Mühendislik için bu laptop nasıl ?

1990 yılı üretimi bilgisayar da gömülü yazar gömülü için kullanacağın ideler yük vermez makineye.

Oyun için tasarlanmış makinelerde güç tüketimi fazla olur buna nazaran ana kaynak adaptör görüldüğü için pil kapasitesi fazla olmaz prize bağlı yaşamak zorunda kalırsın 1 yıl sonunda.

1990 yılı üretimi bilgisayar da gömülü yazar gömülü için kullanacağın ideler yük vermez makineye.

Oyun için tasarlanmış makinelerde güç tüketimi fazla olur buna nazaran ana kaynak adaptör görüldüğü için pil kapasitesi fazla olmaz prize bağlı yaşamak zorunda kalırsın 1 yıl sonunda.
Hocam nasıl bir laptop almalıyım yani bazılarıda güçlü bir bilgisayar al mühendislikte lazım olur diyor kafam çok karıştı .

Tercihinizi Mac tarafına yapmanızı öneririm. Mac, sunduğu uzun pil ömrü ve bu pil ömrü içerisinde verebildiği performans bakımından gaming laptopları geride bırakıyor. Render, derleme vb. işlerinizde de birçok gaming laptoptan daha iyi olacağını düşünüyorum. Çok hakim olduğum bir ekosistem değil ama sizin gibi bir ihtiyacım olsaydı mac'e yönelirdim.

Son düzenleme:
Fiyat performans istiyorsan Monster, sağlamlık istiyorsan Lenovo bakabilirsin.

16GB kullanacağın programlara göre düşük kalabilir. En azından anakartta 32GB yükseltme şansı olsun.

Ethernet varmı yok mu dikkat et ihtiyacın olabilir. Bazılarında olmuyor.

USB port sayısı da önemli en az 3 tane olmalı bence.

Son düzenleme:
Para gani ise 40.000 lira bas daha iyisini al. Değilse boşver Güloyu. Daha uygun bir şey al, hem öküz de alırsın.
Pil ömrü uzun, iyi ips ekran yüksek ram (min 16gb) olsun port fakiri olmasın. Yoksa gönderdiğinin altında bir bilgisayarla okul ihtiyacından geri kalmazsın. Hayırlı olsun.

Para gani ise 40.000 lira bas daha iyisini al. Değilse boşver Güloyu. Daha uygun bir şey al, hem öküz de alırsın.
Pil ömrü uzun, iyi ips ekran yüksek ram (min 16gb) olsun port fakiri olmasın. Yoksa gönderdiğinin altında bir bilgisayarla okul ihtiyacından geri kalmazsın. Hayırlı olsun.
Hocam bu gönderdiğimi alıcam büyük ihtimal ama hala kararsızım.

Ekler

• 1.png
    1.png
    45.6 KB · Görüntüleme: 125
  • 2.png
    2.png
    43.9 KB · Görüntüleme: 112
  • 3.png
    3.png
    54.5 KB · Görüntüleme: 118
Bu dersler için seçtiğin bilgisayar gayet yeterli olacaktır. Katı modelleme ( 3D modelleme, mimarlık ve oyun ) yüksek üç gerektirir. Tecrübe ile sabit, i3 bile işini görecektir.
Sadece dikkatli olman gereken yer, bilgisayarın üretim kalitesidir. 10 yıl bankada kullanılmış bir marka bilgisayarın şarj' ı 6 saat giderken "0" aldığının şarjı 3 saat gider. Kalitesinden feragat etmeyen bir markayı seçmen isabetli olacaktır.

Kalite den ve pil ömründen feragat etmezsek, ve kullanacağımız programlar uyumlu ise Mac.
O kadar para bağlamak istemezsen Dell, lenovo gibi markaların orta sınıf üstü gayet iyi.

Parayı sıkını yapmazsan, en az 6-7 yıl kullanırım bu süre boyunca kurduğu her program çalışsın dersen ( ben böyle yaptım ) workstation tavsiye ederim. Yıllarca sorunsuz, kalitesi de sınıfından gelen bir ürün tercih edebilirsin.

Mühendislikte ne programlar kullanılıyor, iyi bir ekran kartı gerekli midir tam bilmiyorum. Eğer güçlü ekran kartı isteyen programlar yoksa muhtemelen piyasadan alacağın orta segment bir laptop işini görecektir. Eğer ekran kartı konusunu netleştirirsen yani güçlü bir ekran kartına ihtiyacın yoksa ben senin yerinde olsam taşınabilirliğe ve düşük güç tüketimine odaklanırım.Sadece yeni nesil bir işlemci olmasına ve en az 8gb ram (16gb ideal) barındırmasına dikkat ederim. Evde çalışırken harici bir monitöre bağlarım veya okulun labında (muhtemelen orada masaüstü pc'ler olacaktır), dışarıya çıkarkende çantaya atarım, birde laptop şarj edebilen powerbankte alırım yanıma. Böylece hem çantada taşımak kolay olur hemde pil bitti derdi olmaz. Şu an bulamadım ama asus böyle laptopları vardı fiyatları 20k civarında onlara bir bakabilirsin. Hem bazı modellirinde thunderbolt 4 var. İleride istersen thunderboltla ekran kartı da bağlayabilirsin. Tabi bunun için bir laptop parası harcaman gerebilir :) ama zaten bu çok lüks birşey oluyor.

