İşte o sızıntıyı Vloss değerine bakarak farkedebilirsiniz hocam.
Peki bu Vloss dediğin değerin tanımı nedir ve nasıl ölçülür?
İşte o sızıntıyı Vloss değerine bakarak farkedebilirsiniz hocam.
Nedense bu konuyu zaten bildiğinizi ama bazı nedenlerden veya geçmiş tecrübelerinizden dolayı gözünüzde önemini yitirmeye başladığını düşündüm bir an
İdealde kaç olması beklenir?Böyle bir kapasitör için bu oldukça yüksek
Test ve görüntü için teşekkürler. Evet bu söyledikleriniz gerçekten de sanal bir paralel direnç mantığıyla örtüşüyor.Vloss konusunu konusunu hiç bilmiyorum. İnternette gördüğüm kadarıyla Vloss değeri yüksek olduğunda kondansatör hiç şarj olmuyor. Ölçtüğüm kondansatörün (Vloss 0.8) test sırasındaki davranışı aşağıdaki fotoğrafta görülüyor. Vloss yüksek ise bu daha düz bir çizgi oluyormuş. Denediklerim içinde yüksek Vloss değerine denk gelemedim. Açık kaynaklı bu cihaz -5 V ve +5 V gerilim verip buna göre bir ölçüm yapıyor ama nasıl değerlendirdiğini bilmiyorum.
9328 eklentisine bak
Mesela şimdi 470 [CHAR]micro[/CHAR]F 200 V luk bir elektrolitik kondansatöre 100 V verdim ve 5 dakika bekledikten sonra 24 [CHAR]micro[/CHAR]A gibi bir akım çekiyor. Böyle bir kapasitör için bu oldukça yüksek, dolayısıyla adi bir kapasitör olduğunu söyleyebiliriz.
9331 eklentisine bak
İdealde kaç olması beklenir?
Merhaba Timur Hocam,Mümkün olduğunca az olması gerekir. Elektrolitiklerde hem voltaja hem sıcaklığa göre değişir. İmalat kalitesi de etkiler o yüzden belli bir değer aralığı vermek mümkün değil.