Bunu dikkate alir misin bilmem ama su yontem cok pratik oluyor gozluk degil de mercek kullanacaksan. Abrobat bir kola 10 cm capinda bir mercegi eklemek. Cercevesi cok ince olunca mercek disinda ek alan isgal etmiyor, havya ya da heatgun kulalnirken zorlanmiyorsun. Gozluk kullanmadigim yerlerde bunu kullaiyorum. Mercegi ayirabildigim icin akrobati baska amaclar icinde kullanabiliyorum ayrica. Elinde akrobat vardir, binlerce tl harcamak yerine 100 tl ye mercek alip bir dene istersen.

41Es1EqreML._AC_SL1000_.jpg

almadan denemek şart bence işyerinde var ama hiç pratik değil ışık amaçlı kullanıyorum sadece büyütmeye başlayonca netlik gidiyor direkt

Alacaksanız bunu alın. 500 Tl fazla ödeyin kapağın da, orta kısmı mercekli olanı alın.

Orta kısmının ekstra yakınlaştırması 10x gibi bir şey mi acaba?

@coder yaş kaç? Gözler ne durumda?

Ben mercek ile çalışmanın zor olduğunu düşünüyorum. Sürekli doğru açıda bakmak için ya mercek ile oynayacaksın yada kafanı oynatıp duracaksın. Bence mercek sadece küçük elemanların üzerini hızlıca okumak için kullanılmalı. Ben geçen proskitin ma-021 ışıklı merceğini aldım. Çok kullanışlı. Tavsiye ederim.

Ben elektronik ile ilgilenmeye başlayalı 4 yıl olmuştur. Çok çok nadiren kamera yada merceğe ihtiyacım olmuştur. Sen işin daha başındasın. Uğraştığın kartlar nispeten büyük. Bu sıralar çok ihtiyacın olacağını tahmin etmiyorum.

Tavsiyem bu merceklere 3-4 bin tl vereceğine ma-021 al ve ufak elemanların üzerindeki yazıları rahat rahat oku. Bir kaç ay sonra şimdiye kadar yaptığın masraflar hafifleyince de trinoküler bir cihaz al.

Akrobat masa aydınlatması için de daha ucuza merceksiz bir lamba alabilirsin. İhtiyacın olduğunda yakar devrenin 50-60cm üzerine çeker ve rahat rahat çalışırsın.

Bir de oyle 3-4K paralara Cin'den orta halli mikroskop alinabiliyor 7" ekranli, HDMI - Wifi olan, 4K 100X optik zoomlu vb. Oyle bir sey almak daha mantikli sanki.

İkisi kullanım amacı farklı değil mi?
Yoo, mikroskop yeterince iyiyse 1X'e kadar dusurursunuz buyutmeyi isterseniz. MErcegin kotu tarafi yakinlasip uzaklastiginzda goruntunun bozulmasi, mikroskop otomatik odakliyor, istediginzde 1 mm lik komponenti 3 cm yapabiliyor. Ya da orijinal boyuunca goruntuluyor. Yani 3-5K para vereceksem bu mercek olmazdi. Bir arkadas 2 liraya stereo mikroskobunu satiyordu sitede. Ilani duruyordur belki. Ona da bakilabilir.

Masaüstü ledli 5x büyüteç mi?
Yoksa mikroskop mu?
Günlük rutin tüm işlerimde kullanacağım.

SMD ile çalışacaksan, tamirat yapacaksan mikroskop. Breadboard'larda devre kuracaksın, sadece THT çalışacaksan büyüteç.

Bunun anlamı SMD ile çalışırken HER ZAMAN mikroskop gerekir değil, sıklıkla gerekir.

91 TL'ye Amazon'daki mercegi al. Isine yaramazsa pahali buyutecte yaramaz. O zaman dijital ya da analog mikroskop bakarsin. Yok yaradi diyorsan da cok daha kalitelisi neymis diye arastirirsin. :tamam1
Elimde mercek var. Tamiratta montajda pratik olmuyor.
İnceleme için ok.

Elimde şu :

ve şu var:

Üsttekiler pek pratik olmuyor.
Kafa büyüteci de bir yere kadar.

Büyük ihtimalle yarın şunu alacağım:

Daha sonra da @taydin önerdiği mikroskopu alacağım:

Sonra da bu konuyu kapatıp önümdeki maçlara bakacağım :D

Ama adamlara sor SM-3NTP ile SM-4NTP arasında ne fark var diye.

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
6,952
Üyeler
2,824
Son üye
selocan32

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back