Nema23 KH56 ve TB6600 Koparma Yapar Mı?

LayLayina

Yeni Üye
Katılım
9 Şubat 2021
Mesajlar
6
Merhaba arkadaşlar nema23 KH56QM2B036 step motor alacağım yanına da sürücü olarak TB6600 4amper sürücü kullanacağım mach3 bir sistem olacak fakat başka bir forumda birisi Koparma yapar dedi sizce çok sorun olur mu tam olarak koparma nedir onu da bilmiyorum yardımcı olur musunuz tb6600 38tl gibi bir fiyatı var sizce ne yapayım bi sıkıntı yaratır mı? Şimdiden Teşekkürler
 
Bir step motorun birşeyleri kopardığını hiç görmedim, ama benim bildiğim kadarı ile step motorlarda şu sorunlar çıkıyor:

1) Belli devirlerde rezonansa giriyorlar ve aşırı titreşim ve step kaçırma durumu oluyor. Genelde 500 altındaki belli bir devirde ve 1500 devir üstündeki belli bir devirde rezonans durumu meydana geliyor. Mesela 300 devirde ve 1800 devirde rezonans oluyor diye düşün. Ayrıca gerekenden daha güçlü bir step motor kullanılırsa, bu rezonans durumu daha vahim hale geliyor. Rezonans sorununu büyük ölçüde çözen step motor sürücüleri var, ama hem fiyat yüksek hem de en son baktığımda Türkiye'de bulunmuyor dışarıdan getirtilmesi gerekiyordu.

2) Devir sayısı yükseldikçe tork hızla düşüyor, o yüzden ancak düşük devirlerde verimli kullanılabiliyor.
 
Bende koparma diye bir seyi hic duymadim. Halterdeki gibi koparma, daha guclu olur anlamindami acaba... Koparma yapamazsa silkme de kesin basarili olur :)

Tb6600 ile nema 23 arasinda bir sikinti olmamasi gerekir.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
5,810
Mesajlar
99,235
Üyeler
2,470
Son üye
motiongraphics50

Son kaynaklar

Son profil mesajları

gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Back
Top