Benim aldığım ürün şu:
Armatür ürünleri binlerce marka ve modelleri ile n11'de. Uygun fiyatlı Armatür çeşitleri ve özellikleri için hemen tıklayın.
urun.n11.com
Ben 300 TL ye almıştım şimdi fiyat artmış. Bir tane de yedek ampul almayı unutmamak lazım (o da zamlanmış)
Floresan Lamba ürünleri binlerce marka ve uygun fiyatları ile n11.com'da! Kampanyalı Floresan Lamba modelleri için hemen tıklayın.
urun.n11.com
Bu sistem 15 W gücünde, yani çok etkili. Gözleri korumak lazım. Herhangi bir şeffaf engel olabilir, mesela yüz siperliği, dalgıç gözlüğü veya elinde tuttuğun bir cam parçası). Gözleri korumazsan o günün akşamı sanki gözüne birisi kum atmış gibi gözlerin kaşınır seni uyutmaz
Düzenli olarak UVC ye maruz kalırsa göz, katarakta sebebiyet verir (başka şeylere de sebebiyet verebilir ayrıntılı bilgim yok).
Cildi de korumakta fayda var. Uzun süreli UVC ye maruz kalan cilt, sanki çok uzun süre güneş altında kalmış gibi güneş yanığı oluşur.
Ayrıca bu ampulün çok etkili olmasının bir sebebi de ozon üretmesi. UVC ışınının giremediği yere bu ozon giriyor ve UVC'den kurtulan mikrop bu sefer ozondan dolayı ölüyor. Ozonu çamaşır suyuna benzeyen kokusundan hemen anlarsın. Zaten fişi taktıktan çok kısa süre sonra ozonu hissediyorsun.
Ozona da çok maruz kalmamak lazım. Çok maruz kalınca baş ağrısı ve ishal yapıyor. Ama bu şekilde bir lambanın ürettiği ozonun kalıcı bir zararı olduğuna dair bir bilgim yok.
Kısacası, benim yaptığım gibi cildi korumak için deri ceket ve eldiven, gözleri koruma için de yüz siperliği mükemmel koruma sağlar.