)
Yani öyle bir pensenin varlığından haberimiz bile yok. O kadar cahiliz.
O zamanlar böyle sınırsız internette yok tabi baksak öğrensek. Günde 1 saat zar zor giriyoruz.
Tek tek oturduk ailecek o metalleri karga burun ile eşit sıkmaya çalışıyorduk.
Yanlış taktıklarımızı sökmek için iğne kullanıyorduk.
...
Bundan 10 sene sonra aynı yorumu ben yazacağım. Bu günler için "hey gidi günler hey" diyeceğim. Çünkü şuanda o pinleri ben hala karga burun ile sıkıp iğne ile geri açıyorum :D

Benim en cok almak istegim sey transistor karsilik kitabi idi almak nasip olmadi... Vay be ilk yaptigim devre tda2003. Tabiki calismadi :D flip flop yamamis adam tda2003 mu yapar... Delikli pertinaks vs hicbirsey bilmiyordum. Elimde sadece sema vardi. Semayi A4 boyutunda bir suntanin uzerine cizdim. İletkenlerin baglanti noktalarina civi caktim. Sonra elemanlari zil teli ile civilere bagladim. Tda2003 un bacaklarini yanlis baglamisim sogutucu falanda bildigimiz yok. Calisti ancak cok berbat bir ses cikti. Sonra entegre isindimi acaba diye bas parmak ile bir dokundum ki dokunmaz olaydim. Bildigin parmak ile sıktım entegreyi... Acisi hala icimde... Sonrasinda ufak ufak cozdum isi okuldaki arkadaslarin coguna tda2003 anfi yapip satmistim...

Benim en cok almak istegim sey transistor karsilik kitabi idi almak nasip olmadi... Vay be ilk yaptigim devre tda2003. Tabiki calismadi :D flip flop yamamis adam tda2003 mu yapar... Delikli pertinaks vs hicbirsey bilmiyordum. Elimde sadece sema vardi. Semayi A4 boyutunda bir suntanin uzerine cizdim. İletkenlerin baglanti noktalarina civi caktim. Sonra elemanlari zil teli ile civilere bagladim. Tda2003 un bacaklarini yanlis baglamisim sogutucu falanda bildigimiz yok. Calisti ancak cok berbat bir ses cikti. Sonra entegre isindimi acaba diye bas parmak ile bir dokundum ki dokunmaz olaydim. Bildigin parmak ile sıktım entegreyi... Acisi hala icimde... Sonrasinda ufak ufak cozdum isi okuldaki arkadaslarin coguna tda2003 anfi yapip satmistim...
Ben biraz daha şanslıydım o kunuda. Aliexpresten 10 lu pertinaks aldım ilk başladığımda. 2 sini kullandıktan sonra pcb yi keşfettim. Diğer 8 i hala duruyor kutuda. Ama bende satma olayı yok işte. Beceremiyorum. Yaptıklarımı hep biriktiriyorum bir kutuda :D

Lise 1. sınıfta ilk iş bu kitabı aldım. İçinden transistörlü 3'lü yürüyen ışık devresini gözüme kestirdim. Ama okulda daha elimize havya almadık, elektronik konularına bile gelmedik, tesisat devreleri kuruyoruz. Devre şemasında transistörleri(BC237) görünce araştırdım bunlara NPN bipolar transistör deniyormuş! Kod filan bilmiyoruz tabi elektronikçiden de bu isimle "abi bana üç tane npn bipolar transistör verir misin?" dedim. Verdi amca :) Tabi yüzünde tatlı bir gülümseme. Sonradan anladığım transistörleri biraz! pahalıya almışım. Tecrübe işte.
Kitap_2022022017303714775711.jpg

Nerelerden bu sayfaya geldim bilmiyorum şimdi farkettim iki yıllık konuymuş. Neyse silmedim mesajı.

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
6,953
Üyeler
2,824
Son üye
selocan32

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back