Multimetreyi süper kapasitör ile çalıştırmak

Evet büyük. 3 V ile çalışan bir multimetre için bile 4 tane kullanman lazım ki sürekli 12 saat çalıştırsın.

DSC00194.JPG

O zaman avantajı nerede asıl avantajı olan çok yüksek akım verebilme ve düşük esr yi kullanmıyoruz gibi
bir lityum pile göre avantajı nedir sadece hızlı sarj mı ?

Kapladığı yere katlanabilirsen, avantajı pil masrafını ortadan kaldırması. Akülü multimetre kullanıyorsan da şarj süresi avantajı var. 10 A veren güç kaynağın varsa 1 dakikadan kısa sürede şarj olur.

sarj avantajı var güzel fikir ama maliyeti yüksek
En az 1000 lira gider sanıyorum bu süper kapsitörlere

Onun yerine 6000 mah lifepo4 ile değiştirilenilir batarya veya kablosuz sarj ile fantastikleştirebiliz projeyi
Benim de bir pil problemim var multimetrede ama muştimetrenim ederinin 3 4 kati masraf yapmak da istemiyorum

Aslında güzel LCD ekranlı multimetre aldıysan, pil masrafı da fazla olmuyor. Ama bazıları sanki matah birşeymiş gibi gidip OLED ekranlı multimetre alıyorlar. Alet de pili peynik ekmek gibi yiyince pil sorunu ortaya çıkıyor :)

@taydin hocam bu tarz kapasiteleri fuarlarda görmüştüm ama 500F bile çıkmış ama boyut multimetreye göre sanki az büyük.

Aslında bir tane aparat yapacaksın, kablosuz şarj olacak. Masa üstünde bir yere koydun mu kendi hemen şarjını alacak oradan, ne tatlı olurdu.

@taydin hocam bu tarz kapasiteleri fuarlarda görmüştüm ama 500F bile çıkmış ama boyut multimetreye göre sanki az büyük.

Aslında bir tane aparat yapacaksın, kablosuz şarj olacak. Masa üstünde bir yere koydun mu kendi hemen şarjını alacak oradan, ne tatlı olurdu.

Neredeyse her zaman masa tipi multimetreyi kullanıyorum o yüzden hiç pil sıkıntım olmuyor. Ama pilli kullansaydım mutlaka ya süper kapasitör yada dediğin gibi kablosuz şarj bir şeyler yapmaya çalışırdım ...

Kablosuz şarj olayı müthiş.

Ben aşağıdaki konunun ilk mesajı son fotoğrafında da görüleceği gibi masamda telefon için kablosuz şarja uygun bir tasarım yaptım ve telefonum sürekli burada duruyor. Telefonun şarjı için hiç endişem yok.

Bunun bir benzeri de multimetre için yapılırsa çok iyi olur. Çok sık kullananlar için kesinlikle tavsiye ederim.

Bu arada bende 9V şarjlı pillerden aldım. Benim gibi çok sık kullanmayanlar için o da verimli bir çözüm diyebilirim.

Sanırım hepimizin aradığı böyle bir şey de fiyat fenaymış.

Sanırım hepimizin aradığı böyle bir şey de fiyat fenaymış.
Sarj edilebilirliğine dair bir bilgi göremedim
Eski teknoloji mi mh yada ni cd piller vardı sanırım 9v sarjlı

Sanırım bu kapasitörler için genel bir davranış. Şimdi 10 mF 35 V elektrolitik ile denedim, davranış aynı. 30V a şarj ediyorum, sonra akımı kestiğim anda birkaç saniyede voltaj 25 V lara iniyor.

27781 eklentisine bak
şarj akımını düşürünce ve/veya sabit akım kaynağı ile şarj edince aynısı oluyor mu? telefon şarj ederken hızlı şarj cihazı ile şarj edince de benzer bir davranış gözlemliyorum çıktığı yüzdeden hızla geri düşüyor ama daha düşük akımlı bir şarj cihazı ile edince çok daha stabil

Sarjli 9V pil istyen bundan alabilir. Fiyati da uygun.

Bu çok iyiymiş gerçekten. Şöyle her türlü pili (NiCd, NiMh, Lityum) her türlü form faktöründe ve her türlü voltajda şarj eden bir üniversal şarj aleti var mı bildiğin? Orta veya biraz daha üst seviye çin malı olabilir. Bir sürü cihazım var 9V pil ile çalışan ve piller de hızlı bitiyor. Bunlardan alırsam kısa zamanda maliyetini çıkarması lazım.

Bu çok iyiymiş gerçekten. Şöyle her türlü pili (NiCd, NiMh, Lityum) her türlü form faktöründe ve her türlü voltajda şarj eden bir üniversal şarj aleti var mı bildiğin? Orta veya biraz daha üst seviye çin malı olabilir. Bir sürü cihazım var 9V pil ile çalışan ve piller de hızlı bitiyor. Bunlardan alırsam kısa zamanda maliyetini çıkarması lazım.
Yaaaaa, bitirme, bende alcam. :D:D Bu sayfada 9V sarj aleti linki de vermisler. Oyle bir alet vardi ama 1.2V AA pillerimi bozdu. :mad::mad::mad::eek::oops:

Hocam sende çok güzel güç kaynakları var.
CC/CV ve OVP özellikli güç kaynağın varsa şöyle yapabilirsin bence.

Atıyorum şu yukarıdaki pin 200mAh miş. 100mA ile şarj edeceğimizi ve 10V'da şarjı bitireceğimizi düşün.

100mA ayarla CC ayarını, CV ayarını da 10V ayarla. On/Off butonuna basma. Sonra pili bağla, on off butonuna bas, şarj olurken OVP'yi aktif et tamamdır. Al sana CC CV şarj cihazı :)

Muhtemelen biliyorsundur bunu da bilmeyenler için de yazmak istedim.

Şöyle şeyler var. Bir inceleyin isterseniz. Benzerleri aliexpresste gırla. Özellikle imax olan çok popüler. Tabii bu çakması. Orjinali biraz daha pahalı.

Hocam sende çok güzel güç kaynakları var.
CC/CV ve OVP özellikli güç kaynağın varsa şöyle yapabilirsin bence.

Pil teknolojilerini ve şarj protokollerini biliyorsan, hakkaten programlanabilir güç kaynağı ve bir linux shell script ile yapılabilir tabi. Ama benim gibi bir sürü hobi varsa, bir bilgiyi öğrenince diğer bilgi çıkıyor kafadan. Shift register gibi :katil2: O yüzden hiç kafa yormadan, güvenli bir şekilde çalışan hazır alet daha mantıklı.

Ama keşke programlanabilir güç kaynağı olan birisi Lityum İon şarj yapan bir script hazırlasa da bir konu açsa, çok süper olur.

@taydin hocam sizde Korad vardı sanırım P serisi, aslında USB protokolü çözülse fena olmaz gibi dediğiniz.

Şöyle şeyler var. Bir inceleyin isterseniz. Benzerleri aliexpresste gırla. Özellikle imax olan çok popüler. Tabii bu çakması. Orjinali biraz daha pahalı.

Olmaz ki o. Sadece LiPo piller icin yaziyor.

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
6,952
Üyeler
2,824
Son üye
selocan32

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back