Pillerde power check özeliği

bombrman

Aktif Üye
Katılım
6 Eylül 2020
Mesajlar
224
merhabalar ilk defa duracell power check özeligi olan pileri gördüğümde çok merak etmiştim içerisinde bir çeşit devremi var diye ve bu pil bozulduğunuda bu özeligi bir şekilde başka pileri ölçmek içinde kulanabilir miyim diye, bu gün pil almaya gitmiştim ve duracell pileri görünce hemen alım power check özeliğini incelemek için pilin dış görünüşü şu şekilde.
917DC4CD-10C7-4307-A4AF-F210FC47BB7F.jpeg

ölçüm özeliğini kulanmak istediğimizden press yazılarak işaretlenmiş iki noktaya aynı anda basılı tutmamız gerekiyor bu basılı tutma esnasında belirli renkler ve hücreler şeklinde pilin yüzde kaç dolu olduğunu görebiliyoruz tam mantığını anlaya bilmek için hemen pilin kılıfını sökmeye başladım press diye işaretlenmiş iki gri nokta aslında pilin artı ve eksi uçlarını anladığım kadarı ile bir çeşit direnç üzerinden geçirerek ısı elde ediyor direnç degerini tam olarak ölçemedim yaklaşık 3.5 veya 4 ohm olamsı lazım sanırım gerçekten bu göstergenin ısı ile çalışıyor bunu teyit edebilmem için hava tabancası ile ısıtım tabi çok az bir ısınma ile hemen pil göstergesi tam dolu gösteren konuma geldi, bu bana bir zamanlar akvaryumun ısısını ölçmek için kulandıgım bant termometreyi hatırlatı akvaryumu belirli derecelerde tutmam gerekiyordu ve bu tereceyi görebilmem için bir çeşit bant gösterge kulanıyordum ismi likit kristal termometre diye geçiyor
48BBA334-256A-4DC7-8D58-7BE61F9C51E7.jpeg

sanırım aynı yöntem ile çalışıyor buda demek oluyor ki bu piler aynı zamanda bir çeşit termometre olarakta kulanıla bilir tabi hangi derecelerde hangi seviyeyi gösterir bir ölçmek lazım pilden kestiğim dış kaplamada ki göstergeyi güç kaynağından güç vererek denedim 1.6V verdigimde 350 mA akım çektiğini gördüm tabi kaplamayı sökerken biraz zarar vermiş olabilirim elimde sadece fazladan bir pil olduğu için başka deneme yapamadım.
7BA6879A-4918-4092-B162-2027E2C2A574.jpeg

bu konu ile ilgili her hangi bir araştırma yapmadım bunlar sadece benim görüş ve fikirlerim peki sizler bu konu ile ilgili ne düşünüyorsun.
 
Son düzenleme:
Bende vakti ile söküp başka pilleri ölçer mi diye denemiştim. İşe yarıyor ama bu kadar soru sormadım. Bunlar bir çeşit termometre ise Dubai gibi sıcak bir bölgede bu özellik nasıl çalışıyor acaba?
 
Bende vakti ile söküp başka pilleri ölçer mi diye denemiştim. İşe yarıyor ama bu kadar soru sormadım. Bunlar bir çeşit termometre ise Dubai gibi sıcak bir bölgede bu özellik nasıl çalışıyor acaba?
onuda merak etim yaklaşık 35 ila 45 derecede %100 gösteriyor yani dubai'ye gitmeye gerek yok güneşli bir yaz gününde biraz güneşlenmesi yeterli oluyor
 
Ben define buldum 10 dan fazla bu pillerden. HEpsinin ambalajını dikkatlice kestim cüzdanda bulunduruyorum :). Bir ara kahve kupasının üzerine geçici koydum. Diğer forumdaki konuyu ve mesajlarımı getireyim.

İlave içerik:
 

Forum istatistikleri

Konular
5,775
Mesajlar
98,815
Üyeler
2,460
Son üye
ByMalicious

Son kaynaklar

Son profil mesajları

cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Kesici/Spindle hızı hesaplamak için SpreadSheet UDF'leri kullanın, hesap makinesi çok eski kalan bir yöntem :)
Dr. Bülent Başaran,
Elektrik ve Elektronik Mühendisi
Yonga Tasarım Özdevinimcisi
Üç güzel "çocuk" babası
Ortahisar/Ürgüp/Konya/Ankara/Pittsburgh/San Francisco/Atlanta/Alaçatı/Taşucu...

Back
Top