Lisans Tezi

flowchartx

Aktif Üye
Abilerim, kardeşlerim Merhabalar..

Elektrik elektronik 4. sınıf öğrencisiyim bu sene 4 ay içinde bir proje yapmam gerekiyor, hocalar kendileri projeler veriyor ama ben verdikleri projeleri beğenmiyorum, hep genel geçer bilindik projeler. Ben kendimi gömülü sistemler alanında geliştirdim, devre ve yazılım bilgim var. Bu alanda bir proje geliştirmek istiyorum.

Size sorum;

Siz olsanız nasıl bir şey yapardınız? Sorumu yanlış anlamayın sadece ufkumu genişletmek için sizden önerilerinizi bekliyorum..

Cevaplarsanız çok memnun olurum.
İyi çalışmalar.

cep telefonuyla izlenebilen osiloskop yap. faydalı bir iş yapmış olursun. ihtiyaç.
mezun olduktan sonra geliştirip satarsın.

Beğenmediğin ve yapmak istediklerin (yapabileceğini düşündüğün) projelerin kapsamı ne? Bir çerçeve çizmelisin, diğer türlü uzay sondası da aradığın gibi bir proje.

Bilgine çok güveniyor gibi izlenimin var, özgüven ile bulunduğunu konumu değerlendirmek arasındaki çizgiyi iyi tanımak faydalı olabilir. Bence tecrübe ve proje süresi gibi unsurları da düşünerek fikir vermek gerekir, o nedenle çizeceğin çerçeve bizlere fikir verir.

Beğenmediğin ve yapmak istediklerin (yapabileceğini düşündüğün) projelerin kapsamı ne? Bir çerçeve çizmelisin, diğer türlü uzay sondası da aradığın gibi bir proje.

Bilgine çok güveniyor gibi izlenimin var, özgüven ile bulunduğunu konumu değerlendirmek arasındaki çizgiyi iyi tanımak faydalı olabilir. Bence tecrübe ve proje süresi gibi unsurları da düşünerek fikir vermek gerekir, o nedenle çizeceğin çerçeve bizlere fikir verir.
Kendimi beğenmişlik yapmak istemedim kusura bakmayın hocam..

Ben robotik, gömülü sistemler, kontrol sistemleri gibi alanlarda bir proje geliştirmek istiyorum. Okulda ki hocamız arduino tabanlı araç tasarımı gibi projeler veriyor(tabi ki hepsi böyle değil güzel projeler var ama benim ilgilenmediğim şeyler olduğu için tercih etmiyorum). Bilgim çok değil ama bu tarz konular bana kolay geliyor. Hem 4 ay içinde bitirebileceğim hem de bana bir şeyler katmasını istediğim bir proje yapmak istiyorum.

Kendimi beğenmişlik etmek istemedim kusura bakmayın hocam..
Kendini beğenmişlik yaptığını düşünmedim. Gönlünden geçen, yapmak istediğin ve yapabileceğini tartmak adına ufak bir hatırlatmaydı. Ayrıca "Marifet iltifata tabidir, müşterisiz meta zayidir" der Necmeddin Okyay. Sözlerim moralini düşürmesin, aksine şahsen buradaki amacım gençler için bir fayda sağlayabilmek.

Ben robotik, gömülü sistemler, kontrol sistemleri gibi alanlarda bir proje geliştirmek istiyorum.
Yukarıda saydıkların bu mesleğin dalları, bunlarla ilgili fikir üretemezsin. Öyle bir cihaz yapayım ki bu konuları kapsasın demek yerine bence senin için daha rafine bir konudan yola çıkmalısın.

Rafine derken mesela resim yapmayı seviyorsan resim yapan bir robot sana yardımcı olabilir. Hezarfen (çok yönlü) düşünebilmenin başka bir yolu görünmüyor.

Bizden alacağın fikir taşıma su ile değirmen sulamaya benzer. Bu foruma gelip takıldığın yerlerde yardım almayı ummak daha faydalı olabilir.

Kendini beğenmişlik yaptığını düşünmedim. Gönlünden geçen, yapmak istediğin ve yapabileceğini tartmak adına ufak bir hatırlatmaydı. Ayrıca "Marifet iltifata tabidir, müşterisiz meta zayidir" der Necmeddin Okyay. Sözlerim moralini düşürmesin, aksine şahsen buradaki amacım gençler için bir fayda sağlayabilmek.

Yukarıda saydıkların bu mesleğin dalları, bunlarla ilgili fikir üretemezsin. Öyle bir cihaz yapayım ki bu konuları kapsasın demek yerine bence senin için daha rafine bir konudan yola çıkmalısın.

Rafine derken mesela resim yapmayı seviyorsan resim yapan bir robot sana yardımcı olabilir. Hezarfen (çok yönlü) düşünebilmenin başka bir yolu görünmüyor.

Bizden alacağın fikir taşıma su ile değirmen sulamaya benzer. Bu foruma gelip takıldığın yerlerde yardım almayı ummak daha faydalı olabilir.
Hocam haklısınız sizin dediğiniz gibi düşünmem gerekiyor. Teşekkür ederim

10 MHz'e kadar ölçüm yapabilen 8 haneli bir frekans sayıcı yapabilirsin. Daha ayrıntılı öğrenmek için 7 segment display'leri doğrudan kendin işlemciden sürebilirsin (bu benim üniversitedeki bitirme projelerimden birisi idi).

Kontrol teorisi ağırlıklı bir proje yapmak istiyorsan, tamamen dijital PID kontrolü ile çalışan bir laboratuvar güç kaynağı yapabilirsin. Yani opamp, feedback devresi falan olmayacak. Senin işlemci ADC ile çıkış voltajını sürekli takip edecek ve ayarlanın değere getirmeye çalışacak. Çok öğretici bir proje olur.

Görüntü ağırlıklı bir proje örneği de şu olabilir: Bir gömülü kartta linux dağıtımı çalışıyor. Karta da bir video kamera bağlı. Amaç, kamera bir hareket algılıyorsa kaydedecek. Ama sınırlı bir saklama yeri var, o yüzden bu saklama yerini yönetmen lazım. En eski kayıtları silip yeni kayıtlara yer açman lazım. Amaç, mesela geriye dönük 10 saatlik görüntüye sahip olmak.

GPRS ve bluetooth'la çalışan ayrıca tuş takımı ve grafik lcd'li IoT güvenlik sistemi, kablolu veya kablosuz pir sensörler ve reed röleli kapı sensörlerini denetleyip yayınlayabilir. arayüz web tabanlı olabilir.

bir fikirde ben atayım. Kameranın önüne konulan resmi kalem ile çizen bir proje yapabilirsin. Bence gelecekte görüntü işleme ihtiyacı gittikçe artacak...

Forum istatistikleri

Konular
6,952
Üyeler
2,824
Son üye
selocan32

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back