NFC Tag Cihazı Hakkında

volta

Kıdemli Üye
Katılım
31 Mart 2021
Mesajlar
1,910
Aşağıdaki videoda 9:45'de kullandıkları cihaz acaba tam olarak nedir bilen var mı? Çinde kasiyersiz bir mağazada ürünleri etiketlemek için kullanılan çipi tanımlamak için kullanıyorlar.

 
Daha
gelişkin birşey olmalı. NFC okuyucular küçük ve basit olur. Bunun gibi.
nfc-reader.jpeg
 
Ekran görüntüsü alıp fotoğrafı biraz büyütünce orada bir "tag tester" yazısı belli oluyor. Banggood ve aliexpresste aradım ama birşey bulamadım.

tag-tester.png
 
Yanlış yazmışım arama kısmına :D şimdi aliexpresste benzer birşey buldum sanırım ama bu daha küçük. Belki bunların kullandığı bunun gelişmiş versiyonudur. Yalnız bunların kullandığının çok düğmesi var. Bu biraz daha farklı olabilir.

eas-tag-tester.jpg
 
Değişik kullanım alanları var.Mesela benim eski lg telefonum ile beraber verilen NFC etiketleri,örneğin telefon ayarlarını arabaya göre veya ofise göre ayarlamak gibi.
 

Ekler

  • 20210506_222228.jpg
    20210506_222228.jpg
    113.8 KB · Görüntüleme: 131
Buldum. Kendi sorumun cevabını kendim vereyim :D . NFC tag hakkında bilgiler veriyormuş. Resonance Frequency, Q Value, Effective Bandwidth, Spectrum Curve,RF Protocol, Chip UID bilgilerini gösteriyor ekranında. Öyle alışmışım ki aliexpress'e orada bulamayınca hiçir yerde bulamazmışım gibi geliyor. Google görsellerden buldum hiç uğraşmadan. Kullandıkları bunun aynısı gibi.

RFID HF TAG TESTER FQ-5X-U

tag-tester-rf.jpg
 
NFC yakın mesafe için geçerli, okuma veya resim aktarma gibi işlerde kullanılır. Mesela 2 telefonu sırt sırta getirip dosya resim paylaşmak. Aliexpreste bayan tırnağına veya yüzüğe konmuş etiketle uygulamaları var, boyutu çok küçük.
 
Oradaki RFID manyetik alan daha büyük yine biliyorsunuz sargılar geçtiğimiz panellerde gizli, kullandığımız kredi kartları veya otobüs akıllı kartları gibi bobin şeklinde anten mevcut ve çiple bağlantılı.

 
Burada bu çipleri yapan firmayı ziyaret ediyor. Burada biraz bahsediyorlar.

 
Bir ara istanbul da 2-3 hafta kalmak zorunda kalınca istanbul kart almıştım. gün gelir tekrar kullanırım diye cüzdanımda yıllarca durdu Sonra birgün cüzdanı düzenlerken kartı elime alınca, kartın lamimasyonunun çok düzgünbir şekilde ayrıldığını gördüm ve kartın İçimde bu bobinli yapı vardı.
 
NFC'nin temelindeki ürünle zamanında dinleme yapmışlar.
 
Hiçbir detayını bilmiyorum ama yorumların faydalı oldu.

Sadece şunu biliyorum kart içinde bir id numarası var okuyucu cihaza kendi id numarasını iletiyor.

Toplu taşıma için karta bakiye yüklendiğinde aslında karta hiçbirşey yüklenmiyor. Serverda id numarana bakiye yükleniyor. Ancak genel olarak sistem muazzam çalışıyor. Tüm taşıma araçları online, Aynı anda binlerce sorgu... Çatır çatır çalışıyor sistem...
 

Forum istatistikleri

Konular
5,826
Mesajlar
99,392
Üyeler
2,476
Son üye
mrmandos

Son kaynaklar

Son profil mesajları

gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Back
Top