Mikroskop tavsiyesi

melihal61

Aktif Üye
Katılım
3 Mayıs 2021
Mesajlar
215
Merhaba hali hazırda kullandığım wl premium mikroskop 5x ve7x lenslerim var. Memnunum ama son zamanlarda yeni bir ürün çıkmış aslında mikroskop kamerasına lens adapte ederek daha yüksek ya da geniş çalışma alanı kazandırılmış bir ürün gördüm sizlerin fikirlerini almak istedim
TRY 365.59 12%OFF | 30MP 2K HDMI USB dijital Video mikroskop kamera konsol evrensel braketi masa standı 6-60MM odak-uzunluk Zoom C montaj Lens
 
Bu kesinlikle optik bir mikroskobun yerini tutmaz. Çift okülerli optik mikroskop sana stereo görüntü, yani derinlik hissi verir. Kameralı mikroskop vermez. Bu da tamir/lehimleme için (en azından benim açımdan) çok kritik bir özellik.

Eğer resim veya video çekmen gerekiyorse ve senin optik mikroskoba kamera bağlanamıyorsa bu yeni ürün mantıklı. Tamir ve lehimleme için mantıklı değil.
 
Bende bir süre kullanana kadar stereo mikroskop için gerekliliğinden emin olamıyordum. Hatta elimde görüntüyü büyütmek için aşağıdaki gibi bir seçenekte vardı.


Kullanınca anladım ki görüntüyü büyütmek mikroskop altında çalışmak ile kıyaslanabilecek bir durum değil. Tabi şimdi fiyatlar astronomik oldu. Belki aşağıdaki gibi ikinci el filan bir şey alınabilir.

 
OPTİKA marka mikroskoplar satılıyor. Fiyat olarakta pahalı diyebiliriz. Bu marka hakkında bilginiz var mı? Sizce bu parayı hakeder mi?


 
Özellik olarak bunlar Çin'den gelen bir sürü mikroskop çeşidi ve Amscope tarzı mikrosoplara benziyor. Mikroskopun yararlı olması için belli bir boğaz derinliğinin olması lazım, yoksa büyük bir kartın ortasını incelemek mümkün olmaz. O açıdan ilk linkteki gibi bir mikroskop olması daha iyi olur. Hatta hiç ayak olmayıp yukarıdaki bir raya bağlı olması daha da iyi olur, çünkü o zaman kart boyutu ile ilgili hiçbir kısıtlama olmaz.

1678368706981.png
 

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
5,789
Mesajlar
99,024
Üyeler
2,464
Son üye
s4met

Son kaynaklar

Son profil mesajları

cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Kesici/Spindle hızı hesaplamak için SpreadSheet UDF'leri kullanın, hesap makinesi çok eski kalan bir yöntem :)
Dr. Bülent Başaran,
Elektrik ve Elektronik Mühendisi
Yonga Tasarım Özdevinimcisi
Üç güzel "çocuk" babası
Ortahisar/Ürgüp/Konya/Ankara/Pittsburgh/San Francisco/Atlanta/Alaçatı/Taşucu...

Back
Top