Kabaca kullandığım karışım oranları aşağıda. Yavaş, aşırı hızlı gaz çıkışı olmadan 4-5 dakika içerisinde eritme işlemi tamamlanıyor.
Bakır üzerindeki kaplamaya güveniyorsanız (toner, uv, pozitif 20 vb.) su miktarını azaltıp peroksit miktarını biraz artırıp saniyeler içerisindede eritme işlemi yapılabilir.
Not: Süreç hızlandırıldığında, kontrol ve müdahale etme imkanları azalıyor.
1 birim hidrojen peroksit (saflık derecesini bilmiyorum, asit türevleri satan bir yerden alıyorum)
4 birim saf tuzruhu (marketlerde satılanlardan değil)
8 birim su
Not2: Bu karışım oranları ile 5 mil yol kalınlıkları sorunsuz basılabiliyor.
Potasyum persülfat, amonyum persülfat ve sodyum persülfat bunlarla hiç PCB yapmayı deneyen oldu mu? Chatgpt Sodyum persülfatın daha uzun süre saklanabileğini söylüyor. Benim için önemli olan kısım bu. Bekledikçe bozulan malzemeler problem oluyor. Üçününde birim fiyatı aynı. Potasyum...
bugun ilginc bir durum basima geldi, kullanimdan artan asitleri ziyan olmasin kullanayim dedim asite attim ve plaket yuzeyindeki toner kaplamasi soyuldu acaba plakette yag artigi filanmi var diye dusundum, sonra numune fazla olmasin diye ayni plaket ayni toner transferi ile plaketten kestigim numuneyi plaketi yeni hazirladigim cozelttiye attim ve sonuc kucuk pcb gibi basarili sonuc verdi, demekki eski cozeltiler bundan sonra kullanilmayacak.