Kargo işleme merkezi

taydin

Timur Aydın
Staff member
Atölyeden TIG kaynağı için kullandığım deri kaynakçı ceketini ve deri eldivenleri getirdim. Bir de yüz siperliğini getirdim. Artık hiç acele etmeden, sakin sakin kargoları UVC ışığı altında açıyorum. 10 saniye içinde de DNA ya sahip bütün yaratıkların işi bitiyor :cool:

IMG_20200502_142155.jpg

Kaynak ceketini ve eldivenleri takmışsın iyi güzel de, hani kaynak maskesi?
Tüm koruyucu ekipmanları takmışken kaynak maskesi de olması gerekmez mi?

Kaynak ceketini ve eldivenleri takmışsın iyi güzel de, hani kaynak maskesi?
Tüm koruyucu ekipmanları takmışken kaynak maskesi de olması gerekmez mi?

Maskeye gerek yok. UVC yüz siperliğindeki akriliğe nüfuz edemez. O yüzden yüz siperliği tamamen yeterli.

Bir de kaynak maskesi UVC nin yanında, kaynak arkının çok yüksek ışık şiddetine karşı koruyor, o yüzden maskeyi takınca hiçbirşey de göremezsin :D

@taydin
Bu UV C lambasının fiyatı nedir? Nereden satın almıştın? Aslında @serkan_48 de geçenlerde de UV C lambasını konusunda yardımcı olabilirim gibi birşey demişti diye hatırlıyorum.
Bu boyutuda olabilir biraz daha küçük boyutuda olabilir armatürlü (Komple) satın almak istiyorum

Dokumanlar geldi. Urunlerin bilgilerini size yarin bilgisayardan eklerim. Lamba balast v.s. var. Oda tipi cihazlarda mevcut. Ancak fiyatlar ve stok konusunda bilgim yok.

Mugla'da bir otelde uygulama yapacagiz gibi gorunuyor. 40 kadar klima santralinde uygulanacak. Eger cihazlar gelirse anlasirsak gorselleride paylaşırım. Istanbulda bir uygulama yapildi. Onlarla ilgilide gorselleri yarin eklerim.

Benim aldığım ürün şu:

Ben 300 TL ye almıştım şimdi fiyat artmış. Bir tane de yedek ampul almayı unutmamak lazım (o da zamlanmış)

Bu sistem 15 W gücünde, yani çok etkili. Gözleri korumak lazım. Herhangi bir şeffaf engel olabilir, mesela yüz siperliği, dalgıç gözlüğü veya elinde tuttuğun bir cam parçası). Gözleri korumazsan o günün akşamı sanki gözüne birisi kum atmış gibi gözlerin kaşınır seni uyutmaz :) Düzenli olarak UVC ye maruz kalırsa göz, katarakta sebebiyet verir (başka şeylere de sebebiyet verebilir ayrıntılı bilgim yok).

Cildi de korumakta fayda var. Uzun süreli UVC ye maruz kalan cilt, sanki çok uzun süre güneş altında kalmış gibi güneş yanığı oluşur.

Ayrıca bu ampulün çok etkili olmasının bir sebebi de ozon üretmesi. UVC ışınının giremediği yere bu ozon giriyor ve UVC'den kurtulan mikrop bu sefer ozondan dolayı ölüyor. Ozonu çamaşır suyuna benzeyen kokusundan hemen anlarsın. Zaten fişi taktıktan çok kısa süre sonra ozonu hissediyorsun.

Ozona da çok maruz kalmamak lazım. Çok maruz kalınca baş ağrısı ve ishal yapıyor. Ama bu şekilde bir lambanın ürettiği ozonun kalıcı bir zararı olduğuna dair bir bilgim yok.

Kısacası, benim yaptığım gibi cildi korumak için deri ceket ve eldiven, gözleri koruma için de yüz siperliği mükemmel koruma sağlar.

Dokumanlar geldi. Urunlerin bilgilerini size yarin bilgisayardan eklerim. Lamba balast v.s. var. Oda tipi cihazlarda mevcut. Ancak fiyatlar ve stok konusunda bilgim yok.

Mugla'da bir otelde uygulama yapacagiz gibi gorunuyor. 40 kadar klima santralinde uygulanacak. Eger cihazlar gelirse anlasirsak gorselleride paylaşırım. Istanbulda bir uygulama yapildi. Onlarla ilgilide gorselleri yarin eklerim.

Oda tipi olanlar da varsa onlarla ilgili bilgi gönderirsen çok makbule geçer Serkan. Mutfağa bir tane alabilirim çok uçuk değilse fiyatlar.

Otellerde nasıl bir uygulama yapılıyor? Oda tipi olanlar sürekli lobide çalıştırılıyor mu? Yoksa benim aldığım gibi ameliyathane tipi olanlar alınıp ortalıkta kimse yokken (mesela gece) mi çalıştırılıyor?

İkisinde de tükendi yazıyorda tekrar gelir herhalde.
serkan dışarı satıyoranız fiyatınıda öğrenmek isterim.Teşekürler.
(Sitede başka satanlarda var tabide sanki biraz kalitesiz gibi)

Son düzenleme:
Tekrar merhabalar,

Bu ürünlerle bende yeni tanıştım. Yaklaşık 6 aydır bu ürünlerin adı dolaşıyordu. Bu hastalık vesile olunca bizlerde fazla duymaya başladık. Benim asıl branşım değil. Ancak sektörüm için ( Turizm otelcilere hizmet veriyorum ) ihtiyaç haline geldiği için bende bir şekilde destek vermek amacı ile bu ürünleri öğreniyor satışına destek olmaya çalışıyorum.

