@agcent seni şahsen tanımadığıma göre, senin hakkında sadece yazdıklarına göre (yani mesajın kendisinde ve belki de satır aralarındaki görüntüye göre) fikir sahibi olabilirim, öyle değil mi? Ve bu görüntü de şunu söylüyor: Ödev yapılması gerekiyor, konu hakkında hiçbir bilgisi yok, kısa yoldan bu ödevi bir yerlerden bulup buluşturup işi bitirmek istiyor. Konuyu öğrenmeye zerre kadar niyeti yok.
Gerçek bu olmayabilir, ama GÖRÜNTÜ BU! Dünyadaki binlerce forumun her birisinde böyle yüzlerce soru soruluyor, ve hepsinde de oradaki insanların tepkisi aynı. Şu iki soru tarzını düşün:
1) OPAMP frekans kompanzasyonu hakkında bir ödev hazırlamam gerekiyor. Konu hakkında en ufak bir bilgim yok. Ödev yarına yetişmesi gerekiyor. Lütfen yardımmmmmm!!!
2) OPAMP frekans kompanzasyonu hakkında bir ödev hazırlamam gerekiyor. Devreyi kurdum, ama belli bir frekansta devrenin çıkışında giriş sinyaline ilave olarak parazitler oluşuyor. Bunun sebebi ne olabilir? Google'da biraz araştırınca burada osilasyon meydana geldiğinden bahsediyor, ama konuyu tam anlayamadım. Yardımcı olabilir misiniz?
Sence hangisine yardımcı olmak lazım? GÖRÜNTÜ itibariyle birinci soruyu soranın konuyu öğrenmeye hiç niyeti yok. Ödevi yapacak, sonra da normal hayatına dönecek.
Ama ikinci soruyu soran uğraşıyor, araştırıyor, ve gözlemlerini aktarıyor. Öğrenmeye uğraşıyor.
Bu forumun kuruluş amacı zaten gençleri hobi çalışmalarına yöneltmek ve uzmanlık seviyesi yükseltmek. Dediğim gibi, spesifik olarak MOSFET'lerle ilgili soru sor, ben bildiğim bir konu ise cevap yazarım. Diğerleri de eminim yardımcı olur.