Pioneer DV-525 DVD Player (1999) Restorasyon.

ozgurece-TA3HGU

Aktif Üye
Katılım
22 Kasım 2018
Mesajlar
291
Değerli Forum arkadaşlarım . Aşağıda Teknik özellikleri ve Resimlerini paylaştığım cihazı 100TL. ye ikinci el satın almıştım. Güzel bir temizlik sonrası bu güzel Efsane cihazı da koleksiyona ekledim.

Specifications
Disc formats: DVD, CD, VCD
Audio formats: PCM, DD, DTS
Signal to Noise Ratio: 115dB
Dynamic range: 102dB
Total harmonic distortion: 0.002%
Line output: 0.2V
Digital Output: Coaxial, Optical
Video Connections: Component, SVHS, Composite
Dimensions: 420 x 285 x 104mm
Weight: 2.8kg
Year: 1999
Accessories: remote control


Wh7hBl.gif


hmQZfx.jpg

nJFLtV.jpg

pXvhbs.jpg

hhimql.jpg

nJmvWc.jpg

c1Rpj7.jpg

43bJ1x.jpg

2F19N9.jpg

dKVr4h.jpg

yzl7ll.gif
 
Sonu dışında bişeyleri de restore ettiğini görmek güzel Özgür! Özelliklerine bakınca hakikaten bu da üst seviye bir cihaz. CD üzerine kaydedilmiş mp3, Flac, AAC, aiff, wav gibi dosyaları çalabiliyor mu?
 
Son düzenleme:
Aydın Hocam Cihaza sen mp3 CD si çalarmısın ? dersek bu cihaz bize fena darılır. Mp3 lerin en iyisi olsun olsun 320Kb/sn. Bu cihaz 96 kHz 24 Bit yaklaşık 2822Kb/sn ses desteği var. Yanlışım varsa düzeltin lütfen hocam. Kopya CD lerde nero ile Orjina CD den müzik cd si yapmıştım onları çalıyor. Ama mp3 cd si denemedim çünkü ses kalitesi çok düşük olduğu için mecbur kalmadıkça mp3 formatı müzik dinlemeyi hiç tercih etmiyorum. Zannedersem mp3 desteği yok cihazın Aydın Hocam.
 
mp3'ün iyisi de var kötüsü de Özgür :) Son derece yaygın olan 320 kbps lik mp3 ün kalitesi, 44.1 KHz, 16 bit CD kalitesine çok yakındır. Daha üst kalitede mp3 de oluşturulabilir. Flac, AIFF gibi formatlarda da 192 KHz, 24 bit müzik satılmaktadır, yani en üst seviyede HD müzik.
 
Çok güzel bir cihaz.
Özgür hangi ildesiniz ? 100 tl ye böyle cihazları Ankarada alabileceğim yerler varmı?
Eskiden cebeci stadının yanında vardı ama şimdi yok.Nereye taşındı bilen varmı acaba?
 
Mp3 için Bluetooth.. ?
Bluetooth
1-2 Mb/sn veri transferi yapabilen oldukça düşük kaliteli kablosuz iletişim teknolojisidir .
1-2 Mb/sn band genişliğinde 256 Kb/sn veri transferi yapabilirsiniz. 256 Kb veri transferinde elde edebileceğin band genişliği 15 KHz tir.
Nerede kaldı Hi-Fi sistemlerinde ki 20 KHz frekans bandı. Bugün için malesef durum budur. :(

Ama belki ilerleyen yıllarda gelişmiş bir iletişim teknolojisi karşımıza çıkabilir. Yada - Belkide vardır .Ama zamanı gelince tanıtımı yapılır.;)

böyle bir alıcı alıp bağlayabilirsiniz .Bende de aşağıdaki ITT var ona bağladım fena olmadı (Ayrıca daha kaliteli ses için olanlarıda var) [/QUOTE dedi ki:
Evet, güzel bir cihaza benziyor. ITT nin cihazları kalitelidir.
 
Son düzenleme:
320 kbps lik bir mp3, bluetooth üzerinden rahatlıkla çalınabilir. Hatta CD kalitesinde 44.1 KHz, 16 bit bile çalınabilir. Tabi bağlantı kalitesi iyi olması lazım. Arada duvar varsa veya WIFI ortamı çok kalabalık ise sorun çıkabilir.

Bizim en son geliştirdiğimiz stereo WIFI speaker ürününde, bluetooth üzerinden CD kalitesinde 44.1 KHz, 16 bit müzik çalınabiliyor. Bu hoparlördeki Linux işletim sistemini ben özelleştirdim ve kullanılan ses kartlarının device driver'larını ben yazdım.

 
Sayın Özgürece
Bendeniz öyle forumlardaki çoğu zırva olan bilgilleri pek takmam .Hiçbir audio ile ilgili bilimsel yazıda digitalin transfer hızı şudur bla bla... diye analog müzik "tam olarak" karşılaştırılmaz.Konuyu fazla uzatmak istemem ama forumlarda elmayla armuda çok karıştıran kişiler var.
 
Değerli forum arkadaşım ben zırva bilgiler değil bilimsel bilgileri paylaştım. Ama sen dersen ki yok Gardaşım bunlar uydurma zırva bilgilerdir Bu konuda uzun yıllar araştırma yapıp tez bile hazırlamışsanız eğer Desenize Bunca Mühendis yıllarca boşuna uğraşmışlar. :)Sizde bilimsel araştırma sonuçlarınızı bizlerle paylaşırsanız doğrusu kaç Mb/sn neymiş bizlerde öğrenelim.
 
