Masaüstü CNC Yapımı

birisi çok güzel bi çalışma yapmış.
Buralaradan bi yerlerden gidilebilir belki
 
internetten birisi ile tanıştım, adam ucuza takım satıyor. ben numaratör aldım, şimdide işime yarayabilecek birkaç freze ve matkap almak istiyorum. ama hangileri işime yarar bilemedim. amacım cnc yi yapınca aluminyum ve çelik işlemek, mesela 5 numaradaki takımlar işimi görmez gibi geliyor. çünkü ne olduğunu anlamadım. acaba şu numara işini görebilir şu işe yarıyordedikleriniz var mı? =)

WhatsApp Image 2021-07-09 at 11.30.38.jpeg
 
5 numarada birçok tek kesicili takım görüyorum. Bunlar aluminyum ve plastik işlemek için çok uygun.

Enine tırtıklı olanlar (1 ve 2 de var) kaba talaş açan takımlar. Mutlaka lazım.

Makinanın kapasitesi versa büyük çaplı bir takım da bulunması lazım. Bende 25 mm ve 32 mm lik freze uçları var ve çok sık kullanıyorum.

Birkaç tane de matkap ile delme öncesi puntalama yapan takım görüyorum (2 ve 3 te var) bunlar da lazım olur.

Neticede adam bunları ucuza satıyorsa bence hepsini al :D
 
  • Beğen
Reactions: fmy
abi tanesini 20 den veriyor ucuz mu bilemedim =) ayrıca torna içinde malzemeleri var belki sizin ihtiyacınız olabilir fiyat sorabilirim =)
WhatsApp Image 2021-07-08 at 23.44.15.jpeg
 
Taneyle satıyorsa o kadar para vermeye değmez. Lazım oldukça yenisini alırsın. Ama ilk resimdekilerin hepsine ben 150 TL veririm :)
 
CNC freze uçları matkap takımlarına benzemeler. Yanal helezonlarda koplamalar çizikler olur. Bu sebeple mercekle bakmadan 2.el alınmaz. Muhtemelen yeniden bilenecek kadar ağı kalmamıştır o çatlakları düzetmek için. Yani belki 10mm olan 8mm ye düşlecek şekilde yeniden bilense ancak kurtulabilir olur. Bunu da işleyecek usta lazım tabi.

Eğer satan amatör birisi ise dediklerin doğru. Kırık olabilir, çatlak olabilir, veya aşırı ısınmadan dolayı kavrulmuş olabilir. Ama bu tip ikinci el takımlar genelde seri üretim yapılan işletmelerden geliyor. Sıkı toleransların tutulması gerektiği için uç biraz vasfını kaybetmeye başlayınca yenisini alıyorlar. Mesela takım biraz körelmiştir, normal ilerleme hızına çıkamıyor, yavaş kalıyor, hemen yenisini takıp yüksek hızla üretime devam ediliyor. O yüzden bu ikinci eller çoğu zaman iş görüyor. En azından fiyat uygunsa şansını denemeye değiyor :)
 
Bu arada IMES'de "batı takım bileme" diye bir dükkan var (adını tam doğru hatırlamıyor olabilirim). Bu adama zamanında bir takım çantası dolusu matkap, freze, havşa ucu, kırlangıç ucu, kanal açma ucu götürdüm. Sağolsun 200 TL ye hepsini jilet gibi yaptı. Bu takımların bazıları 50 senelikti ...
 
Ben uçları galata hırdavaçılar çarşısındaki hemen girişte yol ikiye ayrılıken ortada kalan dükkandan alıyor. Bilemeyide yine oraya yaptıyorum. Hobby vs için neler yaptığınızı anlatır iyi iletişim kurarsanız al-sat ile kazık atmaya çalışan dükkanlar gibi yüksek fiyat çekmiyor. Zaten kendisi hemen oracaktı üretiyor uçları. Uçta istediğiniz revizyonuda yapıyor. Mesela ben sap kısmını 0.2 milim derin malzemede sürtmesin diye aldırıyorum. Böyle bir imkanınız oluyor üreticide...

Artık bir karaköy ümresi yapmanın zamanı geldi :D Plan yapalım grup olarak gidelim. Hem selanik pasajını gezeriz hem de hırdavatçıları.
 
adam ithalat fazlası dedi sabah da satıldı hepsi bye yazdı =)
 

Forum istatistikleri

Konular
5,663
Mesajlar
97,391
Üyeler
2,438
Son üye
İbrahimSönmez

Son kaynaklar

Son profil mesajları

cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Kesici/Spindle hızı hesaplamak için SpreadSheet UDF'leri kullanın, hesap makinesi çok eski kalan bir yöntem :)
Dr. Bülent Başaran,
Elektrik ve Elektronik Mühendisi
Yonga Tasarım Özdevinimcisi
Üç güzel "çocuk" babası
Ortahisar/Ürgüp/Konya/Ankara/Pittsburgh/San Francisco/Atlanta/Alaçatı/Taşucu...

Back
Top