Koşu bandı mekanik aksam güncelleme

cevdetfaikosman

Kıdemli Üye
İyi kötü bir koşu bandım var. Zaman zaman kullanıyorum.. Ürün aşağıdakine benziyor. Alt ortadaki o kuşaklı gri göbek motoru filan yok.

Fakat evde çok yer kaplıyor. Öyle amortisör kısmı havada kalkılk dursa bile tutacağı filan derken çok yer kaplıyor. Odada bulunan balkon kapaması duvar. aralığına bunu açılır kapanır hale getirecek şekilde modifiye etmeyi düşünüyorum.

1674559129827.png

Bu sebeple üst aksamı, kolları filan tamamen söktüm. Sadece siyah bant var yani.(aşağıdaki gibi). Normalde 2 kalın civada ile şase bağlı. Menteşe gibi bu vidadan dönerek açılıp açılıp kapanabiliyordu. Tabi ben şaseyi söktüğümden artık böyle bağlı değil. Bant yerde. Şiimdi o civata deliğini kullanarak sağa-ve sola öyle bir metal diş, büküm vs. basit bir şey yapmalıyım ki duvarı şase gibi kullanabileyim. Ekran ve kontolcüyü ise duvara bir ahşap tasarım içine gömeceğim. Böylece koşu bandı az yer kaplayacak. Lakin nasıl bir sistemele yapacağım çözemedim. Çok çetrefilli olsun istemiyorum. Gerektiğinde kapı gibi söküp altını, üstünü boyayabileceğim şekilde basit bir bağlantı sacı, şasesi yapmak istiyorum. Fikilerinize açığım.
CNC var, Tornam yok, kaynak makinem var..

1674559023691.png

taydin

Timur Aydın
Staff member
Üzerinde yürünen tablayı dik duruma getirebilirsin. Başka da yapılabilecek birşey göremiyorum ben.

cevdetfaikosman

Kıdemli Üye
Abi zaten dik durma gelecek fakat sağdan soldan o civataları duvara nasıl tutturacağım?

taydin

Timur Aydın
Staff member
Civatalar yerinde duracak. Üzerinde yürünen tablanın arka tarafı havaya kalkacak diye düşündüm ben.

cevdetfaikosman

Kıdemli Üye
Orası kendi şasesinde havaya dik kalkıyor zaten. Lakin ben önceki ekranı tutan, bandı tutan, elciklerin olduğu şaseyi atacağım. Dolayısıyla koşuna sağdan, solda vida ile duvara asmam lazım. Ama diş, vida filan araya giremediğinden pratik bir yöntem arıyorum.

Normalde şöyle zaten... Lakin ben o ön taraftaki demirleri filan söküp sadece alt tablayı bırakacağım.

taydin

Timur Aydın
Staff member
Duvara içinde civatanın gireceği oluk olan bir ray monte etsen olur ama öyle bir rayı da hazır bulamazsın. Yapman lazım ve onun için büyük freze lazım. Uygun malzeme bulursan benim frezede yaparız.

Endorfin35+

Kayıtsız Üye
Staff member
Duvara yapacağın aparat bence ağırlığı bir profil ile zemine aktarmalı yoksa duvara sağlam tutturmak mesele olur. Kolona çelik dubel olur ama tuğla ise sıkıntı. Kendi aparatını ters çevirip dik bağlarsan birazda modifiye etsen olur belki...

cevdetfaikosman

Kıdemli Üye
Zemini kullanmak istemiyorum. Temizliği filan sıkıntı olan dar bir yer oluyor.
Duvar ateş tuğlası, çelik dübel olur ama vidayı araya sokamadığımdan işte ray gibi bir şey gerekiyor.

Endorfin35+

Kayıtsız Üye
Staff member
Profil zayıf olur. Vida sıkınca ezilir. Tavsiyem köşebent kullanman iki adet 30,60,90 üçgen kaynat. Uzun dik kenarı duvara sabitle, 60 derecenin olduğu yere menteşe milini denk getir.

taydin

Timur Aydın
Staff member
Çok ağır değilse iki kanca takıp duvara, yürüme bandının zeminini oraya asabilirsin civatalardan. Normal yürüme pozisyonu için de iki kanca bağladınmı iş biter. Kullanma kademesi ve saklama kademesi elde etmiş olursun.