linux notebook diskindeki microsoft reserved partition

yesilu

Aktif Üye
Katılım
27 Eylül 2019
Mesajlar
214
yeni aldığım dell notebook ubuntu yüklü geldi. ssd 256gb bölümlerinde 8.6gb lık microsoft reserved bölüm var. bölümleme tablosu için çok büyük. ne olabilir acaba. bir de buna win 10 kurmak istesem 30 40tl ye satılan lisans key ler var, kullanmamda mahsur var mı. (ev bilgisayarı).
 
Eğer windows kuracaksan o bölümü kaldır, windows kurulumu onu sıfırdan tekrar oluşturacaktır. Ne işe yaradığını ben de bilmiyorum.

O ucuz lisans keylerde iş biraz şansa kalıyor. Kimi zaman o key ile kurulan windows normal olarak çalışıyor, bir sıkıntı çıkmıyor. Kimi zaman da uyduruk key satıyorlar ve aktivasyon çalışmıyor. Ama şu kesin, o key ile windows kullanıyorsan microsoft lisans sözleşmesine uymamış oluyorsun. Bu senin için önemli değilse gene sorun yok :)
 
Free dos satacağız diye daha sonradan Ubuntu kurulumu yapılmış olabilir. Bu durumda orada fabrikada oluşturulan Windows kurulum dosyaları olması muhtemel.
 
kapalı kutu geldi, satın aldığım sitede ubuntu yüklü gelir diyordu ürün bilgilerinde. sonradan yüklenmemiş bence yani. belki de win kurulum doayaları vardır. bu bölüm unmount durumda. mount edip içine baksam birşey bozulur mu?
bir de reklam gibi olmasın laptop çok iyi, ya dell markasından veya işlemci teknolojisi ben görmeyeli almış yürümüş. kurcalarken (ilk defa linux görüyorum) ve webde gezinirken fan hiç devreye girmedi, bozuk mu diye düşünüyorum şimdi, işlemciyi ısıtmak için bir program da bulamadım. öneriniz var mı ubuntu da nasıl zorlarım işlemciyi (i3 11.gen)
 
benim celeron işlemci asus10 yıllıktı. kendisi çok iyi durumdaama hdd öldü. işimi de görüyordu. çocuklar internetten ödev yapıyor, ben creality slicer kullanıyordum, cura yı açması 2-3 dakika sürüyor diye onu kullanıyordum. şimdi bu linuxta da ödevini yaptı çocuk. creality slicer de yükleyebilsem windows lazım olmaz. bu program biraz değişik, ben çok anlamam ama sanki bir exe değil pyton scripti. bunu nasıl yüklerim,çok karışıksa biriniz uzaktan bağlanıp yükleyebilir mi. linux denince korkuyorum aslında, komut satırına yanlış bişey yazarsam elimde kalıverir gibime geliyor...
 
Ben ucuz lisanslardan aldım. Vps makineyi böyle lisanladım. Sorun yok. Sonra vps silip tekrar kurdum. Lisans çalışmadı. Sonra aldığım lisansı google arattırdım yüzlerce sonuç geldi. :)

Velhasıl 30 lira boşuna verme...
 
oem install ubuntu oluyor o windowsun önceden yüklenmiş gibi açıldığında kullanıcı yapılandırmayı kendisi yapıyor, dell, hp vb markalarda var uzun zamandır freedos alternatifi olarak önyüklü linux dağıtımı geliyor.
Creality Slicer cura tabanlı bu arada oradaki profilleri dışarıya aktarıp linuxte cura kurup (veya appimage) içeri aktarırsanız çalışması lazım
 

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
5,789
Mesajlar
99,024
Üyeler
2,464
Son üye
s4met

Son kaynaklar

Son profil mesajları

cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Kesici/Spindle hızı hesaplamak için SpreadSheet UDF'leri kullanın, hesap makinesi çok eski kalan bir yöntem :)
Dr. Bülent Başaran,
Elektrik ve Elektronik Mühendisi
Yonga Tasarım Özdevinimcisi
Üç güzel "çocuk" babası
Ortahisar/Ürgüp/Konya/Ankara/Pittsburgh/San Francisco/Atlanta/Alaçatı/Taşucu...

Back
Top