Potansiyometre Göstergeleri

Gokrtl

Gökhan Kartal (TeknoDay)
Staff member
Katılım
27 Şubat 2019
Mesajlar
11,211
Elektronikçiler grubunda bir arkadaş uğraşmış hazırlamış. Ben bir zamanlar arayıp bulamamıştım. Bir kenarda dursun lazım olur.

Potansiyometre göstergesi 4.jpg
Potansiyometre göstergesi 3.jpg
Potansiyometre göstergesi 2.jpg
Potansiyometre göstergesi 1.jpg
 
Böyle bir skalayı aluminyum kutunun kapağına aktaracak metotlar vardır onları uygulamak lazım. Mesela şöyle birşey aklıma geliyor: Bu görüntünün negatifini alıp serigrafi ile aluminyum kutunun önünü boyayacaksın. Arkasını ve yanlarını da boyayacaksın. Sonra da metali eritecek bir asitin içine atıp, açıkta kalan yerlerin eriyerek şöyle 0.5 mm gibi çökmesini sağlayacaksın. Sonra çıkarıp yıkayacaksın ve çöken yerlere de boya dökersen bu görüntüyü aynen aktarmış olursun.

Veya pozitif 20 sıkıp optik yöntemle de yapılabilir :) Ama tabi bu sadece teori, youtube'da uygulamalar varsa araştırıp koyayım buraya.
 
Şöyle bir video buldum. Benim dediğim şeyin mantığı bu, ama burada alınan sonuç tabi iyi değil. Adam da zaten diyor, "CNC makinam geldi bundan sonra onu kullanacağım. Burada anlattığım metodu son kullanışım bu"

 
CNC ile direkt olarak aluminyuma ön panel işlenmesi ve boyanması:

 
Burada da adam en kolayını yapıyor:


Özel alumünyum kompozit levha kullanıyor. Bu levhanın altı üstü alumünyum, ama arasında siyah renkli plastik var. CNC ile yeterince derin kazıyınca alttaki siyah plastik ortaya çıktığı için boyamaya hiç gerek kalmıyor. Öfff, bir CNC lazım bana :D

Bu aluminyum kompozit levha kolaylıka bulunabiliyor:

 
Eloksal (anodized) alüminyum boyama işe yarar mı? Eloksal hem yüzeyi sağlamlaştırıyor hem de boyayı kalıcı yapıyor. Ama bu yöntemde maskeleme yaparak şekilli boyamak mümkün mü onu bilmiyorum. Eloksal + boyama işlemleri basit ve eğlenceli görünüyor :)

 
Eloksal (anodized) alüminyum boyama işe yarar mı? Eloksal hem yüzeyi sağlamlaştırıyor hem de boyayı kalıcı yapıyor. Ama bu yöntemde maskeleme yaparak şekilli boyamak mümkün mü onu bilmiyorum. Eloksal + boyama işlemleri basit ve eğlenceli görünüyor :)


Olur bence. Tüm aluminyum yüzey anodize edildikten sonra (veya düz olarak boyandıktan sonra da olur) CNC ile ön panel işlenebilir. bu durumda yazıların rengi doğal aluminyum rengi olur.
 

Forum istatistikleri

Konular
5,812
Mesajlar
99,240
Üyeler
2,474
Son üye
sharjah

Son kaynaklar

Son profil mesajları

gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Back
Top