Kendin yap Xiaomi Wowstick!

Sercan

--
Katılım
17 Mart 2019
Mesajlar
4,872
Xiaomi, Wiha markası ile ortak tornavida ucu ürettikten sonra bu alanda epey popüler oldu. Kaliteli olduğu hissiyatı fotoğraftan bile geçiyor ama hiç kullanmadım. Zaten şöyle bir sorun var fiyatı neredeyse 200 TL. Xiaomi Mijia Wiha 24 isminde manuel modeli:

xiaomi-mijia-wiha-24-lu-hassas-seti-z.jpg


Xiaomi Wowstick serisi ise gene çok hoş görünen, videolarda da milletin elinden düşmeyen elektrik motorlu sürüm tornavida.

wowstick-1s-electric-screwdriver-news-03_16730_1513433178.jpg


Anladığım kadarıyla Wowstick serisi eskiden şarjlı, şimdi ise alkalin pilli olarak üretiliyor ya da pil boyutlarında düşüş var. Her neyse konumuza dönelim, bendeki tornavida setinin metal bölümün sıkıştıran plastik iyice deforme oldu ve kullanılmayacak kadar laçka. Dandik bir "yeni" ya da uçuk fiyatlar vermeden, elde kalan parçalar değerlendirip ile kendim yapmaya karar verdim.

IMG_20200426_063017.jpg


Nasıl yapsam diye bir yandan düşünür bir yandan araştırırken Youtube videoları arasında şunu buldum ve bana ilham ve motivasyon kaynağı oldu. Şu an hatırlamıyorum ama bir de wowstick'in çalışma animasyonu izlemiştim. Orijinal Wowstick de redüktörlü dc motorun önünde ufak bir mekanizma ile üretiliyor. Bulduğum Youtube videosuna çok benzer...

Elimde 25-30 civarında Keskinler marka 6V 140 Rpm redüktrölü motor, eski notebook pilleri, sağdan soldan söktüğüm neodyum mıknatıslar ve promosyon dağıtılan power bank filan mevcut. Dolayısıyla kendi Wowstick'imi yapmak için filement hariç hiç para harcamayacağım. Daha da önemlisi evden çıkmadan yapacağım. :)

IMG_20200426_063052.jpg
 
Son düzenleme:
Motor standart ölçülerde olduğu için Fusion 360 çizimini hazır bulabildim. Elektrikli tornavida 5 bölümden oluşacak. Buna göre çizime başladım.

1. bölüm motor şaftı ile 4 mm vida uçları arasına mıknatıs gömülü dönüştürücü. 2. bölüm motor yuvası. 3. bölüm yön tuşları kutusu. 4. bölüm pil yuvası ve son olarak şarj modülü kutusu. Hepsini bir şekilde birbirine geçmeli yapıp yapıştıracağım. Şu an aşağıda gördüğünüz çizim dönüştürücü ve motor kutusunu gösteriyor.

1587873246480.png


Bu bölümü yazdırdım ve şarjlı pil ile testlerini yapıyorum.

IMG_20200426_063500.jpg

IMG_20200426_064425.jpg


Şaft dönüştürücünün içine mıknatısı yerleştirdim bu tornavida uçlarını ve vidaları tutmaya yardımcı oldu.

IMG_20200426_063557.jpg


IMG_20200426_063530.jpg


Bugünlük bu kadar.
 
Eline sağlık iyi bir başlangıç yapmışsın :)

4 mm uçları tutan bölümü metalden yaparsan daha iyi olur, çünkü daha ince yapabilirsin. Plastik olunca tabi dayanıklı olması için kalın olması gerekiyor ve kalın olunca da her yere girmesi zor olur.

Japonun nasıl yaptığı tam anlaşılmıyor ama sanırım aluminyum bir parçayı 4mm şaft etrafında döverek 6 köşe hale getiriyor.
 
