Yüksek adetli alımda, bana son maliyeti minimum 5 dolar altında bir kanal bulunmuyor. Genelde 5,5 dolar civarında kalıyorlar. Çipin ileride bulunmama ihtimali dahada artacak gibi görünüyor. Fiyatınında ucuzlamayacağını düşünüyorum. 20 sene önce üretimi başlayan eski model bir çip. Bunun yenisini almayıp, elimdeki çipleri bitene kadar imalatın devamında kullanayım. Bu arada yeni modern bir çipe geçmem, daha uygun olur diye düşündüm.
Bunun için bana uygun olacak, geçebileceğim çipler; C derleyicili 16 Bit PIC24 ve dsPIC33 serileri ile, C/C++ derleyicili 32 Bit PIC32 MCU serisi oluyorlar. Bu çiplerde fiyatlar çok daha uygun. Alternatif modelleri 1,35-1,5 $ civarında oluyor. Ve PIC32 lerin fiyatı azdaha düşük görünüyor. _____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Mevcut mikro kontrolör ve yazılımımı, üstdeki seri çiplerden, en uygun hangisine geçirebileceğim konusunda, otomatik bir seçim aracı-uygulaması varmıdır?
Bu yoksa.! Bana nasıl bir tavsiye verebilirsiniz.? Ne önerebilirsiniz.?