Benim kendi mikroskobuma bütün saygımı yitirdim şu anda :knight1:

Resmen duygularımızla oynanıyor bu forumda. Şikayetçiyim. Admin yok mu Admin? Admin çağırın...

İ
Harika alet, gule gule kullanda key features'in 3. satirinda " 4" working distance" yaziyor. Bunu dikkate almissindir umarim.

İlk satırda yazana göre :
AmScope SM-4NTP Beyaz Full Mikroskop / 05x lens ve led ışık fiyata dahildir.

05x lens ile o işi çözerim diye umuyorum.

Son düzenleme:
Gule gule kullanin. Bence dogru secim oldu. Bunlar demirbas sonucta.

Ne çok benzeri varmış bu AmScope SM-4NTP mikroskopun.

Ertel GSM firması bana ve forumdan başka birisine de AmScope SM-4NTP için orijinal ürün olduğunu söylemiş.
Umarım gelen ürün Ertel GSM nin dediği gibi orijinal çıkar, yoksa keyifler iyice kaçar.

Ertel GSM nin bana yolladığını söylediği ve tahminen 27 Şubat ta teslim alacağım orijinal AmScope SM-4NTP mikroskopa ait görseli :
WhatsApp Image 2024-02-26 at 10.56.01.jpeg

Son düzenleme:
Nasıl bir şey bunların kameraları?
Standart mikroskop kamerası diye mi geçiyor?
Genelde aşağıdaki tipteki kameralar mikroskoplara uyar. Ama amscope'a özel bir durum varsa bilmiyorum. Belki araya ekstra adaptör filan gerekebilir.

Kesinlikle HDMI bazlı kamera kullanılması lazım. USB olanlar hem çok düşük çözünürlük oluyor hem de hareketi hızlı bir şekilde takip edemiyor. Bir de en az 1920x1080 ve 60 Hz kamera olmalı ki hareketleri gerçek zamanlı olarak kaydedebilsin.

Tabi böyle yaparsan, görüntü kaydetmek için frame grabber de alman lazım :katil2: Trafik son derece yüksek ve ancak böyle bir hardware o kadar veriyi gerçek zamanlı kaydedebilir.

Fazla detaya girmeden doğru kamerayı almak istiyorsanız, Louis Rossman'ın kanalında kullanılan kameraya bakın ve onu alın.

Ben şunu kulanıyorum çok memnunum. HDMI çıkışı var. Daha önce fotoğraf paylaşmıştım zaten kameradan. Mikroskobun yanına şöyle bir led lamba çok iyi olur. Polarize olmayan led halkalar bazen ciddi parlama sorununa yol açıyor. Bunun açısı ayarlanabilidiği için polarize ışık gibi oluyor. Bundan var bende. Memnunum.

Yada polarize led olarak en uygun fiyatlı olan led halka şu var. Diğerleri 2-3bin liradan başlıyor. Ben başka uygun fiyatlı bulamadım. Ama tabii bu ciddi fiyat farkı belki beraberinde düşük kalitede getiriyor olabilir. Gerçi kaliteliymiş gibi duruyor. Gerçi birde bu led halkalarda halka çapı nedir miskroskopa uyar mı o önemli.

Son düzenleme:
Hmm bunun kafa sağa sola da dönüyor.

Çevrimiçi personel

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
6,952
Üyeler
2,824
Son üye
selocan32

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back