cevdetfaikosman
Kıdemli Üye
- Katılım
- 19 Şubat 2019
- Mesajlar
- 2,371
20 dolarsa iyi yine. Ben fahiş fiyat çekenlere denk geldim herhalde. Adam 3d printer fiyatı yazmış
Merhaba,
Bu foruma yeni üye oldum. Amatörüm. Emekli Diş Hekimiyim. Konu eski de olsa malzeme konusunu görünce benim sıklıkla kullandığım bir malzemeyi tanıtayım. Bizim meslekte diş protezlerinin tamirinde kullandığımız oda sıcaklığında sertleşen bir plastik türüdür. Kullanım datası içinde vardır. Her türlü plastik malzeme ile kaynaşır. Sormak istediğiniz bir sorunuz olursa bilgim dahilinde ise yanıtlamaya çalışırım. https://www.guvenalshop.com.tr/urun/takilon-soguk-aklirik
Konunun uzmanı değilim ama yıllar önce babam bu ürünü plastik dişli üretmek için kullanırdı. Eğer içeriği değişmediyse, sitede küçük/büyük su dediği aslında bildiğimiz su değilKarışım oranı konusunda pek bilgi verilmemiş sitede, ama anladığım kadarıyla tozun ağırlığının yarısı kadar su koymak gerekiyor, doğru mudur? Bu yapıştırıcıyı alçıpan deliklerini kapatmak için denemek istiyorum.
Merhaba, Timur bey alçıpan tamiri için olmaz. Alçıpan duvara monte ise ve de aynı deliği kullanacaksanız "SERT" alçı kullanmanız gerekir veya 404 ün çelik macununu kullanın, yok sadece deliği kapatmak için ise dişçi alçısı veya piyasa adı ile kartonpiyer alçısı (saten alçı değil) kullanabilirsiniz. Akriliğin karışım oranını ise şöyle ayarlayın: Örnek: Nohut büyüklüğünde bir malzeme elde etmek istiyorsanız bir tatlı kaşığı tozun üstüne çıkacak kadar kendi özel likiti katın 5-10 saniye karıştırın. Soğuk havalarda daha geç, sıcak yaz günlerinde daha çabuk kondanse olur kıvamını da kontrol ederek kullanabilirsiniz. ÖNEMLİ NOT: Burun deliklerinize pamuk tıkayın ve de maske kullanın. Mümkün ise karışımı açık havada yapın. Anlaşılmayan yerler olursa yazarsınız.Karışım oranı konusunda pek bilgi verilmemiş sitede, ama anladığım kadarıyla tozun ağırlığının yarısı kadar su koymak gerekiyor, doğru mudur? Bu yapıştırıcıyı alçıpan deliklerini kapatmak için denemek istiyorum.
İçine konulacak sivi eger vida ile yuva arasında bosluk olursa kacabilir. Korozyona neden olabilecek, sagliga zararli ya da asidik vb bir sivi icin bu biraz tehlikeli olabilir gibi.Aslında şöyle bir metot aklıma geliyor:
Önce plastikteki deliğe bir kılavuz ile diş açıyoruz. Sonra da aynı plastikten bir vida yapıyoruz. Sonra vidayı deliğe sıkıyoruz, alt ve üstten fazlalıkları kesip havya ile alttan ve üstten ütülüyoruz. Herhalde işe yarar, ama delik ölçülerine göre kılavuz ve paftanın elde olması lazım.
Bileşen A'nın adı Poliol Sistem'miş.Recinelerle tanismanda fayda var. Fakat recinelerin pek cok cesidi var.
Iki bilesenli oluyorlar. Sik kullandigim recinele kutularindan sadece bir bos kutu kalmis.
Uzerinde Baranboya Izosiyanat B yaziyor. Bunun bir de A bilseni olacak. Muhtemelen o da Izosiyanat A dir.
Yarim saat icinde is gorecek kadar sertlesiyor.
Bir dene. Bagimlisi olacagindan eminim.
Tikamak istedigin deligin estetik gorunmesi gereken kisminin ustune band yapistirip kapatip deligin arkasinda acikta kalan kismina minik bir karisim yapip dokeceksin.
Epey seviyorsunuz sanırım. O zaman şu sayfayı incelemek epey mutlu edebilir.Yarim saat icinde sertlesen recine demek de yeterli olacaktir. 1Kg + 1Kg seklinde iki ayri (A, B) kutu alinmasi gerekiyor.
Malesef daha kucuk paketlerde satilmiyor. Bu recineyi aldiginizda pahali epoxy yapistiricilara da cok ihtiyaciniz kalmayacak. Ben yapistirici yerine de kullaniyorum.
En guzeli de silikon kalip yaptiktan sonra cok karmasik nesneleri tikir tikir uretiyorsunuz.