Mühendislikte ne programlar kullanılıyor, iyi bir ekran kartı gerekli midir tam bilmiyorum. Eğer güçlü ekran kartı isteyen programlar yoksa muhtemelen piyasadan alacağın orta segment bir laptop işini görecektir. Eğer ekran kartı konusunu netleştirirsen yani güçlü bir ekran kartına ihtiyacın yoksa ben senin yerinde olsam taşınabilirliğe ve düşük güç tüketimine odaklanırım.Sadece yeni nesil bir işlemci olmasına ve en az 8gb ram (16gb ideal) barındırmasına dikkat ederim. Evde çalışırken harici bir monitöre bağlarım veya okulun labında (muhtemelen orada masaüstü pc'ler olacaktır), dışarıya çıkarkende çantaya atarım, birde laptop şarj edebilen powerbankte alırım yanıma. Böylece hem çantada taşımak kolay olur hemde pil bitti derdi olmaz. Şu an bulamadım ama asus böyle laptopları vardı fiyatları 20k civarında onlara bir bakabilirsin. Hem bazı modellirinde thunderbolt 4 var. İleride istersen thunderboltla ekran kartı da bağlayabilirsin. Tabi bunun için bir laptop parası harcaman gerebilir :) ama zaten bu çok lüks birşey oluyor.
Hocam internetten araştırıyorum ingilizce forumlarada girdim. Sanırım bu laptop yeterli olur.

Ekler

• 1690310192430.png
    1690310192430.png
    49.8 KB · Görüntüleme: 97
Hocam internetten araştırıyorum ingilizce forumlarada girdim. Sanırım bu laptop yeterli olur.
Yeter gibi gözüküyor. Ayrıca RTX3050Ti kötü bir ekran kartı değil. Bununla çoğu oyunu oynayabilrisin bile. Belki bazı oyunları en yüksek ayarlarda oynayamazsın. BAsit ekran kartından kastımız Geforce MX350, Intel Iris Xe gibi kartlar. Bu laptop içine sindiyse alınabilir bir laptop bence.

Yeter gibi gözüküyor. Ayrıca RTX3050Ti kötü bir ekran kartı değil. Bununla çoğu oyunu oynayabilrisin bile. Belki bazı oyunları en yüksek ayarlarda oynayamazsın. BAsit ekran kartından kastımız Geforce MX350, Intel Iris Xe gibi kartlar. Bu laptop içine sindiyse alınabilir bir laptop bence.
Hocam ben birde bunu buldum aslında başka bir konu daha açtım orda sordum da buraya atmayı unutmuşum https://www.vatanbilgisayar.com/hua...-core-i5-12450h-16gb-512gb-ssd-16inc-w11.html bunu almaya karar verdim hem işlemcisi daha iyi hem de bataryası ekran kartı gerekmediği için bunu almak daha mantıklı zaten i5 12400f 3060 16gb ramli bir kasam var.

Hocam ben birde bunu buldum aslında başka bir konu daha açtım orda sordum da buraya atmayı unutmuşum https://www.vatanbilgisayar.com/hua...-core-i5-12450h-16gb-512gb-ssd-16inc-w11.html bunu almaya karar verdim hem işlemcisi daha iyi hem de bataryası ekran kartı gerekmediği için bunu almak daha mantıklı zaten i5 12400f 3060 16gb ramli bir kasam var.
Dahili ekran kartında amd tercih etmek daha iyi.

Windows lisans anahtarı alırsın 100-150 tl'ye.

@semih_s 'nin dediği doğru olabilir. AMD onboard ekran kartları hakkında bir bilgim yok ama senin almak istediğin bu laptopta Intel UHD onboard ekran kartı va ve bu kart sıkıntı çıkartmaya çok meyilli bir kart. Durduk yere çakışmalar falan oluyor. Sorunu çözünceye kadar anan ağlıyor. Son çıkan Iris Xe (ilk çıkan serisi de sorunluymuş) onboard ekran kartları için iyi diyorlar ama senin seçtiğin laptopta Intel UHD var ve bu karttan kesinlikle uzak durmak lazım.

Screenshot from 2023-07-26 00-52-49.png

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
6,955
Üyeler
2,824
Son üye
selocan32

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back