Son düzenleme:
O zaman o paylaştığınız bilimsel bilgilere referans verin? Bir kitap ismi ve sayfa numarası verin.
Ayrıca zaten Aydın bey yukarıda mümkün olduğunu izah etmiş neden ısrar ediyorsunuz ki?
 
Son düzenleme:
Tamam size bulduğum kaynağı paylaşacağım. Ama sizlerden de elinizde kullandığınız Bluetooth cihaz veya cihazları ile PC de veya Forumdaki tüm arkadaşlarımızın görebileceği bir test ortamında iddia ettiğiniz yüksek veri aktarım hızını görsel ve video olarak paylaşın. Bizlerde Bluetooth ile iddia ettiğiniz yüksek hızlardaki veri aktarım sonucunu görüp 20 KHz frekans band genişliğinde şarkıları dinleyelim o zaman bunu anlamış oluruz.;) Ayrıca ben modemlerin 2,4 Ghz çok yoğun olarak kullanıldığı bu ortamda (benim şu an kullandığım PC den bağlanabileceğim resimdeki sayabildiğiniz kadar ağ ve üstelik bunlar sadece 2,4 Ghz olanlar.) bu kadar gürültülü bir ortamda kaldıki Bluetooth ile sorunsuz ve iddia ettiğiniz çok yüksek hızlarda mükemmel olarak kesintisiz veri aktarımı yapabilelim ,Bize kanıtlayın lütfen. Test Sonuçlarınızı görsel olarak bekliyoruz. Kusurabakmayın sizin tabirinizle zırva elma armut karışmasın.:) Elma Armut Zırva ....CEVAP YAZMADAN ÖNCE TEST SONUÇLARINIZI PAYLAŞIN (video olarak PAYLAŞIN ki iddia ettiğiniz yüksek hızları görelim VE çok kaliteli sesi de duyabilelim.)......YAZDIKLARIMI anlayamıyorsanız TEKRAR sizin ANLAYABİLECEĞİNİZ ŞEKİLDE YAZMAYA ÇALIŞAYIM.
xemq21.jpg

KKCH6L.jpg


Unutmadan PC de video kayıt yaparken Adobe Audition programınıda ek olarak kullanırsanız teknik verileri daha kolay görebiliriz. Umarım nasıl olduğunuda bana sormassınız.:cool:
 
Son düzenleme:
Ben size söylediklerinizin aynısı olan bir kitap ismi istedim siz evinizdeki cihazın bilgilerini paylaşmışsınız
Bunun sizin söylediğiniz konuyla ne ilgisi var?
Ayrıca kullandığınız kelimeler tanımadığınız insanlalara karşı son derece cüretkar. Eğer bu tarz yazmaya devam edecekseniz devam etmeye gerek yok

Son çalıştığım firma amplifikatör imal ediyordu bende ARGE sindeydim.Buna ister inanın ister inanmayın.
Ben bu forum sitelerinde Fairchild ın SMPS uygulama notundaki excel hesaplayıcısını kırıp "Bunu ben yazdım" diyenleride
Üniversiteden bir yıl önce mezun olup 20 KVA lık inverteri hesaplıyoruz diyenleride,Lise mezunuyum ama SWIR kamera yaptım diyenleri de gördüm.
Burada amatörce sorular sormamın başka sebepleri vardı.
Size kolay gelsin
 
Değerli Forum Arkadaşım Yukarıdaki Tabloyu göremiyormusunuz ????? Tekrar paylaşayım. Ayrıca siz benim yazıklarımı hiç okumuyorsunuz. Önce dikattlice satır satır yavaş yavaş okuyun lütfen. Bakın orada koskoca bir tablo var. TEKRAR PAYLAŞIYORUM..
xemq21.jpg


Tabloyu görebildinizmi ? Tablonun üstünde dış kaynaklı web adreside var.

Anlamıyorsanız eğer DAHA DETAYLI ANLATMAYA ÇALIŞAYIM
 
Son düzenleme:
Ben size söylediklerinizin aynısı olan bir kitap ismi istedim siz evinizdeki cihazın bilgilerini paylaşmışsınız
Bunun sizin söylediğiniz konuyla ne ilgisi var?
Bende bu satırı atlamışım. :cool:KONUYLA NE İLGİSİ VAR.:):):):)o_O:rolleyes:.
.Bu durumda ben boşa yazıyorum ..Başka söyleceğim bir şey yok . Bu satırları yazıp cevap veren bir arkadaşımıza ne yazabilirim ki ?
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
5,656
Mesajlar
97,295
Üyeler
2,438
Son üye
İbrahimSönmez

Son kaynaklar

Son profil mesajları

cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Kesici/Spindle hızı hesaplamak için SpreadSheet UDF'leri kullanın, hesap makinesi çok eski kalan bir yöntem :)
Dr. Bülent Başaran,
Elektrik ve Elektronik Mühendisi
Yonga Tasarım Özdevinimcisi
Üç güzel "çocuk" babası
Ortahisar/Ürgüp/Konya/Ankara/Pittsburgh/San Francisco/Atlanta/Alaçatı/Taşucu...

Back
Top