lityum pil şarj test cihazı

yesilu

Aktif Üye
Katılım
27 Eylül 2019
Mesajlar
212
özellikle 18650 pillerinizi şarjetmek kapasite ve iç direnç ölçmek için güzel bir cihaz aldım amazon tr den 420tl ye. liitokala lii-500 diye aratabilirsiniz. alet silindirik lipo liion nimh pillerde kullanılabiliyor. şarj akımı 300 500 700 1000ma olarak seçilebiliyor 4 yuva bağımsız. kapasite testi 2 tür: fast test te pili deşarj edip doldururken kaç mah verdiğini ölçüyor. full testte doldurup deşarj ederken kaç mah çektiğini ölçüp tekrar dolduruyor. iç direnç ve kapasite ölçümlerinin doğruluğunun yeterli olduğunu düşünüyorum. iç direnç ölçümü aynı pilde bazen çok farklı çıkabiliyor bunun nedeni pil yuvasındaki oksitlenme veya o anki temas kalitesi sanırım. kısacası aleti tavsiye ederim ihtiyacı olana
amazon tr den sipriş ettim çin satıcısı ertesi gün gönderdi 10 günde elime geçti.
 
Cihaz güzelde sahtesi çok.
Kimi almış 3 yıldır kullanıyor kimisi daha 1 ay olmadan bozmuş.
Orjinal olduğuna emin olduğum bi yer bulsam bende alacağım ben kapasite tesitini araba farı ile yapıyorum.
 
benimkinin kutusu farklı internettekilerden sahtemi düye düşündüm biraz ama liitokala ne ki sahtesini yapsınlar dedim, demek yapıyorlarmış.
 
Ne hallere dustuk. Liitokala neyse onun bile orijinalligini sorguluyoruz. Bende de var bir tane. Orijinal mi degil mi bilemem, benimki oldukca eski, 6-7 yillik falan vardir belki. Hatirlayamadim. Cin'e giden bir arkadas getirmisti, daha youtuberlara, influencerlara falan dusmemisti alet. Bir kac ay once tamamen gitti. Bir el atipta neymis bakamadim. Alternatifi var diye. O da bozulurusa aglaya aglaya ikisininde semasini ararim buralarda. :)
 
zeytinyağının bilesahtesinin yapıldığı bu günlerde zor orjinal bişey buluruz gibi bende pilleri neden lehimliyemedim diyordum meğer puntalanıyormuş bu konuyu okuyunca anladım :D
 

Forum istatistikleri

Konular
5,663
Mesajlar
97,415
Üyeler
2,440
Son üye
turankaya

Son kaynaklar

Son profil mesajları

cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Kesici/Spindle hızı hesaplamak için SpreadSheet UDF'leri kullanın, hesap makinesi çok eski kalan bir yöntem :)
Dr. Bülent Başaran,
Elektrik ve Elektronik Mühendisi
Yonga Tasarım Özdevinimcisi
Üç güzel "çocuk" babası
Ortahisar/Ürgüp/Konya/Ankara/Pittsburgh/San Francisco/Atlanta/Alaçatı/Taşucu...

Back
Top