matlab için uygun ses kartı

hande!ux

Üye
Katılım
5 Ocak 2019
Mesajlar
59
Matlap ile ses kaydı yapıp kayıt üzerinde işlemler yapacağız (özellikler çıkarma, özelliklere göre sınıflandırma)

Uygun bir ses kartı araştırıyoruz. Hem pci express hem usb olan kaliteli kalitesiz bir sürü ses kartı var. pci express kart mı daha avantajlı olur yoksa usb ses kart mı? Hengisini tercih edelim?
 
Birçok USB ses kartı, konum olarak PC şasesinden daha uzağa yerleştirilebildiği için, PC'den kaynaklanan gürültülerden daha az etkileniyor. Ayrıca belli bir anakart ile uyumsuzluk sorunu yaşanması çok düşük ihtimal. Her türlü işletim sisteminde de standart aygıt sürücüleri ile kullanılabilir. O yüzden ben olsam USB ses kartı tercih ederdim bu uygulama için.

Ama minimal gecikme gerekiyorsa, o zaman USB ses kartlarında elde edilebilecek minimum gecikme çok da iyi olmayacaktır. İşte bu noktada da PCIe kartları daha iyi. Bende RME'nin PCIe arayüzlu HDSPe-AIO kartı var ve 1 ms gecikme ile çalışabiliyor. Benim için bu önemli. Ama PC içindeki bütün o dijital gürültüden etkileniyor olması da bir eksi tabi.

O yüzden sizin uygulamada hangi kriterler önemli önce ona bir bakmak lazım. Ama benim tahminim USB bir ses kartı işinizi daha iyi görür.
 
Çok üst seviyede ses kalitesi gerekmeyeceğini söyledi hoca. 44100 hz 16 bit kayıt yapacağız ve bu dosyadaki örnekleri bir dizi algoritmadan geçireceğiz. Kurulum kolaylığı açısından usb ses kartı tercih etmemiz daha mantıklı o halde.
 

Forum istatistikleri

Konular
5,783
Mesajlar
98,935
Üyeler
2,462
Son üye
W.A.Semih Aslan

Son kaynaklar

Son profil mesajları

cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Kesici/Spindle hızı hesaplamak için SpreadSheet UDF'leri kullanın, hesap makinesi çok eski kalan bir yöntem :)
Dr. Bülent Başaran,
Elektrik ve Elektronik Mühendisi
Yonga Tasarım Özdevinimcisi
Üç güzel "çocuk" babası
Ortahisar/Ürgüp/Konya/Ankara/Pittsburgh/San Francisco/Atlanta/Alaçatı/Taşucu...

Back
Top