Mosfetlerle ilgili ödevim var fakat kaynak bulamıyorum

@agcent seni şahsen tanımadığıma göre, senin hakkında sadece yazdıklarına göre (yani mesajın kendisinde ve belki de satır aralarındaki görüntüye göre) fikir sahibi olabilirim, öyle değil mi? Ve bu görüntü de şunu söylüyor: Ödev yapılması gerekiyor, konu hakkında hiçbir bilgisi yok, kısa yoldan bu ödevi bir yerlerden bulup buluşturup işi bitirmek istiyor. Konuyu öğrenmeye zerre kadar niyeti yok.

Gerçek bu olmayabilir, ama GÖRÜNTÜ BU! Dünyadaki binlerce forumun her birisinde böyle yüzlerce soru soruluyor, ve hepsinde de oradaki insanların tepkisi aynı. Şu iki soru tarzını düşün:

1) OPAMP frekans kompanzasyonu hakkında bir ödev hazırlamam gerekiyor. Konu hakkında en ufak bir bilgim yok. Ödev yarına yetişmesi gerekiyor. Lütfen yardımmmmmm!!!

2) OPAMP frekans kompanzasyonu hakkında bir ödev hazırlamam gerekiyor. Devreyi kurdum, ama belli bir frekansta devrenin çıkışında giriş sinyaline ilave olarak parazitler oluşuyor. Bunun sebebi ne olabilir? Google'da biraz araştırınca burada osilasyon meydana geldiğinden bahsediyor, ama konuyu tam anlayamadım. Yardımcı olabilir misiniz?

Sence hangisine yardımcı olmak lazım? GÖRÜNTÜ itibariyle birinci soruyu soranın konuyu öğrenmeye hiç niyeti yok. Ödevi yapacak, sonra da normal hayatına dönecek.

Ama ikinci soruyu soran uğraşıyor, araştırıyor, ve gözlemlerini aktarıyor. Öğrenmeye uğraşıyor.

Bu forumun kuruluş amacı zaten gençleri hobi çalışmalarına yöneltmek ve uzmanlık seviyesi yükseltmek. Dediğim gibi, spesifik olarak MOSFET'lerle ilgili soru sor, ben bildiğim bir konu ise cevap yazarım. Diğerleri de eminim yardımcı olur.
Konuyu döndürmeyiniz lütfen. Sırf datasheet'in ne demek olduğunu bilmediğim için benim ileride diplomalı bir cahil olacağımı söylediniz. Bir kişi bile yardım etmedi. Benim üzerimden ego kasmaya çalıştınız. Ben daha 20 yaşındayım. Bu genç beynimle istersem birkaç yıl kendimi geliştirip sizin 10 -20 katınız daha bilgili bir insan olurum. Siz bu söylemlerinizle bana öğüt verip yardımcı oluyor gibi duruyorsunuz fakat işin aslına bakarsak. Herkes beni eleştirdi ve bir kişi bile konuyla alakalı yardımcı olmadı. Madem çok biliyorsunuz, o zaman beni eleştirmek yerine, bilginizi paylaşsaydınız.

Siz beni boşverin ben daha yolun başındayım halledirim her şeyi öğrenir, kendimi geliştiririm. Siz kendinize sorun ben bu yaşıma kadar ne yaptım diye...
 
@taydin peki şahsı tanımıyorsunuz.(gerçi bende tanımıyorum) . İnsanlar hakkında sadece bir cümlesini baz alıp, o kişiye (belki de sadece konuyu öğrenmek isteyen) nasıl soru sorulacağıyla ilgili absürt bir link atmışşsınız. Kusura bakmayın ön yargılısınız.
Ayrıca google da bilgiye ulaşamamış da buraya yazmış (bende aynı şekilde katıldım). Adı üzerinde 'mekatronik.org' ismine güvenmiş bilgi istemiş sizler ise gereksiz bir şekilde saldırmışsınız. Bir insanın nasıl bir mühendis olacağına karar verecek olan şey datasheet bilgisi midir ?
 
@agcent, @FxDev arkadaşımız forumun da üyesi olup tam sizin aradığınız konuyla ilgili makaleleri mevcut. Aşağıda makale adreslerini vereceğim ama şu anda sitesi bakımda görünüyor.



 
Konuyla ilgili en ufak bilgim yok diyorum datasheetin ne olduğunu dahi bilmiyorum demiştim dolayısıyla kaynak araştırmada sıkıntı çekiyordum ama bu forumun ne kadar saçma insanlarla dolu olduğunu görmüş oldum teşekkürler sorduğum diğer forumlardan çok güzel kaynaklar edindim :)
@taydin Hocamızın ilk mesajında verdiği linki en azından okusaydınız istediğinizden çok daha fazlasını sunardı size. Ancak konuya attığınız henüz 2. mesajınızda öfke kusmuşsunuz. Hepimize haksızlık etmişsiniz. Hepimiz öğrenci olduk, sizi çok iyi anlıyoruz ama bu yazdığınız çok büyük talihsizlik olmuş bence.
 

Forum istatistikleri

Konular
5,822
Mesajlar
99,360
Üyeler
2,476
Son üye
mrmandos

Son kaynaklar

Son profil mesajları

gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Back
Top