Komponent envanter programı partkeepr

taydin

Timur Aydın
Staff member
Katılım
24 Şubat 2018
Mesajlar
21,757
Bugün tamamen açık kaynak bir komponent takip programı olan partkeepr yazılımını keşfettim. Sadece linux türü işletim sistemlerinde çalışıyor ve bir web servisi şeklinde çalışyor. Yani apache, php, mysql, gibi alt bileşenlerin kurulması gerekiyor. Bakalım bunu benim linux makinaya kurup biraz deneyeceğim.

Piyasada bu tip envanter servisi sunan çok sayıda site var, ama fiyatları TL bazında çok uçuk. Aylık 30 - 50 dolar isteyen de var, kişi başına aylık 1000 dolar isteyen de var. Ama Partkeepr tamamen ücretsiz ve programlama bilgisi olan birisi tarafından geliştirilebilecek bir sistem.
 
Bir hobici için böyle bir programdan nasıl beklentilerimizin olması lazım? En temel ve asgari gerekli olanlarla başlayalım. "Olsa güzel olur" tür özellikleri şimdilik düşünmeyelim.

Ben bir başlangıç yapayım:

1) Komponent girişi kolay olmalı. Bir komponent için girilen veriler, bir sonraki komponent girişinde formda varsayılan olarak konmalı, yani her komponent için formu komple sıfırdan doldurmak gerekmemeli.

2) Her bir komponent için resimler, dokümanlar ve internet bağlantıları eklenebilmeli.

3) Komponent için bir yer bilgisi verilebilmeli (hangi dolap hangi çekmece vs)

4) Komponentin ne zaman, nereden, kaç paraya alındığı girilebilmeli.

5) Güçlü arama özellikleri olmalı. Etiketleme desteği olmalı.
 
Partkeeper'in bir demo kurulumu da aşağıdaki adreste var:


Buradaki demoda, sol tarafta bir kategori ağacı da konmuş. Belki kendi kullanımımızda da bu ağaçtan esinlenebiliriz. Ama bence eldeki herşeyi kapsayan genel bir ağacı ortaya koymak zor iş. Bunun yerine her komponente etiket ilişkilendirmek daha mantıklı.
 
Kendi yapmak istedigim sisteme bu programin demosundan octopart API gereği olmadan veri cekebiliyordum... Octopart API sistemini guncelledi ve patladı.
 
Evet partkeepr'dan ümidi kestim. Kurulumda herşeyi tamamladım, ama en sonunda programın kendi içinde bir hata oluşuyor ve hatanın nasıl düzeltileceğini de kimse bilmiyor. Sonra yeni bir sürüm var mı diye sitesine baktım ve o anda farkettim ki en son sürüm Nisan 2018 de yayınlanmış :mad: Bu program ölmüş de ağlayanı yok ...
 

Forum istatistikleri

Konular
5,820
Mesajlar
99,341
Üyeler
2,476
Son üye
mrmandos

Son kaynaklar

Son profil mesajları

gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Back
Top