Japonun nasıl yaptığı tam anlaşılmıyor ama sanırım aluminyum bir parçayı 4mm şaft etrafında döverek 6 köşe hale getiriyor.
Yaptığım bütün parçalar plastik, japon dediğin neresi? Motor şaftı ile 4mm ucu birbirine bağlayan dönüştürücü içinde mıknatıs olan bir plastik, fotoğraftaki metal test için kullandığım uçlarda birisi.

Dönüştürücü şaftı, setteki metal tutucu ile aynı kalınlıkta yaptım daha ince yapmaya gerek olmaz diye düşünüyorum. Öyle dar alanlarda saplı tornavida kullanırım. Onlarda çoktan tutucu yaptım bile

158790848390534025836.jpg
 
Japonun nasıl yaptığı tam anlaşılmıyor ama sanırım aluminyum bir parçayı 4mm şaft etrafında döverek 6 köşe hale getiriyor.
Yanlış anlayınca kaynamış Japon onu tornavida setinin alüminyum ucunu keserek yapıyor. Nasıl bulduysa uzatmadan kestiği uç alüminyuma benziyor. O uzatmadan bende de var (yukarıdaki fotoda sadece yayı görünüyor) ama çok sert çelik olduğu için işleyemedim. Bir de gravür ucunu ara parça olarak kesiyor. Sonra onları birleştirmek için bir delik delip bakır ile perçinliyor. Dövme yapmıyor.
 
Bu ara bağlantıyı sağlayan plastik aparatın dışına mümkünse aynı çapta bir boru geçirmek plastiğin rijitliğini oldukça arttıracaktır. Zamanla deforme olmasını engelleyecektir.

En nefret ettiğim arıza türlerinden biri bu tür plastik şaft bağlantıları ve benzerlerinin zamanla deforme olması.
 
Bu ara bağlantıyı sağlayan plastik aparatın dışına mümkünse aynı çapta bir boru geçirmek plastiğin rijitliğini oldukça arttıracaktır. Zamanla deforme olmasını engelleyecektir.

En nefret ettiğim arıza türlerinden biri bu tür plastik şaft bağlantıları ve benzerlerinin zamanla deforme olması.
Aklımda bu kargaşa geçtikten sonra o plastiği metal bir parça ile değiştirmek vardı ama bu da çok mantıklı. Zaten baskıda %80 dolulukla basıyorum. Motoru tam güç kullanmayacağım için devir de 140'dan düşük olacak, bir de metal boru olursa kolay kolay deforme olmaz. Ufak vidalar için kullanacağımdan diş atlayacak/zorlayacak kadar güçlü yapmak da istemiyorum.
 
Bu tasarımda tork sınırlaması var mı? Profesyonel tornavidalarda nasıl yapılıyor? Çok zorlayınca dönmek yerine tık tık tık diye ses çıkarmasından bahsediyorum. Bu mekanizma nedir acaba.
 
Bu tasarımda yok, profesyonel tornavidalar nasıl yapıyor bilmiyorum. Aşağıdaki mekanik sistem, yayın basıncına göre bahsettiğin tork ayarını yapıyor. Tabi bunu metalden üretmek gerekir herhangi bir plastik türü dayanmaz diye düşünüyorum.

large.jpg


Kaynak: https://grabcad.com/library/224543

Bulabildiğim başka bir deneme: https://www.thingiverse.com/thing:2069847
 

Forum istatistikleri

Konular
5,657
Mesajlar
97,326
Üyeler
2,438
Son üye
İbrahimSönmez

Son kaynaklar

Son profil mesajları

cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Kesici/Spindle hızı hesaplamak için SpreadSheet UDF'leri kullanın, hesap makinesi çok eski kalan bir yöntem :)
Dr. Bülent Başaran,
Elektrik ve Elektronik Mühendisi
Yonga Tasarım Özdevinimcisi
Üç güzel "çocuk" babası
Ortahisar/Ürgüp/Konya/Ankara/Pittsburgh/San Francisco/Atlanta/Alaçatı/Taşucu...

Back
Top