Ürünlere gelirsek en çok tercih edilen model genelde bizim büyük alanların iklimlendirilmesinde kullanılan klima santrallerine uygulanan modeldir. Bu modelde mahalin iklimlendirilmesine yarayan havalandırma santralinin içine bu ürün ( UV lambalar ) yerleştiriliyor. ve bu alandan geçen hava steril hale getirilip mekana ulaştırılıyor.

Bir ikinci ürün elle taşınabilir bir ürün. Üzerinde krom bir koruma var ve bu ürün oda tipi elde yatak, koltuk, lavabo wc, banyo gibi ortamların dezenfeksiyonunda kullanılıyor.

Birde mobil klima gibi iç ortam hava kalitesini arttıran ürünler var. Oda aşağıdaki resimdede anlaşılacağı gibi bir ürün. Kapalı bir kasa içinde hava döndürülerek içerdeki lamba bu ortamdaki bakteri ve virüsleri yok ederek iç ortam kalitesini arttırıyor.

Klima santrali model uv lambalar ,

maxresdefault (1).jpg

maxresdefault.jpg

Bu ürünümüzde oda tipi mobil bir cihaz.

Adsız.png

Bu üründe elle taşınan bir ürün.

Adsıfafaz.png

Elimdeki broşürler belgeler ektedir.

Fiyat konusunu sormam lazım. Talep oldu ama daha çalışma esnasında ve genelde dediğim gibi santral tipi ürün satışı çoğunlukta. Fiyat öğrenip ekleyeceğim.

Ekler

• Commercial Buildings_opt.pdf
    1.9 MB · Görüntüleme: 262
  • Coronavirus-and-UVC.PDF
    205 KB · Görüntüleme: 239
  • sterilwand-cut-1113B.PDF
    732.6 KB · Görüntüleme: 206
  • i-p_a19_ch62_uvairandsurfacetreatment.pdf
    3.9 MB · Görüntüleme: 227
  • Steril-Zone brochure 1719.pdf
    1.9 MB · Görüntüleme: 341
  • Transmission of Virus in Indoor Air - Steril-Aire UVC Solutions.pdf
    1.6 MB · Görüntüleme: 241
  • unitary-kit-ac-cut-1122C.PDF
    296 KB · Görüntüleme: 248
  • UVC SUNUM JOHNSON CONTROLS.PDF
    2.5 MB · Görüntüleme: 399
Yani aslında hava sterilizasyonu olarak kullanılıyor.

@serkan_48 bu dökümanlar için teşekkürler.Bu tür cihazlar da örneğin bir toplantı salonunda tavanda hem emiş ve hemde üfleme kısmı mı vardır? Yoksa sadece hava temizlenip mikroptan arıtılıp temiz havamı gönderilir?

@serkan_48 in eklediği dökümanlardan "coranavirus..." başlıklı pdf in ilk sayfasında bir grafik var .Burada,virusün yaşama ihtimali ile , cm ne kadar uW lık ışık uygulanması gerektiğinin grafiği de yatayda hiç bir değer yazmıyor .Buna göre örneğin 20X30 cm lik bir kağıdı kaç saniye tutmak gerekiyor.
grafik.png

@serkan_48 bu dökümanlar için teşekkürler.Bu tür cihazlar da örneğin bir toplantı salonunda tavanda hem emiş ve hemde üfleme kısmı mı vardır? Yoksa sadece hava temizlenip mikroptan arıtılıp temiz havamı gönderilir?

Toplantı salonlarında genelde karışım havalı klima santrali kullanılır. Bu santraller üzerinde bir ısıtma bir soğutma serpantini bulunur. İhtiyaca göre ısıtılıp soğutulan hava salona basılır. Geri dönen hava bir miktar dış hava ile karıştırılarak tekrar ısıtma yada soğutma serpantininden geçirilerek ortama gönderilir. Arada tabiki filtrasyon ekipmanlarıda vardır. Dış hava taze oksijen ihtiyacını karşılar. Alınan dış hava kadar ortamdan egzoz edilir. Ortamdaki oksijenin belli bir seviyenin altına inmemesi istenir.

Açıklama için teşekkürler.

Peki bu yüz maskeleri için nasıl bir yöntem tavsiye edersin,3 kat havlu peçetenin içine başka bir kağıt koyarak maske yapanlar var.
Bunlar sağlıklı olurmu ? Mesela HEPA -UPA diye filtre kağıt türleri vardı hatırladığım. Bunları örneğin elektrikli süpürge filtre kağıtlarında kullanılıyormu .Bunların uygunun (Virüsün boyutlarına göre ) nasıl bir testi olabilir?

Açıkcası bu konuda çok iyi bir bilgim yok. Maske konusunda maskenin virüsü %100 engellediğini düşünmüyorum. Virüsün gerçekten boyutunun ne olduğunu bilmiyorum. Yapılan yorumlarda virüsün boyutunun diğerlerine nazaran büyük olduğu ve maskenin filtrelediği söyleniyor.

Eğer bir maske kullanılacaksa ağız , cene ve burun kısımlarını cok iyi kapatan bir maske olmalı. Bazı kumaş maske ile gezenler var. Özellikle burun kısmında tel olmalı ve şekil verilmeli olabildiğince hava kaçağı olmamalı.

Şahsi fikrim maske çok faydalı değil ancak emniyetide elden bırakmamak lazım. Özellikle hasta kişilerin takması daha önemli virüsün yayılımını azaltır.

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
6,955
Üyeler
2,824
Son üye
selocan32

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back