Meslek liselerinin değişen sistemine uygun yeni kaynaklar. Güzel olmuş...

tekosis

Aktif Üye
Katılım
16 Eylül 2019
Mesajlar
425
Selamün aleyküm arkadaşlar. Milli Eğitim Bakanlığı'nın meslek liselerinde yaklaşık 15 senedir uygulamakta olduğu megep sisteminde değişikliğe gidildi. Biraz megep öncesi biraz da megep karışımı yeni bir uygulama içine girmiş bulunuyoruz. Aslında daha ziyade eski sistem ağırlıklı bir çalışma modeline döndük. Şu anki sistemde kullanmak üzere yeni kaynaklara aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz. Bence lise öğrencileri için gayet yeterli kitaplar olmuş. Üst sınıflara ait kitapları da sırasıyla önümüzdeki yıllarda yayınlayacaklarını umuyorum.

9. sınıflar için Temel Elektrik Elektronik Atölyesi Ders Kitabı

10. sınıflar için Elektronik Atölyesi Ders Kitabı

Elektrik Elektronik Teknolojisi Alanı tüm 10. sınıf kitapları

Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri Alanı 10. sınıf kitapları

Ayrıca diğer alan ve dallara ait kaynak kitaplara da aynı siteden ulaşabilirsiniz...
 
Kaynaklara şöyle bir göz gezdirdim, bende çok beğendim.

Elektrik-Elektronik Esasları ve Elektronik Atölyesi kitapları giriş düzeyinde bilgi merak eden forum kullanıcılarına bile tavsiye edilebilir.

Arıza arama yöntemleri, giderme yöntemleri filan diye yer bile ayırmışlar.
 
Hemen her türlü imkânımız mevcut. Osiloskop, diğer ölçüm aletleri, atölyeler, bilişim laboratuvarı... Her şey emirlerine amade ama nerde... Yeter ki ilgili, gayretli öğrenci gelsin tek isteğim bu.
 
Hemen her türlü imkânımız mevcut. Osiloskop, diğer ölçüm aletleri, atölyeler, bilişim laboratuvarı... Her şey emirlerine amade ama nerde... Yeter ki ilgili, gayretli öğrenci gelsin tek isteğim bu.

Teknofesti gezmeye gidecek olan var mı öğrencilerden?
 
Bildiğim kadarı ile bu yönde isteği olan bir öğrenci yok. Çalışacak öğrenci bulabilirsem seneye yarışmalara katılmayı planlıyorum.
 

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
5,828
Mesajlar
99,447
Üyeler
2,476
Son üye
mrmandos

Son kaynaklar

Son profil mesajları

gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Back
Top